Thumbnail
Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΑΜΕ Πειραιά

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά (αρ.37 -  Ιούνης 2015)

ΓΙΑ  ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ

            Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 23ης Ιούνη 2015 με θέμα “Πίνακας κενών και υπεραριθμιών” καταθέσαμε την παρακάτω δήλωση-προτάσεις :

                              « ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ-  23/6

ΘΕΜΑ: Πίνακας κενών και υπεραριθμιών

1)Δεν εγκρίνω τον πίνακα κενών και υπεραριθμιών, γιατί:

α)  Ο πίνακας διαμορφώθηκε με το αυξημένο ωράριο, με τμήματα μαθητών πάνω από 20 μαθητές, με συγχωνεύσεις σχολείων.

 β) Η Διοίκηση δεν ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων του πίνακα Α’ που συμπληρώνουν και αποστέλλουν  οι Διευθυντές των σχολείων. Κάποιοι Διευθυντές είτε από λάθος είτε λόγω σκοπιμότητας δεν συμπληρώνουν σωστά τον πίνακα Α’ ( π.χ. κατανομή  ωρών σε κλάδους με κοινή Α’ ανάθεση) ή αυθαιρετούν επικαλούμενοι ανύπαρκτα στοιχεία και προβλέψεις. Όλο και ποιο συχνά ακούγεται στα σχολεία η απαράδεχτη φράση: «θέλεις να βγεις υπεράριθμος;»! Γι’ αυτό πρέπει να γίνει διασταύρωση των πινάκων Α’  με τα προγράμματα των σχολείων.

γ) Δεν έχει ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση των πινάκων το νέο ωρολόγιο και οι νέες αναθέσεις.

         2) Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που είχαν οργανική στο 6ο ΕΠΑΛ να κάνουν ρύθμιση υπεραριθμίας. Το δικαίωμα της υπεραριθμίας το διατηρούν τόσο πριν, όσο και μετά την επαναλειτουργία του σχολείου.

         3) Το οργανικό κενό δεν πρέπει να υπολογίζεται με βάση το ωράριο του νεοδιόριστου (23 ώρες)  αλλά με βάση το μέσο όρο του ωραρίου των εκπαιδευτικών, που είναι οι 20 ώρες. Προτείνω να δίνεται οργανικό κενό από -11 ώρες και πάνω τουλάχιστον (αυτό ίσχυε πριν την αύξηση του ωραρίου). 

          4) Να ανακοινωθεί  προθεσμία για αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εντός ΠΥΣΔΕ».

Στην πορεία αποδείχθηκε πόσο δίκαιο είχαμε για τις παραπάνω επισημάνσεις, αφού κάθε μέρα με ευθύνη της Διοίκησης ο πίνακας άλλαζε συνεχώς.

  • Παραπέμπουμε τους συναδέλφους σε προηγούμενα ενημερωτικά μας, με τα οποία παρουσιάζαμε τα προβλήματα που δημιουργεί  ο θεσμός της υπεραριθμίας.
  • Για πρώτη φορά, μετά από πρότασή μας, ανακοινώθηκε επίσημα χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εντός ΠΥΣΔΕ.
  • Η  πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ αυθαίρετα απόρριψε την πρότασή μας  να δοθεί  η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που είχαν οργανική στο 6ο ΕΠΑΛ να κάνουν ρύθμιση υπεραριθμίας, δυνατότητα που δεν τους είχε δοθεί ούτε πέρσι, όταν καταργήθηκε Σεπτέμβρη το σχολείο. Σοβαρές ευθύνες γι’ αυτήν την αυθαίρετη και παράτυπη απόφαση έχει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας, που με πρότασή της απορρίφθηκε η πρότασή μας. Απαράδεχτη επίσης είναι η στάση του αιρετού της ΔΑΚΕ (συμμετείχε ο αναπληρωτής), ο οποίος, αντί να στηρίξει την πρόταση και το αυτονόητο δικαίωμα των εκπαιδευτικών του 6ου ΕΠΑΛ να ρυθμίσουν την υπεραριθμία τους, πρότεινε, σαν Πόντιος Πιλάτος,  να γίνει ερώτημα στο υπουργείο!  Γνωρίζει όμως ότι έτσι και αλλιώς οι συνάδελφοι ή η πλειοψηφία των συναδέλφων του 6ου ΕΠΑΛ είναι αυτή τη στιγμή υπεράριθμοι.

Το ΠΥΣΔΕ  θα συνεδριάσει για τη ρύθμιση της υπεραριθμίας στις 30 Ιούνη. Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα εναπομείναντα κενά, η φθίνουσα σειρά μορίων και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις  για οριστική τοποθέτηση και βελτίωση (εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι από μετάθεση εκπαιδευτικοί). Οι αιρετοί του ΠΑΜΕ θα σας ενημερώνουν συνεχώς για όποια εξέλιξη (βλ. και στην ιστοσελίδα ΠΑΜΕ Eκπαιδευτικών Πειραιά                    

www.pamepeiraia.info

 

Σάββας Σάββα – Κώστας Άννινος   

(τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πειραιά,

                                   εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα