Thumbnail
Σας παραθέτουμε μία καταγγελία ενός προβλήματος που απασχολεί τη μαθητική κοινότητα (και όχι μόνο)  της Νέας Ιωνίας:

Είμαστε από το 2ο Εσπερινό Επαγγελματικό λύκειο Νέας Ιωνίας και θα θέλαμε να σας καταγγείλουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

  Βάσει του νέου νόμου που αφορά τα ολιγομελή τμήματα , αποφάσισε η περιφέρεια Αττικής να κλείσει στα μέσα της σχολικής χρονιάς τρία τμήματα της Δ’ τάξης , τα τμήματα  ψυκτικών, ηλεκτρολόγων και το  οικονομίας, που σημειωτέον τα παραπάνω τμήματα αποτελούνται από ενήλικες, οικογενειάρχες, όλοι τους εργαζόμενοι άνθρωποι που αποφάσισαν έστω και αργά να πάρουν το απολυτήριο λυκείου, η κυβέρνηση όμως αντί να εμψυχώνει και να βοηθάει αυτούς τους μαθητές, επέλεξε για κάποιους λόγους για τους οποίους είμαστε σίγουροι πλέον είναι  δόλιοι (πολιτικοί, ίσως και λόγω σχέσης των διευθύνσεων των σχολείων Νέας Ιωνίας και Χαλανδρίου συγκεκριμένα), να τους διώξει στα μέσα της τελευταίας τους χρονιάς και να τους στείλει σε λύκεια που ήδη έχουν επιλέξει (οι διευθύνσεις) και που βρίσκονται αρκετά μακριά από τα σπίτια τους.

Το παραπάνω πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας καθώς και όλα τα υπόλοιπα Εσπερινά λύκεια αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και κατά έναν περίεργο λόγο τα τμήματα σε όλα τα σχολεία που έχουν αποφασιστεί να κλείσουν είναι μόνο της τελευταίας τάξης του  λυκείου.
 
Ο λόγος πιστεύουμε ότι είναι προφανής, το θέμα είναι ότι εμείς σαν μαθητές, αλλά και σαν εργαζόμενοι αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις προκειμένου να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και εμάς καθώς από ότι δείχνουν οι καταστάσεις  αυτό θα συμβαίνει κάθε χρόνο στα τελευταία τμήματα του λυκείου, διότι για τους δικούς τους λόγους, όσοι λιγότεροι έχουν απολυτήριο λυκείου τόσο το καλύτερο.
 
Εδώ και μία εβδομάδα έχουμε κρατήσει το σχολείο κλειστό με κατάληψη, έχουμε ενημερώσει την περιφέρεια προκειμένου να παρέμβει και να αλλάξει η απόφαση, έχουμε δημοσιοποιήσει και το θέμα μας στη τοπική εφημερίδα της Νέας Ιωνίας και σκοπεύουμε να κινηθούμε μέχρι και νομικά εναντίον τους.
 
Αυτό που θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε είναι να αναφέρετε το θέμα μας, προκειμένου να πάρει έκταση το ζήτημα αλλά και να ακουστεί η φωνή μας καθώς έχουν καταφέρει μέχρι και με τη βοήθεια του διευθυντή μας να μας φιμώσουν, εν πάση περιπτώσει η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη όχι μόνο για μας αλλά και για όλα τα υπόλοιπα εσπερινά λύκεια της Αττικής. 
Πρέπει κάποια στιγμή να ξεμπροστιάσουμε αυτούς που για πολιτικά αλλά και προσωπικά συμφέροντα παίζουν με τη παιδεία και τη μόρφωση των ανθρώπων.
 
Με σεβασμό,
Το 15μελές του 2ου Εσπερινού λυκείου Νέας Ιωνίας. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
Αγανάκτηση εκατοντάδων χιλιάδων γονέων μαθητών για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων
«Βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη» - «Αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ακόμα και για το χαρτί Α4»
Αγανάκτηση εκατοντάδων χιλιάδων γονέων μαθητών για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων
areios-pagos-efeteio-241465305562-1.jpg
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»