Thumbnail
των αιρετών Ελισάβετ Παπαδοπούλου και Πέτρου Νταλιάνη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΔΙΜΗΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών διαμαρτυρόμαστε, διότι ο Διευθυντής Π.Ε. Λακωνίας  την Τέταρτη 25/2/2015 γνωστοποίησε εγγράφως στον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας ότι από την Παρασκευή 27.2.2015 θα αποσπαστεί εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 (αναπληρωτής) που υπηρετεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας  στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου, προκειμένου να καλύψει έκτακτο λειτουργικό κενό εκπαιδευτικού στον  κλάδο ΠΕ70. 

Καλούμε τον Υφυπουργό Παιδείας να ακυρώσει την παράνομη και δυσμενή μετακίνηση του αναπληρωτή εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 για τους κάτωθι σαφείς και νόμιμους λόγους:

Πρώτον: Η  Διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας φέρει ακεραία την ευθύνη, διότι  δεν ενημέρωσε τον εν λόγω εκπαιδευτικό, που ήταν δεύτερος στη σειρά από τους 50 εκπαιδευτικούς που είχαν προσληφθεί από το ΥΠΑΙΘ στην α’ φάση αναπληρωτών (σχ. έτος 2014-15) με μηδενική προϋπηρεσία, ότι το 2ο Δ.Σ. Σκάλας είχε ανάγκη εκπαιδευτικό μέχρι Φλεβάρη, αφού τότε θα επέστρεφε εκπαιδευτικός μετά από πολύμηνη άδεια. Η Δ/νση ΠΕ έπρεπε να ενημερώσει όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να έχουν  αυτοί την ευθύνη της επιλογής τους. Αν το γνώριζε αυτό ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός  είχε τη δυνατότητα ως δεύτερος στη σειρά του πίνακα αναπληρωτών να έχει διαφορετική επιλογή μέχρι τις 21.6.2015. 

Δεύτερον: Ο  Διευθυντής ΠΕ Λακωνίας καθορίζει μόνος του τα λειτουργικά κενά στη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας, χωρίς να καθορίζονται μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου.(!)  Το συγκεκριμένο λειτουργικό κενό στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου προέκυψε αυτές τις μέρες και δεν είχε δηλωθεί στο ΥΠΟΠΑΙΘ, διότι δε γνώριζαν αν η εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 που έχει πάρει απόσπαση στο Σικάγο αν θα τις εκδοθεί η βίζα. Γιατί η Δ/νση Π.Ε. Λακωνίας δεν είχε   ζητήσει αναπληρωτή εκπαιδευτικό για την απόσπαση της εκπαιδευτικού του Δημοτικού Σχολείου Δαφνίου; 

Τρίτον:  Είναι  παιδαγωγικά ορθό να  γίνεται   αλλαγή του εκπαιδευτικού της Α΄ τάξης  στο μέσον της σχολικής χρονιάς; Τι γνώμη έχει για την αλλαγή αυτή  ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης; Συμφωνεί; Διαφωνεί; 

Τέταρτον: Γιατί η Δ/νση ΠΕ Λακωνίας αρνείται να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό στην Α΄  τάξη του  2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας;   Στο   2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας   δεν έχει  προσδιοριστεί λειτουργικό κενό Π.Ε. 70;   Στην Α΄ τάξη δε φοιτούν  26 μαθητές από την  αρχή του σχολικού έτους;   Δεν ορίζεται σαφώς από την νομοθεσία;  Μετά από 6 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να γίνει ο χωρισμός σε δύο τμήματα της Α΄ τάξης   του  2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας με την επιστροφή του μόνιμου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 από άδεια.          

Γιατί πρέπει   να έρχονται σε σύγκρουση κοινωνίες και Σχολεία  του ίδιου Δήμου και να μη φροντίσει η Δ/νση Π.Ε. Λακωνίας να καλυφθούν έγκαιρα και τα δύο κενά με εκπαιδευτικούς;

Αντιδρούμε στη λογική του Διευθυντή ΠΕ Λακωνίας να καλύπτει  τα λειτουργικά κενά με δυσμενείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών, παραβλέποντας τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει ο εκπαιδευτικός χωρίς ο ίδιος να έχει την ευθύνη, αγνοώντας τις λειτουργικές ανάγκες που έχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας από το οποίο μετακινείται ο συνάδελφος και μη λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές και τις δεσμεύσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι άμεσα θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων σε όλους τους κλάδους των εκπαιδευτικών.         

Καλούμε τη   νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Παιδείας  να ακυρώσει την απόφαση του Διευθυντή ΠΕ Λακωνίας.

Καλούμε τον Σύλλογο των εκπαιδευτικών Λακωνικής, τον Δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας να σταθούν αλληλέγγυοι στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό  και να υπερασπιστούν την ομαλή λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας.

Όλη η  κοινωνία έχει  δικαίωμα και υποχρέωση  να διεκδικεί και να αγωνίζεται για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση για όλα τα παιδιά χωρίς διαχωρισμούς.   

                                                                             Σπάρτη 25-2- 2015

Νταλιάνης Πέτρος

Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης

Κιν: 6978481410

e-mail: [email protected]

Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com

Παπαδοπούλου  Ελισάβετ                                   
Αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών 

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας  

εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης 

Τηλ/φαξ:2732082682

Κιν: 6978697160

e-mail: [email protected]

Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»