Thumbnail
Υπενθυμίζεται πως ο Αργύρης Κουμτζής, αριστούχος τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, έχει αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ

Έπειτα από πολύμηνη περιπέτεια, τελικά αποφασίστηκε πως ο αριστούχος τυφλός μαθητής θα μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια συνοδού.

Υπενθυμίζεται πως ο Αργύρης Κουμτζής, αριστούχος τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, έχει αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ με το αιτιολογικό ότι ο εσωτερικός κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης.

Τελικά, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου πάρθηκε η απόφαση να του επιτραπεί να παρακολουθεί μαθήματα με συνοδό.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στην ανακοίνωση επισημαινόταν πως για το θέμα ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει, αλλά τελικά μέχρι και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δεν είχε γίνει καμία κίνηση.

Παρέμβαση άνωθεν είχε ζητήσει τη Δευτέρα και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «το οποίο, κατά την άποψή μας, δεν θα έπρεπε καν να τίθεται στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού θα έπρεπε να είχε λυθεί και ρυθμιστεί προ πολλού, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους νέους με ειδικά προβλήματα, με βάση τις αρχές της ισονομίας, ισοτιμίας και ισοπολιτείας, που αποτρέπουν και αποκλείουν κάθε έννοια άνισης μεταχείρισης και αποκλεισμού».

Πηγή: iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ έλεγχε σήμερα το εργοστάσιο που κάηκε
Ερωτηματικά δημιουργούνται με τη φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλεκόταν στην τροφική δηλητηρίαση των μαθητών
Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ έλεγχε σήμερα το εργοστάσιο που κάηκε
EKPA
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την προσφορά του στο Τμήμα Νοσηλευτικής
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 18:30
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την προσφορά του στο Τμήμα Νοσηλευτικής