Thumbnail
Νέα Δημοσκόπηση

Σε αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσεται η μάχη για την περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στον Γιάννη Σγουρό και τη Ρένα Δούρου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Anaysis για το Tvxs.gr, στον πρώτο γύρο ο Γ. Σγουρός διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (20,4% έναντι 19% για τη Ρ. Δούρου) αλλά στην περίπτωση που Σγουρός-Δούρου βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο, κερδίζουν από 34%.

Ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση (11,4%) αφού υποσκελίζεται από τον Παύλο Χαικάλη των ΑΝΕΛ (12,9%). Στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, πάντα για την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 5 μονάδες, με το Ποτάμι να καταλαμβάνει την τρίτη θέση ενώ Ελιά και ΔΗΜΑΡ δίνουν μάχη επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, ποσοστό 20,4% συγκεντρώνει ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ενώ με διαφορά 1,4 μονάδων ακολουθεί η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθεί ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ) με ποσοστό 12,9%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 11,4% και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 8,3%.

Στην 6η θέση, με ποσοστό 5,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ποσοστό 1,2% συγκεντρώνει ο Αντώνης Γάκης (ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) μόλις 0,7%.

Στο 10,4% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ότι δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 5,5%, ενώ άκυρο ή λευκό προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. Άλλο συνδυασμό επιλέγει το 0,9%.

Ευρωεκλογές

Με 5,1 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,4% έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι, με 9,2%.

Στο 6,6% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4.4% και στο 3% η Ελιά. Η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%) ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 1%.

Πηγή: tvxs.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες