Thumbnail
Των αιρετών Ν. Χριστοφόρου και Ν. Παντελίδη

Αιρετοί Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης  

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ

   [email protected]

Αιρετός: Νίκος Χριστοφόρου  6976371942 – [email protected]

Αναπλ. αιρετός: Ντίνος Παντελίδης  6977689500 – [email protected]

   Ενημερωτικό  30ο       6-10-2015

Συνάδελφοι, -ισσες,

Φτάσαμε στον Οκτώβρη και τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων είναι τόσα που κανένα σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η πολιτική της κυβέρνησης που υπέγραψε και υλοποιεί το 3ο μνημόνιο επιφέρει σοβαρά προβλήματα στο δημόσιο δωρεάν σχολείο, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Στον παρακάτω πίνακα σας κάνουμε γνωστό τα κενά που δηλώνει η Διεύθυνση Π.Ε. δυτ. Θεσ/νίκης. Φυσικά τα πραγματικά κενά είναι περισσότερα κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.

Ειδικότητα

Κενά

5/10

Πρόσληψη αναπληρωτών

30/9

Εναπομείναντα

κενά

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

22

0

22

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

4

0

4

ΑΓΓΛΙΚΗΣ

12

0

12

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

17

1

16

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

66

37

29

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

65

25

40

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

17

7

10

ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

48

32

16

ΓΑΛΛΙΚΗΣ

2

0

2

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ

2

0

2

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

11

 

11

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ δημ.

41

 

41

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ νηπ.

6

 

6

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ δημ.- νηπ.

200

 

 

 

Το υπουργείο παιδείας προσέλαβε 1574 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όταν μόνο στη Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητοι 229 συνάδελφοι, -ισσες. Είναι φανερό ότι οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων δε θα καλυφθούν και τα παιδιά και την επόμενη εβδομάδα θα εξακολουθούν να μην έχουν το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, παρά τις δηλώσεις του υπουργείου.

Είναι επίσης φανερό ότι αυτοί οι λίγοι συνάδελφοι που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές όπως κάθε χρόνο τον Οκτώβρη και θα απολυθούν τον Ιούνη θα εισφέρουν στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά ταμεία χωρίς ποτέ (με την πολιτική της αδιοριστίας) να συμπληρώσουν τα χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν. 

Είναι τραγικό ότι χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοί μας που είναι άμεσα απαραίτητοι στο σχολείο θα εξακολουθούν να παραμένουν στις ατελείωτες λίστες της ανεργίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ

Η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό. Στο 29ο ενημερωτικό  (http://www.alfavita.gr) είχαμε αναφερθεί για α) τις αποσπάσεις  εντός ΠΥΣΠΕ και τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ  β) τις τοποθετήσεις στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά που αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης και στα οποία δεν περιλαμβάνονταν ορισμένα σχολεία. γ) στις Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 που παρά τις οδηγίες τις εγκυκλίου ανακάλεσε τις  τοποθετήσεις στα οργανικά κενά  και όταν στη συνέχεια τοποθέτησε τους μεταταγμένους, τους μετατιθέμενους και τους ευρισκόμενους στη διάθεση απέκλεισε  τους αιτούντες μετάθεση από σχολείο σε σχολείο (βελτίωση θέσης).

Στην τελευταία του Πράξη σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμό προκαλεί η πρακτική του ΠΥΣΠΕ σχετικά με την ανάρτηση –δημοσιοποίηση των κενών για τις ειδικότητες   ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 & ΠΕ08.  Στις 11/9/2015 αναρτώνται τα λειτουργικά κενά  για τις ειδικότητες   ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 & ΠΕ08 από Διάθεση, Μετάθεση & Μετάταξη. Στη στήλη των κενών όμως δε δηλώνονται όλα τα κενά. Παρά τις επισημάνσεις  μας για τις παραλείψεις αυτές και το αίτημα για διόρθωση στον πίνακα, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να το δηλώσουν, και πάλι δεν εμφανίστηκαν  τα κενά, ούτε όμως δίνονται στους εκπαιδευτικούς της διάθεσης που τα δήλωσαν κατά τη διαδικασία τοποθετήσεων στις 18/9/2015. Αντίθετα τα κενά εμφανίζονται και αναρτώνται στα εναπομείναντα κενά 19/9. Αντί και πάλι η υπηρεσία να διορθώσει το λάθος  τοποθετώντας  συναδέλφους της διάθεσης, όπως είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα, κάλυψε τα κενά με αποσπασμένους  κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικούς από άλλα ΠΥΣΠΕ. Αναρωτιούνται και δικαιολογημένα οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της διάθεσης του ΠΥΣΠΕ, γιατί δε δημοσιοποιήθηκαν τα κενά στους συναδέλφους της περιοχής που το δικαιούνταν;

Το 3ο  Μνημόνιο και οι «καλές πρακτικές» ΕΕ και ΟΟΣΑ διαλύουν την παιδεία

Το 3ο μνημόνιο επιβάλλεται στην εκπαίδευση με οδηγίες την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τις «καλές πρακτικές» στην εκπαίδευση της Διαμαντοπούλου, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον «ανασχεδιασμό της εκπαίδευσης», το «Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ένα πλαίσιο αναδιαρθρώσεων με λέξεις – κλειδιά: τη μείωση του κόστους, την αξιολόγηση, τη μαθητεία και την επιχειρηματικότητα και σταθμούς:

  • Τον Οκτώβριο του 2015 η μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016 και ο καθορισμός των ανώτατων ορίων μισθολογικών δαπανών στο δημόσιο.
  • Το Νοέμβριο του 2015 νέο πλαισίου αξιολόγησης των επιδόσεων όλου του προσωπικού στο Δημόσιο, με σκοπό την …καλλιέργεια πνεύματος επίτευξης αποτελεσμάτων.
  • Τον Απρίλιο του 2016 η επικαιροποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με τα οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης που θα πρέπει να εγκριθεί έως τον Ιούλιο του 2016.
  • Τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να υπάρχει ευθυγράμμιση του αριθμού των διδακτικών ωρών και αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό με τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ. «Βέλτιστες» για το σχολείο της αγοράς και τις ανάγκες του κεφαλαίου, χείριστες για το λαό και τη νεολαία.

Το Υπ. Παιδείας λέει ότι όλα θα δουλέψουν «ρολόι». Η πραγματικότητα όμως ….

… είναι τα 27.000 πραγματικά κενά, η πτώχευση των σχολικών επιτροπών, η υποστελέχωση των υποστηρικτών δομών, της μείωσης κατά 40% της χρηματοδότησης για την παιδεία, των μηδενικών διορισμών, των ελάχιστων προσλήψεων αναπληρωτών,  των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Τα ίδια βέβαια ζούμε κάθε σχολική χρονιά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.  Όμως φέτος η διαφορά είναι ποιοτική: γιατί στα συντρίμμια της δημόσιας εκπαίδευσης θα επιχειρήσουν την πλήρως συντηρητική αναδιάρθρωσή της για να την ξαναχτίσουν με τον πιο αντικοινωνικό, αντιεκπαιδευτικό, αντιλαϊκό τρόπο.

Στο μονόδρομο των αναδιαρθρώσεων που θέλει να επιβάλλει το κεφάλαιο, το πολιτικό κατεστημένο και η Ε.Έ.,  να αντιπαραθέσουμε την αλήθεια των λαϊκών αναγκών, τις ανάγκες του δημόσιου δωρεάν σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά μας δικαιώματα με ένα πανκοινωνικό - πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα.   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»