Thumbnail
Διαμαρτυρίες για την Πληροφορική

Οι Πρυτάνεις του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος και δώδεκα πρόεδροι τμημάτων Πληροφορικής ΑΕΙ, απέστειλαν κοινή επιστολή στον υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητούν να ενταχθούν όλα τα Τμήματα του επιστημονικού Τομέα της Διαχείρισης/Επεξεργασίας της Πληροφορίας (δηλ. Τμήματα Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών Η/Υ κλπ.) στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

Οι πανεπιστημιακοί ζητούν επίσης να αφαιρεθεί η αναφορά στην Πληροφορική από τον τίτλο του 5ου ΕΠ το οποίο θα ονομάζεται Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας αλλά και να δοθεί δυνατότητα στους μαθητές-υποψήφιους του 2ου ΕΠ να επιλέγουν να εξετάζονται σε Χημεία ή Πληροφορική (ΑΕΠΠ), ανάλογα με τα Τμήματα που στοχεύουν και όπως αυτά έχουν καθορίσει.

Τα Τμήματα της Επιστήμης της Πληροφορικής της χώρας εκφράζουν δια των Προέδρων τους που υπογράφουν την επιστολή, έντονη έκπληξη και διαμαρτυρία τους σχετικά με τις ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 995, τεύχος Β, της 29ης Μαΐου 2015 στο χώρο της Παιδείας και αφορούν στην πρόσβαση των υποψηφίων μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τμήματα του επιστημονικού Τομέα της Διαχείρισης/Επεξεργασίας της Πληροφορίας (δηλ. Τμήματα Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών Η/Υ κλπ.).

Η διαφωνία αυτή συνοψίζεται στα δύο παρακάτω σημεία:

1. Στην μη ένταξη πολλών Τμημάτων από αυτά που θεραπεύουν την Επιστήμη της Πληροφορικής στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, δηλ. στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (ΕΠ), στο οποίο και ανήκουν. Τουναντίον, πολλά τέτοια τμήματα έχουν ενταχθεί στο 5ο ΕΠ το οποίο έχει ονομασθεί ως Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορική.

2. Στην υποχρέωση των μαθητών που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν σπουδές στον επιστημονικό Τομέα της Διαχείρισης/Επεξεργασίας της Πληροφορίας (δηλ. Τμήματα Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών Η/Υ κλπ.) μέσω Τμήματος που τυγχάνει να έχει ενταχθεί (σωστά) στο 2ο ΕΠ, να εξετάζονται Πανελλαδικά στο μάθημα της Χημείας αντί της Πληροφορικής της Γ’ Λυκείου.

 

 

tanea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη με τον Βαρθολομαίο
Εκκλησιαστική Εκπαίδευση: Συγκροτήθηκε το νέο Εποπτικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα
Με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη ορίστηκε η σύνθεση του Ε.Σ.Ε.Ε. – Ποιοι ακαδημαϊκοί και ιεράρχες αναλαμβάνουν για την επόμενη τετραετία
Εκκλησιαστική Εκπαίδευση: Συγκροτήθηκε το νέο Εποπτικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα
Η σελίδα του ΑΜΚΑ στο gov.gr σε υπολογιστή
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Ανατροπή στη μισθοδοσία Ιανουαρίου: Ποιοι βλέπουν «δώρα» 75 ευρώ και ποιοι χάνουν λεφτά λόγω ΑΜΚΑ – Οι 3 νέες κατηγορίες
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Οργή στη Μινεάπολη με τον θάνατο 37χρονης από πυρά της ICE
Οργή στη Μινεάπολη με τον θάνατο 37χρονης από πυρά της ICE – «Επαγγελματίας ταραξίας» λέει ο Τραμπ
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μινεσότα: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν στο κεφάλι την ποιήτρια Ρενέ Νικόλ Γκουντ – Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ...
Οργή στη Μινεάπολη με τον θάνατο 37χρονης από πυρά της ICE – «Επαγγελματίας ταραξίας» λέει ο Τραμπ