Thumbnail
Σιγήν ιχθύος τηρεί ο υπουργός Παιδείας για τα κενά και τις ελλείψεις

ΛΕΣΒΟΣ Της Ανθής Παζιάνου

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο υπουργός Παιδείας για τα κενά και τις ελλείψεις σε Λέσβο και Λήμνο, που σε κάποιους μαθητές ΕΠΑΛ θα στοιχίσουν ακόμα και την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επικαλούμενος γενικώς και αορίστως κώλυμα, απέφυγε να παρουσιαστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ζερδελή, για τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

«Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν ήρθε να δώσει εξηγήσεις για το παράδοξο του να βγαίνουν καθηγητές σε διαθεσιμότητα προκειμένου να τηρηθούν οι υποχρεώσεις τους απέναντι στην τρόικα, την ίδια στιγμή που στα σχολεία οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Δεν ήρθε να λογοδοτήσει στην κοινωνία για τη διάλυση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης που μόνο νέα εμπόδια ορθώνει στα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων», ανέφερε ο Γ. Ζερδελής.

Στο μεταξύ στη μέση του σχολικού έτους και σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και στο ΕΠΑΛ Γέρας στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας υπάρχει έλλειψη σε βρεφονηπιοκόμο, νοσηλευτή ή μαία ή γιατρό ή οδοντίατρο (σύνολο 48 ώρες), ελλείψεις που προέκυψαν λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Στη Λήμνο, στο ΕΠΑΛ Μούδρου υπάρχει έλλειψη σε μηχανικό οχημάτων (1), μηχανολόγο (1) και γεωπόνο (33 ώρες). Στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου Λήμνου υπάρχει κενό γεωπόνου, μουσικού, κενό για 23 ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων, ενώ δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα καμιά ειδικότητα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ).

Χαμένη χρονιά

Οι μαθητές των σχολών αυτών δεν έχουν διδαχθεί ακόμα και πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα και δεν θα μπορέσουν να πάρουν πτυχίο ειδικότητας αν τα σχολεία δεν στελεχωθούν με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Το κώλυμα του υπουργού δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παρελκυστική τακτική, ώστε να προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία είτε μέσω των μετατάξεων μέρους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που θα τοποθετηθούν σε ΙΕΚ, είτε μέσω πρόσληψης ωρομίσθιων στα ΙΕΚ με μπλοκάκι, που στη συνέχεια θα αποσπαστούν στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ – χωρίς τα απαραίτητα προσόντα από τη μία αλλά και χωρίς εργασιακά δικαιώματα από την άλλη. Η ουσία όμως είναι ότι η εκπαιδευτική χρονιά έχει χαθεί», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα