Thumbnail
Αυγάνονται οι "ελαστικοί" εκπαιδευτικοί

Αποκαλυπτικός για τις πραγματικές προθέσεις είναι ο προϋπολογισμός για την εκπαίδευση για το 2015. Και δεν αναφερόμαστε στη γενική μείωσή του, αλλά σε ορισμένες αθέατες πλευρές που συνδέονται με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις νέες εργασιακές σχέσεις που διαμορφώνονται σταδιακά.

•Παρατήρηση πρώτη: Μειώνεται, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2015, ο βασικός μισθός των μόνιμων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία) κατά 114,7 εκατ. ευρώ! Επίσης μειώνεται το επίδομα των διευθυντών σχολείων κατά 7,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μειώνεται κατά 62,4 εκατ. ευρώ ο βασικός μισθός των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά 800.000 ευρώ το επίδομα των διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων. Αν αθροιστούν οι μειώσεις στους βασικούς μισθούς, στις οικογενειακές παροχές και στα επιδόματα ευθύνης και ειδικής απασχόλησης, το 2015 η συνολική μείωση ανέρχεται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ.

•Παρατήρηση δεύτερη: Σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό (2015), σε αντίθεση με τη μείωση των πιστώσεων για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, αυξάνονται οι διαθέσιμες πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ετσι, ενώ στον προϋπολογισμό του 2014, προβλέπονταν 10 εκατ. ευρώ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας και 15 εκατ. ευρώ για την Πρωτοβάθμια, το 2015 αυξάνεται το ποσό στα 17.790.000 για τη Δευτεροβάθμια και στα 23.265.000 για αμοιβές αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργικό Συμβούλιο
Σήμερα στις 10 το πρωί η ορκωμοσία των νέων μελών του κυβερνητικού σχήματος - Στις 12:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου
Σήμερα στις 10 το πρωί η ορκωμοσία των νέων μελών του κυβερνητικού σχήματος - Στις 12:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μηχανογραφικό 2025: Απαραίτητες συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη και να κερδίσετε τις κρυφές ευκαιρίες
Η πιο καθοριστική απόφαση για το μέλλον των υποψηφίων ξεκινά τώρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πατήσετε «υποβολή»
Μηχανογραφικό 2025: Απαραίτητες συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη και να κερδίσετε τις κρυφές ευκαιρίες
γευμα
Σχολικά γεύματα για λίγους, σχολική μέριμνα για ελάχιστους - Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα
Παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες, η πολιτεία υστερεί σε εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων, σε αντίθεση με άλλες χώρες που προσφέρουν καθολική φροντίδα, σχολικά...
Σχολικά γεύματα για λίγους, σχολική μέριμνα για ελάχιστους - Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα