Thumbnail
Η μονταζιέρα φαίνεται πως δουλεύει στο φουλ και τώρα ασχολείται και με καλλιτέχνες

Η μονταζιέρα φαίνεται πως δουλεύει στο φουλ και τώρα ασχολείται και με καλλιτέχνες. Μερικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το aixmi.gr του διευθυντή Ειδήσεων του MEGA Χρήστου Παναγιωτόπουλου, δημοσίευσαν συνεντεύξεις της Ελένης Τσαλιγοπούλου με τίτλους όπως «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα» και με σχόλια όπως για την ανάγκη ανασύστασης της Αριστεράς. Φαίνεται πως ο και ποιητής κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε ποιητική συλλογή με τον τίτλο "Αποτύπωμα", στην παρουσίαση της οποίας παρευρέθηκε όλη η πολιτική ελίτ της χώρας, χρησιμοποίησε την ποιητική αδεία για να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο τη συνέντευξη Τσαλιγοπούλου. Με μήνυμά της, όμως, στη σελίδα της στο στο «facebook» η γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει «πλήρη παραμόρφωση και στρέβλωση δηλώσεών της» από ΜΜΕ, καταλήγοντας:«Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου:

«Τις τελευταίες μέρες (ενόψει των παραστάσεων μου στο “Σταυρό Του Νότου” με τη Μελίνα Κανά) έδωσα μια σειρά από συνεντεύξεις. Με κατάπληξη διαπίστωσα πως σε κάποιες από αυτές (στη δημοσιευμένη εκδοχή τους) υπήρξε πλήρης παραμόρφωση και στρέβλωση του νοήματος όσων είπα, καθώς και αποσπασματική χρήση κάποιων λεγομένων μου που χρησιμοποιήθηκαν ως “τσιτάτα”, αποκομμένα από τη συνολική μου απάντηση, άρα με στρεβλωμένο το αληθινό και πλήρες σκεπτικό τους. Έτσι γράφω αυτό το σημείωμα, που εξηγεί και αποσαφηνίζει τις αληθινές μου απόψεις και γνώμες για όσα ερωτήθηκα, κι αφήνω τους ακροατές μου να αναρωτηθούν αν οι παραποιήσεις οφείλονται στον “δαίμονα του τυπογραφείου ή....”
-Φυσικά δεν πιστεύω πως “μαζί τα φάγαμε”. Είπα πως έχουμε όλοι τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογούν, όμως η σημαντικότερη μας ενοχή (οφείλει να) είναι το γεγονός πως επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν για πολλά χρόνια όλοι εκείνοι που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάντια (και μας κουνούν κι από πάνω το δάχτυλο κατηγορώντας εμάς για τα δικά τους εγκλήματα), ενώ υπόσχονται να μας...σώσουν - οι ίδιοι ακριβώς που μας κατέστρεψαν.
 
-Θλίβομαι αφάνταστα για τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία των συμπατριωτών μου. Ντρέπομαι για την αδυναμία μας να βοηθήσουμε τους νέους μας και να συμπαρασταθούμε στους ηλικιωμένους, πονάω για το ξεπούλημα και τη δυσφήμιση της πατρίδας μου. Με εξοργίζει η σκληρότητα και ο κυνισμός απέναντι στους αδύναμους ενώ συνεχίζονται να προστατεύονται προνομιούχοι. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν, και πιστεύω πως σύντομα θα τα καταργήσει ο Ελληνικός λαός. Είπα πως (και για μας τους καλλιτέχνες) η Κρίση μπορεί να αφήσει πίσω της κάτι καλό - το να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον, σε όλα τα επίπεδα (πολιτική, κοινωνία, δημόσια κι ιδιωτική ζωή).
-Καμία “ανασύσταση” της Αριστεράς δεν θεωρώ απαραίτητη (ειδικά μέσω κινήσεων τύπου “58”) στην Ελλάδα σήμερα, επειδή απλά η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται αυτή την ιστορική στιγμή στα καλύτερα της! Η κίνηση των “58” θα κριθεί έτσι κι αλλιώς από το λαό με την ψήφο του. Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».
 
Διαβάστε το δημοσίευμα του aixmi.gr και συγκρίνετε:
 
Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα θα γίνουν πιο δύσκολα
Και πώς κρίνει την κίνηση ενός τραγουδιστή να αποχωρεί από το σχήμα όταν ο έτερος αποφασίζει να εκφράσει δημόσια ακραίες πολιτικές απόψεις; Αναφέρομαι, προφανώς, στην αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα με τον Νότη Σφακιανάκη όταν εκείνος έκανε δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής.
 
«Καλά κάνει», μου απαντά αυθόρμητα, «αυτό είναι το κανονικό, να φύγει. Είναι πολύς κόσμος που έχει θυμώσει επειδή έχασε τα προνόμια που είχε. Και για να εκφράσει την οργή του ψηφίζει στα τυφλά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Από την άλλη, και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιος ξέρει τι θα γίνει; Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα»…
Και πώς κρίνει την κίνηση των 58 για την αναδιάρθρωση της Αριστεράς;
«Ναι» στην ανασύσταση της Αριστεράς
«Λέμε ναι σε οτιδήποτε βοηθήσει την Αριστερά να ανασυσταθεί».
 
Η απάντηση του δημοσιογράφου για την διάψευσεη της Τσαλιγοπούλου
 
Έκπληκτη διάβασα τα όσα περί παραποίησης των λεγομένων της σε συνεντεύξεις, έγραψε η ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook.
 
Στο μέτρο που με αφορά, έχω να σημειώσω τα εξής.
Συζητούσα με την κυρία Τσαλιγοπούλου το ενδεχόμενο τηλεοπτικής συνέντευξής της ενόψει των εμφανίσεών της στον Σταυρό του Νότου Plus.
Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό της πρότεινα να μου μιλήσει για την aixmi.gr.
Μου απάντησε, όμως, ότι δεν έβγαινε στο πρόγραμμά της, οπότε και την ευχαρίστησα. Τότε εκείνη μου είπε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τη συνέντευξη τηλεφωνικά, όπως και έγινε.
Ό,τι δημοσίευσα είναι ό,τι ακριβώς μου είπε. Δεν έχω προσθέσει ούτε αφαιρέσει το παραμικρό. Ούτε «και».
Δεν είναι, λοιπόν, ότι απέδωσα σωστά ή λάθος αυτά που μου είπε. Πολύ περισσότερο ότι παραποίησα το νόημά τους.
Η συνέντευξη ήταν σύντομη, όπως φαίνεται και από το κείμενο που δημοσιεύθηκε. Ο χρόνος της κυρίας Τσαλιγοπούλου ήταν λίγος, γι αυτό και δεν είχα τη δυνατότητα πολλών διευκρινιστικών ερωτήσεων.
Επειδή καταλαβαίνω ότι το πρόβλημά της έχει να κάνει με τα όσα (λέει ότι δεν) είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, οφείλω να επισημάνω πως ό,τι έγραψα είναι ό,τι ακριβώς μου είπε.
Όπως θα είδατε, άλλωστε, δεν διαψεύδει ότι μου είπε τη φράση «Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα»…
Στη δήλωσή της επισημαίνει μόνο ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Εγώ, όμως, δε τη ρώτησα στη συνέντευξη τι θα ψηφίσει.
Δικαίωμά της είναι να επιλέγει όποιο κόμμα θέλει.
Όχι, όμως, και να υποστηρίζει πως αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά της -αυτό πάει πολύ. Και σταματώ εδώ…
Σε ό,τι αφορά την Κεντροαριστερά σημειώνω την αντίφαση των όσων μου είπε με όσα γράφει στη δήλωσή της…
Κλείνοντας, σημειώνω ότι δεν γνώριζα την κυρία Τσαλιγοπούλου, γνωρίζω όμως τον τρόπο που κάνω η ίδια τη δημοσιογραφική μου δουλειά. Και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την εντιμότητά μου.
ΥΓ. Όλα τα περίμενα, αλλά το ότι θα «αντιδικούσα» με μια ερμηνεύτρια για όσα μου είπε, ομολογώ ότι δεν είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό μου…
 
www.koutipandoras.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων