Thumbnail
"Εχει άδικο όποιος νομίζει ότι στο DNA του Έλληνα είναι να ζητάει τα ρουσφέτια"

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογραφο Μιχάλη Ψύλο του Αθηναϊκού Πρακτορείου

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

"Αν δεν έχουμε διοίκηση που να λειτουργεί δεν θα έχουμε ούτε επενδύσεις. Είναι από τα βασικά προβλήματα που έχουμε.Το κράτος πρέπει να δίνει κοινωνικές υπηρεσίες στον πολίτη αλλά και να είναι μοχλός ανασυγκρότησης"

"Εάν κάνουμε τις σωστές αλλαγές και διαμορφώσουμε ένα παράδειγμα μετά ο κόσμος μπορεί να προσανατολιστεί και να αλλάξει τη νοοτροπία του"
Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας και έφερε ως πράδειγμα το Μετρό. Επειδή όλοι είδαμε ότι ήταν ένα ωραίο έργο, από την αρχή δεν το βρομίζουμε και προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας για να το διατηρήσουμε καθαρό.

«Το σχέδιο της δικής μας μεταρρύθμισης είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα τον υπηρεσιών προς τον πολίτη, να οργανώσουμε έτσι τη διοίκηση ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι απειλείται, κανείς να μην έχει την αίσθηση ότι η αξιολόγηση που θα κάνουμε θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα» 

Για την κατάργηση του νόμου 4250 δήλωσε:

«Φυσικά. Σχεδόν όλοι οι θεσμικοί νόμοι, να μην υπερβάλω, θα υπάρχουν και καλά πράγματα, που θα τα κρατήσουμε. Με την αξιολόγηση, αυτοί που δίνουν παραπάνω από τον εαυτό τους στην δουλειά τους να μπορούν να έχουν μια πιο γρήγορη εξέλιξη, να μπορούν να επιλέγονται πιο δικαιοκρατικά στις θέσεις των προϊσταμένων» σημειώνει ο κ.Κατρούγκαλος και προσθέτει: «Στο θέμα της αξιολόγησης, που ξέρω ότι η ΑΔΕΔΥ έχει διαφορετική άποψη, τους κάλεσα για να τους πω ότι για μένα αυτοί είναι οι φυσικοί μου συνομιλητές και δεν θα κάνω μια διοίκηση χωρίς τη δική τους συνεργασία, αλλά στο τέλος εγώ θα νομοθετήσω. Επομένως, τους παρακάλεσα θερμά να μου πουν τις απόψεις τους για την αξιολόγηση. Αν επιμείνουν και δεν έρθουν με καμία πρόταση για την αξιολόγηση, μοιραία θα πρέπει να κάνω ένα σύστημα με τα χαρακτηριστικά που σας είπα, χωρίς να έχω πρόθεση να τους τιμωρήσω, γιατί τους θεωρώ πραγματικά δικούς μου συνεργάτες… ΄Οταν θα καταλάβει ο δημόσιος υπάλληλος ότι δεν πρόκειται αυτός ο οποίος κάνει καλά τη δουλειά του να πάθει τίποτα, ότι ακόμα και ο μέτριος θα βοηθηθεί, δεν έχουμε σκοπό να τον διώξουμε, τότε οι πραγματικοί λουφαδόροι, αυτοί που έχουν μπει στη Δημόσια Διοίκηση για να κάνουν και μία άλλη δουλειά δίπλα ή αυτοί που βλέπουν τον πολίτη αφ΄ υψηλού θα καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Αν δεν το καταλάβουν, εντάξει, αυτοί δεν θα φύγουν από την αξιολόγηση, θα φύγουν ακριβώς με αυτά που προβλέπονται». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα