Thumbnail
του αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου Πέτρου Τσάπε

Επιλογές των Διευθυντών….ποιητικά

«Τις δυσκολίες των βουνών τις ξεπεράσαμε Τώρα μας μένουν Οι δυσκολίες των πεδιάδων».
Οι επικείμενες επιλογές Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και μετά λίγους μήνες Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών σχολείων δεν εξαντλούνται στα πρόσωπα. Χωρίς να παραβλέπονται ικανότητες, επάρκεια, επιστημονικά και διοικητικά προσόντα όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, αφορούν και σε μέχρι τώρα συμπεριφορές, αξίες, πρακτικές.

Ηχηρά βιογραφικά και ογκώδεις φάκελοι θα διαλαλούν την αξιοσύνη αρκετών υποψηφίων. Κάποιοι, έκαναν τρόπο ζωής το φούσκωμα του φακέλου, « για να είναι πάνω από σένα και όχι πάνω από τον εαυτό τους», για να κραυγάζουν την υπεροχή τους απέναντι στους άλλους. Ορισμένους, « του αδύναμου το δίκιο» δεν τους άγγιξε ποτέ την καρδιά. Άλλοι, μόνιμα «βολεμένοι …και δεμένοι με το σύστημα που καταριόνταν». Αρκετοί, διευθυντές σατραπίσκοι, λάτρεις της αξιολόγησης, διψασμένοι για αίμα, που διατείνονταν ότι μόνο οι βασικές ειδικότητες χρειάζονται στο σχολείο. Μερικοί, που «τίποτε δεν τους σταματά …..και πάντα δικαιώνονται». Άλλοι, με πολύτιμη συστημική προσφορά και αριστερή ιδεολογία που δεν είχε πρακτική παρουσία.

Δεν θέλουμε τέτοιους. Ανθρώπους, συναδέλφους, συντρόφους χρειαζόμαστε σ’ αυτές τις θέσεις. Σεμνούς, αγωνιστές, που αγαπούν, σέβονται και δεν υπολογίζουν μονάχα. Για «να ξημερώσει αύριο μια άλλη μέρα». Για να χτιστούν ηθικά πρότυπα και κοινωνικές συμμαχίες. Να μην πέσουν οι αγώνες στο κενό. Για να ανταμώνουμε όσοι κοινωνήσαμε κοινές ιδέες και τις αξίες της δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Δεν έχει σημασία αν θα αλλάξουν οι αριθμοί στις εκλογικές προσθαφαιρέσεις μας. Σημαντικό είναι να μην μείνει στα χείλη μας η πίκρα από την γεύση της μεταλαβιάς του συνθήματος «η ελπίδα έρχεται».
Να μην θριαμβεύσει η αδικία και απογοητευτούν, ταπεινωθούν οι συνάδελφοι. Γιατί «Είναι δυστυχία να νιώθεις την αποτυχία, την ήττα, γνωρίζοντας πως είχες και έχεις δίκιο».
Την αγωνία των συνδικαλιστών συναδέλφων για άστοχες επιλογές διευθυντών την νιώθουμε πολλοί. Και μπορεί να βρούμε «την καρδιά και την πνοή» να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα σχολεία. Θα έχει όμως «σπαταληθεί η πνοή που μας χάρισε αυτή η ανάσα» γιατί επιβάλλεται να «παλεύουμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που να λευτερώνει όλους».
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;