Thumbnail
Μαξίμου: Δεν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή δείχνει η ανακοίνωση Γ. Βαρουφάκη

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους διέταξε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου μετά την αποκάλυψη του Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη που προέβλεπε δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και ηλεκτρονική πειρατεία στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Παράλληλα, η κ. Σαββαΐδου ανακοίνωσε τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων.

Όπως επισημαίνει, για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Μαξίμου: Δεν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή δείχνει η ανακοίνωση Γ. Βαρουφάκη

«Εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη είναι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού.

Εκείνο που υπήρξε ήταν μια έκθεση για τις επιπτώσεις σε ένα ενδεχόμενο Grexit, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και υπενθυμίζουν ότι αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ για τη μελέτη επιπτώσεων στην περίπτωση που εκδηλώνονταν εκβιαστικές κινήσεις σε βάρος της χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι σε αυτή την έκθεση επιπτώσεων είχε αναφερθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα