Thumbnail
Η κυβέρνηση προχωρά με απίστευτο κυνισμό στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και στη διεύρυνση των απολύσεων στους εκπαιδευτικούς.  

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας : 6973311489, 6949200924 e-mail : [email protected]

 Ηράκλειο, 26/7/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρία στην ΠΔΕΚ την Τρίτη 10 πμ

Κλείνει 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια. Στο Νομό Ηρακλείου καταργούνται  τα δημοτικά Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου, Στερνών, Παναγιάς και το νηπιαγωγείο Αμιρών παρά την εκφρασμένη αντίθεση γονέων και εκπαιδευτικών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Συνεργάτες στο έγκλημα αυτό είναι οι Περιφερειακές και Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων και υιοθετήθηκε από το υπουργείο παιδείας. Ανάλογη ευθύνη έχουν δήμαρχοι οι οποίοι - στα πλαίσια του διαλόγου με την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια - εκφράστηκαν θετικά στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το ίδιο και δημοτικά συμβούλια τα οποία μάλιστα με αποφάσεις τους είχαν ασπαστεί τα περιβόητα “παιδαγωγικά οφέλη” από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αδιάψευστος μάρτυρας, η υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ, τα οποία επικαλούνται αυτή τη συμφωνία δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Άρα, οι όποιες αγωνιστικές κορόνες από μέρους τους σήμερα είναι υποκριτικές και παραπλανητικές.

Με την κατάργηση των σχολικών μονάδων, οι γονείς θα επωμιστούν το κόστος μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία υποδοχής, ενώ τα ίδια τα παιδιά θα μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και με πολλούς κινδύνους, διανύοντας καθημερινά πάνω 30 χμ σε ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο.

Η Ένωση γονέων Ηρακλείου μαζί με τον σύλλογο δασκάλων “Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟ”  πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 30/7/2013 και ώρα 10 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Καλούμε, Εκπαιδευτικούς, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

 

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ