Thumbnail
Παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών για σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφορά μαθητών

Παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών για σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφορά μαθητών

 
Στο προσκήνιο φέρνουν τις ανάγκες των μαθητών οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για να γίνει η σημερινή μέρα διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης των μαθητών.
 
Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν σήμερα Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27) και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17), διεκδικώντας να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους, δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση πήραν η Δ' και η Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Α' και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Σεφέρης», Ηλιούπολης - Π. Φαλήρου «Θουκυδίδης».
 
Στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σε συμμετοχή καλούν η Α', Β' και Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πυλαίας - Χορτιάτη.
 
Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, με παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στην έδρα της Αντιπεριφέρειας.
 
Διεκδικώντας μέτρα για τη σίτιση, μεταφορά, κάλυψη αναγκών θέρμανσης, ασφαλή σχολεία, η Ενωση και οι Σύλλογοι Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κύπρου.
 
Ακόμα, αύριο Παρασκευή, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ΕΛΜΕ, προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις και στην Αθήνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις. Οι καθηγητές έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία για τις 7 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη, 30/1/2014
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητέρα μαθητή στις Σέρρες
Σέρρες: Στον εισαγγελέα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή – Το ιστορικό που «καίει» την 60χρονη
Πριν φιμώσει και δέσει τον μαθητή έβλεπε τον... πατέρα της σε μια γάτα – Σε εξέλιξη οι έρευνες για το ιστορικό της εκπαιδευτικού
Σέρρες: Στον εισαγγελέα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή – Το ιστορικό που «καίει» την 60χρονη
Ειδικό Σχολείο Άρτας
Ειδικό Σχολείο Άρτας: «Βροχή» οι καταγγελίες για ταβάνια που πέφτουν, υγρασία και απουσία θέρμανσης
Άρτα: Σχολείο «παγίδα» για παιδιά με αναπηρία – Καταρρέουν οροφές, υγρασία δίπλα σε πρίζες
Ειδικό Σχολείο Άρτας: «Βροχή» οι καταγγελίες για ταβάνια που πέφτουν, υγρασία και απουσία θέρμανσης