Thumbnail
Ακόμα και στην περίπτωση που υποβληθούν ξεχωριστά κείμενα

Τη διάθεσή του να συγκαλέσει ολομέλεια της βουλής, σε περίπτωση που συναθροιστούν 120 υπογραφές σε αίτημα για δημοψήφισμα – ακόμη και αν υποβληθούν με χριστά κείμενα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της βουλής Ευ. Μεϊμαράκης.

 Έτσι, εφόσον υποβληθούν μια ή περισσότερες ομοειδείς προτάσεις, που υπογράφονται από 120 βουλευτές, για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε πιθανότατα μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο να γίνει έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για την υποβολή πρότασης δημοψηφίσματος απαιτούνται 120 βουλευτές, αλλά για να ψηφιστεί αυτή, στη συνέχεια απαιτούνται 180 βουλευτές στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής, όπως διαμήνυσε σήμερα, είναι αποφασισμένος να κινηθεί με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Όπως ανέφεραν συνεργάτες του, όταν υποβληθούν τα αιτήματα θα ζητηθεί γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασεπ συνεδριο
ΑΣΕΠ: Ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη
Το θέμα του συνεδρίου του ΑΣΕΠ ήταν «Η ταυτότητα εργοδότη στη δημόσια διοίκηση»
ΑΣΕΠ: Ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη