Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ.ΑΘΗΝΑΣ 

ΙΛΙΟΝ 3-12-2013

[email protected]

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ 17ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ  σε συνεδρίασή του αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 πμ. ΣΤΟ  7ο  ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ.  

Τονίζουμε ότι για την μέρα αυτή η Γ΄ΕΛΜΕ  είχε αποστείλει εγκαίρως το αίτημα για  συνδικαλιστική άδεια στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας. Λίγες μέρες μετά στις 25 Νοέμβρη, ο Υφυπουργός παιδείας κος Κεδίκογλου έστειλε έγγραφο που «απαγορεύει»  τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν ΓΣ με συνδικαλιστική άδεια, επικαλούμενος «το συμφέρον των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»!

Είναι προφανές τι επιδιώκει ο Υφυπουργός: Από την μία να ενεργοποιηθούν συντηρητικά αντανακλαστικά των γονιών και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης (που δεν είναι βέβαια η μία μέρα το χρόνο της συνδικαλιστικής άδειας για Γενική συνέλευση), και από την άλλη, να δημιουργηθεί εκ νέου κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης στους εκπαιδευτικούς. Θυμόμαστε όλοι τον τρόπο που μας περιέπαιζε το υπουργείο με το περιβόητο 8-2 τις μέρες της πολιτικής επιστράτευσης.

     Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα χτυπήματος, χειραγώγησης και ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος όπως τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν. Οι απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές, οι απεργοί επιστρατεύονται, το νεό πειθαρχικό θεωρεί την συνδικαλιστική δράση ως «αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά» όπως πρόσφατα συνέβει στη Λακωνία. Αυτοδίκαιη αργία σε εκπ/κό στη Χαλκίδα, πριν μάλιστα συνεδριάσουν τα αρμόδια Υ.Σ.. Όλα αυτά αποτελούν ευθεία βολή κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών

     Η άδεια για ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι δημοκρατικό δικαίωμα που έχουμε κατακτήσει με πολύχρονους αγώνες. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποφασίσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες πώς θα υπερασπίσουμε τη ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ που κατεδαφίζεται, αλλά και τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και των μαθητών μας.

ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

 

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

ο πρόεδρος                            ο γραμματέας

Πέττας Αντώνης                Λάττας Κυριάκος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα