Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου"

ΑΠ 135

Κορωπί 20/9/2013

Προς : Αστυνομικά.Τμ. της περιοχής, ΜΜΕ, τα μέλη, ΔΟΕ

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Το συνδικαλιστικό της ασφάλειας σε πλήρη λειτουργία – μέρες χούντας!

Πολλές διαφορετικές καταγγελίες έφτασαν στο σύλλογο ότι τις μέρες των απεργιών από 16,18 και 19/9 τα δημοτικά σχολεία στο Σαρωνικό (Καλύβια) και στο Μαρκόπουλο (Πόρτο Ράφτη) δέχτηκαν είτε επίσκεψη από περιπολικό της αστυνομίας είτε τηλεφωνήματα από το αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί ρωτούσαν τους δ/ντές για το αν «όλα είναι εντάξει», «αν βρίσκονται σε κατάληψη» και «πόσοι είναι οι απεργοί σε κάθε σχολείο»!

Σε διαμαρτυρίες δ/ντών για το ποιος είναι αυτός που ρωτάει και με ποια αρμοδιότητα, η απάντηση ήταν «έχουμε εντολή να μάθουμε και να αναφέρουμε»!!!

Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα αναβίωσης των ημερών όπου τα πάντα ήταν υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι :

Η επιβολή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ χρειάζεται το αστυνομικό κράτος και την τρομοκρατία σε βάρος των απεργών και όλης της κοινωνίας.

Διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση και για το μέλλον τα εξής :

Δεν δικαιολογείται η παρουσία ένστολων αστυνομικών στο χώρο του σχολείου αν δεν έχει υπάρξει κάποια πρόσκληση για κάποιο σοβαρό λόγο.

Οι συνάδελφοι και οι δ/ντές πρέπει να ζητάνε πρώτα το λόγο της επίσκεψης και αν δεν είναι της αρμοδιότητας της αστυνομίας να μην επιτρέπουν την είσοδο των αστυνομικών στο σχολείο – γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα και καλλιέργεια φόβων στα παιδιά.

Οι δ/ντές και οι συνάδελφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναφέρουν στην αστυνομία στοιχεία για την απεργία ή άλλα στοιχεία. Αυτά τα αναφέρουν υπηρεσιακά στη διοίκηση της εκπαίδευσης και σε κανένα άλλο ο οποίος δεν είναι υπηρεσιακός προϊστάμενος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου θα κάνει παράσταση στους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων στις περιοχές των οποίων έγιναν οι επισκέψεις της αστυνομίας.

Παρακαλούνται όποιοι άλλοι συνάδελφοι, διευθυντές έγιναν μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων να ενημερώσουν το σύλλογο ώστε να υπάρχει μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα. 

Στο βαθμό που επιβεβαιωθεί  ότι υπήρχε σχετική κεντρική εντολή για αυτές τις επισκέψεις καλούμε τη ΔΟΕ να το αναδείξει και με τους συλλόγους να οργανώσουμε κοινή παράσταση των ΔΣ στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  για να μην επαναληφθεί  τέτοιο φαινόμενο.

 ΈΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.           

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                            

Κώστας Τουλγαρίδης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ.Αττικής «Κ.Σωτηρίου»

καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου εργαζόμενου, Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από τους νεοναζιστές φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα καταγγέλλει και όλους αυτούς που υπέθαλψαν και υποθάλπουν την επώαση των αυγών του νεοναζιστικού φιδιού.

Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα,  μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

 Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.

Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο».

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις  και τα ΜΜΕ που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι για άλλη μια φορά τη δράση της Χρυσής Αυγής όπως όταν υιοθετούσαν ιδέες και μεθόδους της με την επίθεση στους μετανάστες, το τείχος στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και τις επιχειρήσεις σκούπα.

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διδάξουμε την ιστορική αλήθεια. Να μιλήσουμε στους μικρούς μαθητές μας για το ρόλο του φασισμού μέσα από προβολές και δράσεις ανάλογου υλικού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου που δολοφονήθηκε το βράδυ 17ης Σεπτεμβρίου της  σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

18/9/2013

Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου", alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας