Thumbnail
ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Ενημέρωση των

αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 [email protected], και           

αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, [email protected],

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 10/9 (Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ;)

Μέχρι να προλάβουμε να δημοσιοποιήσουμε το ενημερωτικό σημείωμα για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ στις 8 και 9 Σεπτέμβρη υποχρεωνόμαστε να ενημερώσουμε για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σήμερα 10/9 πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που θα άρχιζε τις αποσπάσεις η οποία ήταν  χωρίς προηγούμενο. Η ιστοσελίδα της διεύθυνσης είχε καταρρεύσει από χτες με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην μπορούν να ενημερωθούν ούτε για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ της 9/9, για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών αλλά ούτε και για τα λειτουργικά κενά όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί. Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι τα κενά που είχαν αναρτηθεί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα (κενά που είχαν καλυφθεί παρουσιάζονταν ακάλυπτα ενώ ακάλυπτα κενά ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ!!!). Τέλος  δεν υπήρχε έτοιμη εισήγηση για κανένα θέμα από τα προγραμματισμένα θέματα της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ. Όλα αυτά αποκαλύπτουν,  την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δ/νση με ευθύνη της περιφέρειας και της δ/νσης και υποτιμά τόσο τους συναδέλφους όσο και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ. Τελικά καταταλαιπωρεί τους συναδέλφους (μόνιμους και αναπληρωτές)  αλλά και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. 

Μετά από αυτά καταθέσαμε δήλωση  διαμαρτυρίας και αποχωρήσαμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι όσο δεν ενημερώνονται επίσημα από τη διεύθυνση (δεν ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης η τοποθέτησή τους προσωρινή ή οριστική, δεν τους απαντάει κανένας στο τηλέφωνο για να τους ενημερώσει και δεν τους καλεί κάποιος από τη διεύθυνση για να τους ανακοινώσει την τοποθέτηση τους) δεν έχουν καμία ευθύνη να παρουσιαστούν κάπου και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν να ενημερωθούν με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους.


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 8 και 9/9/2014

(στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Χρήστος Κανδηλώρος λόγω κολλήματος του Μιχάλη Μουστάκα)

Να σταματήσει η διοικητική αυθαιρεσία – να προχωρήσουν κανονικά όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία με τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς.   

Όλοι οι εκπαιδευτικοί  -μόνιμοι και αναπληρωτές-  να μην επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν περιπλανώμενους εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Σε ένα φορτισμένο περιβάλλον, από την μια εξ αιτίας της παρουσίας δεκάδων αναπληρωτών  του κρατικού προϋπολογισμού, την Δευτέρα  και αναπληρωτών ΕΣΠΑ, την Τρίτη, που περίμεναν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα το “φύλλο πορείας” με την προσωρινή εντολή τοποθέτησης της διευθύντριας που θα τους έστελνε  στις εσχατιές της περιφέρειας  της Ανατ. Αττικής,   και του σοβαρά προβληματισμένου διοικητικού προσωπικού από την άλλη, μετά την  εκδήλωση των προθέσεων της περιφέρειας, να απομακρυνθεί  το εκπαιδευτικό προσωπικό  από τις υπηρεσίες  της διεύθυνσης,  ολοκληρώθηκαν οι δύο τελευταίες  επιμήκεις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , στις 8 και στις 9 Σεπτέμβρη.

Με το ξεκίνημα και των δύο συνεδριάσεων  κατατέθηκε δήλωσή μας  που ανάφερε  ότι :

Στο θέμα του προσδιορισμού λειτουργικών υπεραριθμιών και λειτουργικών κενών τα αιρετά μέλη  δήλωσαν αποχή, καταγγέλλοντας ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά προσδιορίστηκαν όχι στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων, αλλά με βάση την εγκύκλιο Λοβέρδου και τις μνημονιακές ρυθμίσεις – περικοπές σε θέσεις εκπαιδευτικών, με στόχο τον περιορισμό των προσλήψεων αναπληρωτών και την εξυπηρέτηση της ανάλγητης  πολιτικής της κυβέρνησης – ΥΠΑΙΘ  που στόχο έχει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (υποχρεωτικές παράνομες μετακινήσεις, εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ ) και την περιστολή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Οι αιρετοί Μιχ.Μουστάκας και Χρ.Κανδηλώρος  (αναπληρωτής) δηλώνουμε  ότι επειδή οι πράξεις αυτές συνιστούν παράβαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου δεν προτιθέμεθα  να τις νομιμοποιήσουμε  με τη συμμετοχή  μας και ότι θα απέχουμε παραμένοντας και παρακολουθώντας τη συνεδρίαση μόνο για να  ελέγξουμε  την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια  και τις μεθοδεύσεις στις τοποθετήσεις των συναδέλφων .

                   

   Στις συνεδριάσεις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2014    

 Για τις αποσπάσεις

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας θέσαμε ξανά το θέμα του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών και των αποσπάσεων. Η διευθύντρια εκπαίδευσης αποδέχτηκε ότι μετά την τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων θα προχωρήσει στις αποσπάσεις και 

Α) ότι θα συνεξεταστούν οι αιτήσεις τοποθέτησης των αποσπασμένων εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ (με βάση τα μόριά τους) – γι  αυτό και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων της μουσικής από άλλα ΠΥΣΠΕ θα επανεξεταστούν μαζί με τις αποσπάσεις εντός.

Β) Ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν τις οριστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών.

 Γ) Ότι στις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, στους οικονομικούς λόγους που συνεπικουρούν την απόσπαση,  περιλαμβάνεται και η μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας του εκπαιδευτικού που, έτσι κι αλλιώς, επιβαρύνει την οικονομική του κατάσταση.

Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στο συμβούλιο ώστε να γίνουν όλες οι δυνατές αποσπάσεις χωρίς περιορισμούς.

Για τις τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεράριθμων :

Με βάση την ανακοίνωση της σχετικής νομοθεσίας και την καταγγελία μας (ενημερωτικό 6/9) για τη απόκρυψη από την ανακοίνωση της διεύθυνσης του δικαιώματος των λειτουργικά υπεράριθμων να τοποθετηθούν με βάση τα μόριά τους σε όλα τα υπάρχοντα κενά και όχι υποχρεωτικά στην ίδια ομάδα σχολείων όπου έχουν και απόλυτη προτεραιότητα, η διεύθυνση αποδέχτηκε ότι  αυτό προβλέπεται. Έτσι στη συνεδρίαση στις 8/9 δεν προχώρησε στην τοποθέτηση των υπεραρίθμων αλλά παρέτεινε την υποβολή δηλώσεων μέχρι  τις 9-9-2014 και ώρα 13.00, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους με βάση το δεδομένο αυτό.

Κατά την διαδικασία τοποθέτησης των λειτουργικά υπεράριθμων, στη συνεδρίαση της Τρίτης 9/9 διαπιστώσαμε ότι και πάλι η διευθύντρια και τα διορισμένα μέλη (πλην δηλαδή  του αιρετού που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση) επέμειναν στο να “ερμηνεύσουν” κατά το δοκούν τις δηλώσεις των συναδέλφων καταστρατηγώντας, σε ορισμένες περιπτώσεις,  τα κριτήρια που προβλέπονται και είχαν, στα λόγια, αποδεχτεί.  Συγκεκριμένα σε δηλώσεις τοποθέτησης που περιελάμβαναν σχολεία της ίδιας ομάδας σχολείων με το σχολείο του λειτουργικά υπεράριθμου συναδέλφου, έστω και στις τελευταίες προτιμήσεις του, τα έβαζαν σε προτεραιότητα και τοποθετούσαν το συνάδελφο στο κενό της ίδιας ομάδας αγνοώντας τις πρώτες προτιμήσεις που ήταν εκτός της ομάδας σχολείων!

Καταγγέλλουμε στους συλλόγους και τους συναδέλφους ότι αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν, κατά τη γνώμη μας, ως στόχο  να μη καλυφτούν  τα κεντρικότερα  και πιο εύκολα προσβάσιμα, από το κέντρο,  κενά γιατί υλοποιούν, κατά παράβαση της νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων, τις εντολές του περιφερειάρχη να μείνουν ακάλυπτα τα κενά των κεντρικών σχολείων για να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι που θα μετακινηθούν, με τις κατασκευασμένες υπεραριθμίες, από τις διευθύνσεις της Αθήνας!!! Προσπαθούν να “χρυσώσουν το “χάπι” για να φανεί πιο “εύκολη” η μετακίνηση στους συναδέλφους που βίαια θα βρεθούν από την Αθήνα στην Αν. Αττική !!!

Θέσαμε ευθέως αυτό το θέμα στη συνεδρίαση δηλώνοντας ότι είναι παράνομο να “κρατούνται κενά” για να αποδοθούν στους παράνομα χαρακτηρισμένους σαν υπεράριθμους από άλλα ΠΥΣΠΕ  της Αθήνας. Επιμείναμε ότι οι σχετικές εντολές του περιφερειάρχη εκτός από το ότι στρέφονται ενάντια στα δημόσια σχολεία και τους εκπαιδευτικούς είναι και παράνομες και θα είναι υπόλογη η διοίκηση και η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ αν υλοποιήσει τις παράνομες εντολές.

Η Διευθύντρια επιβεβαίωσε ότι  έχει ήδη αποστείλει τα κενά της Αν. Αττικής στον περιφερειακό προκειμένου να τοποθετήσει τους “υπεράριθμους” της Αθήνας και ενώ παραδέχτηκε ότι δεν προβλέπεται (σύννομη) διαδικασία για παρακράτηση κενών επέμεινε στο ότι πειθαρχούν στην εντολή του περιφερειακού!!! (ακόμα και αν είναι παράνομη).

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών:

Την πρώτη μέρα της παρουσίασης των αναπληρωτών επισημάναμε ότι και πάλι η διεύθυνση καλούσε τους αναπληρωτές να δηλώνουν δημοτικές ενότητες και όχι σχολεία με βάση τα ανακοινωμένα κενά. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε στη διευθύντρια μαζί με τον συνάδελφο πρόεδρο του συλλόγου “Κ. Σωτηρίου” που ήταν εκεί μας δήλωσε ότι “δεν είναι αντίθετη στο να δηλώνουν σχολεία – ας δηλώνουν ότι θέλουν” !!! Ωστόσο δεν προχώρησε σε νέα ανακοίνωση που να καλεί τους αναπληρωτές να δηλώνουν σχολεία. Προχωρήσαμε σε ανακοίνωση προς όλους τους αναπληρωτές όπου τους καλέσαμε να δηλώνουν σχολεία για να δεσμεύεται το ΠΥΣΠΕ να τους τοποθετήσει με βάση τη δήλωσή τους και όχι σε όποιο σχολείο του δήμου βολεύει τη διοίκηση. 

Στο ΠΥΣΠΕ καλέσαμε τη διευθύντρια να μην τοποθετήσει προσωρινά τους αναπληρωτές ( 8-9-2014) και αναπληρωτές ΕΣΠΑ (9-9-2014) με απόφασή της, αλλά   να υπάρξει  αναμονή 2-3 ημερών μέχρι την  κανονική  τοποθέτηση τους από το ΠΥΣΠΕ με την άμεση ολοκλήρωση των αποσπάσεων των δασκάλων και νηπιαγωγών. Επισημάναμε ότι η προσωρινή τοποθέτηση των συναδέλφων και οι αλλαγές που θα προκύψουν μετά δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους αλλά και στα σχολεία. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζονται σαν πιόνια (οι άνθρωποι με τη βαλίτσα στο χέρι!) που τη μια μέρα πηγαίνουν στο ένα σχολείο και μετά από λίγες μέρες στο άλλο.

Η απάντηση της διευθύντριας εκπαίδευσης  ήταν  ότι  η προσωρινή τοποθέτησή τους με πράξη της προβλέπεται και είναι σύμφωνη με τις γενικότερες οδηγίες της περιφέρειας. !!!

Τι τελικά κάνει και τι επιδιώκει η διοίκηση – να συντονίσουμε τη δράση μας

Οι απαντήσεις αυτές της διοίκησης επιβεβαιώνουν, κατά την εκτίμησή μας, ότι η δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ καταστρατηγούν συνειδητά και σε διαρκεί συνεννόηση με τον περιφερειακό κάθε νόμιμη διαδικασία στις υπεραριθμίες, στη διεξαγωγή των αποσπάσεων και στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών επιδιώκοντας να υλοποιήσουν ένα σχέδιο που θα επιβάλλει την “καλύτερη” δυνατή, γι’ αυτούς, κατανομή των εκπαιδευτικών, περικόπτοντας εκπαιδευτικούς στα ολοήμερα, μετακινώντας κατασκευασμένους υπεράριθμους εντός δ/νσης αλλά και σε όλη την περιφέρεια, ισομοιράζοντας αυθαίρετα τα κενά για να μη φαίνεται το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, παρακρατώντας άλλα κενά (κενά σε ολοήμερα παλαιού τύπου και σε νηπιαγωγεία) που προορίζονται αποκλειστικά για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, υποχρεώνοντας τους αναπληρωτές και όχι μόνο να δηλώνουν δημοτικές ενότητες και όχι σχολεία και προετοιμάζοντας το έδαφος με κάθε είδους κωλυσιεργίες να ελαχιστοποιήσει ή και να ΜΗΝ κάνει τελικά ούτε και φέτος αποσπάσεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της διεύθυνσης με διοικητικό προσωπικό που εξοντώνει τους λιγοστούς υπαλλήλους έχουν φτάσει την κατάσταση στη διεύθυνση Αν. Αττικής στα όρια της κατάρρευσης. Τελικός αποδέκτης αυτής της απαράδεκτης εικόνας είναι οι συνάδελφοι που ταλαιπωρούνται και αδικούνται σε πολλές περιπτώσεις κατάφορα καθώς τους αφαιρούνται κατοχυρωμένα δικαιώματα. Επισημαίνουμε βέβαια ότι η διοίκηση επικαλείται την υποστελέχωση για να δικαιολογήσει την επιδίωξη να αφήνει θολό το τοπίο ώστε πχ. να μη δεσμεύεται από συγκεκριμένες δηλώσεις με συγκεκριμένα κενά  κλπ και να μπορεί να αυθαιρετεί ευκολότερα.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από τους συλλόγους και τους συναδέλφους. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να συντονιστεί η δράση των συλλόγων στην Αν. Αττική ΑΜΕΣΑ, ίσως με μια κοινή σύσκεψη, στην οποία θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ενημερωτικά τα θέματα που συζητήθηκαν στις δύο συνεδριάσεις:

ΠΥΣΠΕ  8-9-2014

- Τοποθέτηση διευθυντών σε κενούμενες θέσεις σχολικών μονάδων,

-Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών ΠΕ60 (ομάδες σχολείων , όμορα)

- Επανεξέταση των χαρακτηρισμένων σαν λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κων ΠΕ 70.

- Αιτήσεις θεραπείας  ΠΕ 06 ,ΠΕ 11, ΠΕ16, ΠΕ 07, ΠΕ 05. (Βρίσκονται όλα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης dipe-anatol.att.sch.gr , συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ  8-9-2014

  ΠΥΣΠΕ 9-9-2014.

Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων, ΠΕ 70,  με δήλωσή τους σε ομάδα σχολείων ,

Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων, ΠΕ 70,  που επέλεξαν να μείνουν στη διάθεση και να κριθούν σύμφωνα με τα μόρια του,                                                                                                            

Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων, ΠΕ 60,  που επέλεξαν να μείνουν στη διάθεση και να κριθούν σύμφωνα με τα μόρια τους.

Συνέχεια και ολοκλήρωση εξέτασης αιτήσεων θεραπείας ΠΕ05 , ΠΕ11, ΠΕ06

Τοποθέτηση μεταταγμένων από ΚΥΣΠΕ  ΠΕ06

Ξεκίνημα εξέτασης αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ και αμοιβαίων αποσπάσεων.

 ΥΓ. : Ασυναίσθητα γράφοντας αυτό το ενημερωτικό  έρχονται  στο νου  η συνταγματική επιταγή όπου ο πολίτης (και ο δημόσιος υπάλληλος) πρέπει να αρνείται να εφαρμόσει πρόδηλα παράνομες εντολές....

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα