Thumbnail
Του Νίκου Πολυμενάκου

Με βάση το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και  το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ νόμο 4093/ 12-11-2012 (Παρ Ζ3) στήθηκε μία «βιομηχανία προγραφών» και υπήρξε ένα κύμα πειθαρχικών διώξεων σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε παύση ή προσωρινή αργία.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν υπήρξαν εγκληματίες, δεν υπήρξαν παιδεραστές, δεν καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, δεν έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, δε λειτούργησαν σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν  προκάλεσαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 

 Οι εκπαιδευτικοί αυτοί διώχθηκαν για τη συνδικαλιστική τους δράση, διώχθηκαν  γιατί υπερασπίστηκαν, ως  όφειλαν, δικαιώματα συναδέλφων τους ή συνανθρώπων τους, διώχθηκαν για «απρεπή» ή «ανάρμοστη» συμπεριφορά (εντός ή εκτός υπηρεσίας!!!), διώχθηκαν  για «απείθεια», διώχθηκαν  γιατί «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις», διώχθηκαν με τη γενικολογία και αοριστία της «παράβασης του καθήκοντος».

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στιγματίστηκαν κοινωνικά και εξοντώθηκαν οικονομικά με το ακραίο μέτρο της αργίας, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η όποια πειθαρχική διαδικασία, χωρίς απολογία, χωρίς την ισχύ του τεκμηρίου αθωότητας, αυτόματα και με συνοπτικές διαδικασίες, και απόλυτα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!!!

Αυτή είναι η αναγνώριση της Πολιτείας στο έργο , την προσφορά, τον αγώνα,  την αγωνία, την κατάθεση ψυχής  Δασκάλων, για μια ολόκληρη ζωή!!!

Αλίμονο, αλί, αλί  και τρισαλί, για την εκπαίδευση και την κοινωνία, αν ο Δάσκαλος καταστεί σε άβουλο και πειθήνιο ανθρωπάκι της βούλησης και της ορέξεως  των όποιων διοικούντων και των εκάστοτε ασκούντων την όποια μορφή εξουσίας.  Αλίμονο, αν ο Δάσκαλος δεν έχει λόγο και ρόλο. Αλίμονο, αν ο Δάσκαλος  λειτουργεί υπό το φόβο και τον τρόμο. Αλίμονο, αν ο Δάσκαλος καθίσει να κλωσήσει τα αβγά του στη φωλιά της απάθειας, της αδιαφορίας και της απραξίας. Αλίμονο, αν ο Δάσκαλος βολευτεί στο καβούκι της μοναξιάς του, του ωχαδερφισμού και του προσωπικού βολέματος.  Αλίμονο, αν ο Δάσκαλος εντρυφήσει στο ραγιαδισμό και αποδεχθεί την υποταγή.

Γράφω αυτές τις λίγες γραμμές  γιατί πριν λίγες ημέρες άλλος ένας συνάδελφος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου μας αυτή τη φορά, τέθηκε σε Αυτοδίκαιη Αργία λόγω παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να επισημάνω στους συναδέλφους μου τις ευθύνες μας, την απουσία του αλληλέγγυου, την αδυναμία στην προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να «ΣΥΓΧΑΡΩ» το έργο και τα επιτεύγματα των ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ του κλάδου μας…στις αναρριχητικές τους διαδρομές και την κατάληψη θώκων εξουσίας.

Γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να «ΣΥΓΧΑΡΩ» την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ το νόμο 4093/12-11-2012(Παρ. Ζ3), σύμφωνα με τον οποίο ο οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας απλός ιδιώτης, έστω και με μία ανώνυμη καταγγελία ή κακόβουλη και εμπαθή διαδικαστική ενέργεια, δύναται να τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί έναν εκπαιδευτικό, και να πετύχει την αποπομπή του, έτσι για πλάκα ή προς σύνεση και παραδειγματισμό…

Συγχαρητήρια, και πάλι Συγχαρητήρια..

Νίκος Πολυμενάκος

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας