Thumbnail
Μεγάλη νίκη της Επιτροπής Υποστήριξης

Τη μη εκτέλεση του ευρωεντάλματος έκδοσης στη Γερμανία του Τούρκου αγωνιστή, πολιτικού πρόσφυγα Gültekin Erol, αποφάσισε σήμερα Δευτέρα μεσημέρι το Συμβούλιο Εφετών.Η δίκη άρχισε στις 12.30 μμ μέσα σε ένα κατάμεστο ακρωατήριο αλληλέγγυων Ελλήνων και Τούρκων.

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου και Ε. Σωτηρίου, καθώς ο Χρήστος Κάτσικας μέλος της επιτροπής Υπεράσπισης και μέλος του Δ.Σ του ΚΕΜΕΤΕ - ΟΛΜΕ, ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Επιτροπής Υπεράσπισης και ο Παύλος Αντωνόπουλος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση η οποία δικαιώνει τους αγώνες των τούρκων πολιτικών προσφύγων και της "Επιτροπής Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ" η οποία κινητοποιήθηκε δραστήρια από την ημέρα της συγκρότησής της.

Ο Gültekin Erol μαζί με τους Kaya Turgut και Pektaş Deniz, Τούρκοι αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας, μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), συνελήφθηκαν πριν από έναν και πλέον μήνα από τις Ελληνικές διωκτικές αρχές μετά από ευρωεντάλματα, λόγω της αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης και των κομμουνιστικών τους ιδεών στην Τουρκία.

Τώρα εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, κινδυνεύοντας να εκδοθούν στην Γερμανία και στη Γαλλία σύμφωνα με το λεγόμενο ευρωένταλμα, ο Pektaş Deniz και ο Kaya Turgut.

---------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                          25/5/15
 
   Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από μια πρώτη νίκη των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ και της Επιτροπής Υποστήριξης.
   Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ στη Γερμανία του Gültekin Erol. Η απόφαση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής και κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε και βρήκε νομικό έρισμα στις αοριστίες του Γερμανικού ευρωεντάλματος. Η ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα από αλληλέγγυους, οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης (βουλευτές, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, συγγενικά πρόσωπα του αγωνιστή και μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης) σε συνδυασμό με τα πολιτικά και νομικά υπερασπιστικά επιχειρήματα μαζί με τα πάνω από 120 ψηφίσματα αλληλεγγύης δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική απόφαση. Ανοιχτό, ωστόσο, παραμένει το ενδεχόμενο της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στον Άρειο Πάγο.
   Η “δίκη” εξελίχθηκε σε ένα βαρύ κατηγορώ κατά του αντιδραστικού καθεστώτος της Τουρκίας και της πρακτικής των καγκελαριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζουν και εξωραΐζουν την τρομοκρατική και κατασταλτική πολιτική του τουρκικού κράτους στη βάση των δικών τους συμφερόντων. Ταυτόχρονα αποτέλεσε ράπισμα στην υπεροψία του Γερμανικού ιμπεριαλισμού που θεωρεί τη χώρα υποχρεωμένη να εκτελεί όλες του τις απαιτήσεις.  
   Η Επιτροπή Υποστήριξης συνεχίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αποφασίσει μέχρι την οριστική δικαίωση των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ που βρίσκονται στη χώρα μας.
   Καλούμε τους εργαζόμενους και το δημοκρατικό λαό της χώρας μας να εντείνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους αγωνιστές αυτούς. Η μαζικοποίηση της πολιτικής εκδήλωσης-συζήτησης την Πέμπτη 28 Μάη στις 7μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ είναι ο στόχος για το άμεσο διάστημα.
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!
ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ!
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!  
   
 
  Επιτροπή Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40...
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής