Thumbnail
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Απλήρωτοι, εδώ και αρκετούς μήνες, παραμένουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Κιλκίς, Λάρισα κ.ά.) που είχαν εμπλακεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, ως επιτηρητές, πρόεδροι και μέλη επιτροπών (π.χ. λυκειακές επιτροπές, επιτροπές για αθλητικά αγωνίσματα).

Το θέμα φέρνει για συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ και οι βουλευτές Σ. Βαρδαλής, Γ. Λαμπρούλης, Ν. Καραθανασόπουλος, Στ. Τάσσος και Μαν. Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση, τονίζουν: «Η κατάσταση αυτή επιδρά αρνητικά στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εκπαιδευτικών, από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων».

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, ο λόγος της μη πληρωμής τους είναι ότι «από την αρμόδια υπηρεσία πιστώθηκαν λιγότερα χρήματα ως αποζημίωση εμπλεκόμενων σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα "με σειρά προτεραιότητας" σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών!

Παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί έγγραφα από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με τα οποία ζητείται από το υπουργείο να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ, οι εκπαιδευτικοί δυστυχώς παραμένουν απλήρωτοι έως και σήμερα.

Η απάντηση από το υπουργείο μέχρι στιγμής είναι ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των δεδουλευμένων, διότι αφορούν αποζημιώσεις για προηγούμενο οικονομικό έτος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014.


Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα