Thumbnail
Η Συντονιστική Επιτροπή των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 28/07/2015 «Επιστολή στην ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ από τους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων ΠΕ»

Στα  παρατιθέμενα  στην παραπάνω επιστολή μίας μειοψηφίας, θέλουμε  να πιστεύουμε,  Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων ΠΕ που επιμένει διχαστικά απαντούμε  λιτά προς χάριν των αναγνωστών , λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών των ημερών,  με τις εξής ΔΥΟ  παρατηρήσεις :
1.    Παραπλανητικά αναφέρεται στο κείμενο της εν λόγω επιστολής  η λέξη «κενά» χωρίς να συμπληρώνεται από τη λέξη «οργανικά»  ώστε να αποκρύπτεται  ότι η έλλειψη μεταθέσεων οφείλεται στην ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ.
Η παρατήρηση αφορά στη διατυπούμενη  θέση :  «Δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις μετάθεσης που κάναμε τον Φεβρουάριο του 2013 είτε εντός ΠΥΣΠΕ είτε εκτός ΠΥΣΠΕ με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν κενά.»
 
2.       Όταν  η πλεονεξία συνδυάζεται με αντισυναδελφική        συμπεριφορά καταλήγει  ως  αχαρακτήριστη !      
 Η παρατήρηση αφορά στη διατυπούμενη  θέση :   «Η κάλυψη των λειτουργικών κενών, (Σ.Σ. από τους μεταταχθέντες ), μας στέρησε τη δυνατότητα απόσπασης στους τόπους των συμφερόντων μας.»
 
 Διεκδικούνται δηλαδή τα λειτουργικά κενά  ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  ως αποκλειστικής χρήσης από προϋφιστάμενους  συναδέλφους για την ικανοποίηση των αποσπάσεων τους,  αγνοώντας εγωιστικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε  πως αντίστοιχοι μεταταχθέντες συνάδελφοι τους θα στερούνταν τη δυνατότητα πραγματικής απασχόλησης στα πλαίσια της νέας υπηρεσιακής τους κατάστασης , όπως επιτάσσει η μνημονιακή  υποχρέωση της κινητικότητας, κινδυνεύοντας με διάθεση – απόλυση !
 
  Ως προς τα υπόλοιπα  αναφέρομενα στην από 28/07/2015 «Επιστολή στην ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ από τους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων ΠΕ»  είτε ως επιχειρήματα είτε ως αιτήματα  επειδή θεωρούμε ως αξεπέραστης χρησιμότητας αρχή το «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως»   παραπέμπουμε,  προς μελέτη, εμπέδωση, και άρση επιτέλους των  κάθε είδους αποριών, που τυχόν αθέλητα θέλουμε να πιστεύουμε, υφίστανται ακόμη σε ορισμένους συναδέλφους,   σε  αναρτήσεις στα εκπαιδευτικά σάιτ, (κατά κύριο λόγο στο  alfavita και  xenesglosses),  των Στέλλας Λεονάρδου,  Κώστα Παπαϊωάννου, Δημητρίου Θεοδωρόπουλου   και της Συντονιστικής Επιτροπής των Μεταταχθέντων  Εκπαιδευτικών του Ν. 4172 / 2013.
 Υπενθυμίζουμε μάλιστα την από 23-7-2015 ανάρτησή μας αντιγράφοντας την  καθώς από αυτήν προκύπτει ότι η ορθότητα των απόψεων – θέσεών μας επικυρώνεται ΚΑΙ  δικαστικά  από το αρμόδιο Δικαστήριο:
 
Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη δικαστική απόφαση 1672/2015
 
Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ Φθιώτιδας μνημονεύουν σε πρόσφατο δημοσίευμα τους δικαστική απόφαση που δικαίωσε συνάδελφο εκπαιδευτικό ΠΕ11 για την μη ικανοποίηση της αίτησης μετάθεσης το 2013.
Επειδή, λίαν προσφάτως, το περιεχόμενο της εν λόγω δικαστικής απόφασης περιήλθε σε γνώση μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, για τα εξής:
Πρόκειται για την υπ’ αριθ. 1672/2015 δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία εκδόθηκε  μετά την εκδίκαση αίτησης ακυρώσεως και με την οποία ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 80571/Δ1/12-6-2013 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού περί μεταθέσεων, ΜΟΝΟ κατά το μέρος που η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν περιλήφθηκε στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατέθηκαν κατά το σχολικό έτος 2012-2013, μολονότι ανήκε σε ειδική κατηγορία μετάθεσης ως πολύτεκνη.
Με την αίτηση ακυρώσεως της εν λόγω εκπαιδευτικού ζητήθηκε επίσης να ακυρωθούν :
η  υπ’ αριθ. 119666/Δ2/13-8-2013 διαπιστωτική πράξη του Υπουργού  Παιδείας και Θρησκευμάτων περί καθορισμού κατ’ αριθμό του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και των κενών θέσεων στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Διεύθυνση Εκπαίδευσης καθώς και
 η υπ’ αριθ. 111967/Δ2/13-8-2013 Υπουργική Απόφαση περί καθορισμού του αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,
 με την αιτιολογία ότι οι εν λόγω πράξεις καθώς και
οι συμπροσβαλλόμενες 111655/Δ1/30-8-2013 και 148440/Δ1/11-10-2013 ατομικές πράξεις των υποχρεωτικών μετατάξεων εκδόθηκαν κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ/τος 50/1996,
με αποτέλεσμα να διατεθούν κενές οργανικές θέσεις σε μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ( που στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν υφίστανται καν καθότι ΔΕΝ  έχουν ακόμη συσταθεί ) και να παραβιαστεί η απόλυτη προτεραιότητά της, ως πολύτεκνης μητέρας, προς κάλυψη των εν λόγω θέσεων.
 
Όμως το εν λόγω αρμόδιο Δικαστήριο
απέρριψε το λόγο αυτό ως αβάσιμο και
δεν ακύρωσε τις ανωτέρω διοικητικές πράξεις των μετατάξεων του Ν.4172/2013,
 διότι όπως αναφέρεται επί λέξει στο κείμενο της προναφερθείσας υπ’ αριθ. 1672/2015 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών :
«οι εν λόγω αποφάσεις»,
(η  υπ’ αριθ. 119666/Δ2/13-8-2013 διαπιστωτική πράξη του Υπουργού  Παιδείας και Θρησκευμάτων, η υπ’ αριθ. 111967/Δ2/13-8-2013 Υπουργική Απόφαση περί καθορισμού του αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια καθώς και  οι συμπροσβαλλόμενες 111655/Δ1/30-8-2013 και 148440/Δ1/11-10-2013 ατομικές πράξεις των υποχρεωτικών μετατάξεων), 
«δεν σχετίζονται με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν χώρα κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 50/1996, πριν  από την έναρξη ισχύος του πιο πάνω νομοθετικού καθεστώτος, το οποίο διέπει τις υποχρεωτικές μετατάξεις του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού,
αλλά εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων αυτών, κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 82 παρ.11 του Ν.4172/2013, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στις πιο πάνω υποχρεωτικές μετατάξεις
χωρίς, περαιτέρω να προβλέπουν, στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας, εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν είχαν προηγουμένως ικανοποιηθεί.
Από το γεγονός αυτό δε, δεν  τίθεται ζήτημα αντίθεσης των προεκτιθέμενων διατάξεων (άρθρου 82 παρ.11 ν.4172/2013) προς τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των διοικουμένων καθώς και προς το άρθρο 21 παρ.1 του Συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας, όπως αβάσιμα υποστηρίζει η αιτούσα».
 
 Είναι προφανές ότι με την ανωτέρω υπ’ αριθ. 1672/2015  απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνονται και δικαστικά οι από καιρό και με σαφήνεια διατυπωμένες θέσεις μας ως μεταταχθέντων,  διότι το εν λόγω Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι :
 η διαδικασία των μεταθέσεων,  (καθώς προηγήθηκε και ολοκληρώθηκε υπό το νομικό καθεστώς  των διατάξεων του π.δ. 50/1996 και μάλιστα πριν  από την έναρξη ισχύος του  νομοθετικού καθεστώτος των υποχρεωτικών μετατάξεων ),  ΔΕΝ  σχετίζεται με τη διαδικασία των μετατάξεων  και
 ότι οι διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 11 του Ν.4172/2013   ΔΕΝ αντιβαίνουν τις γενικές αρχές του δικαίου και τις συνταγματικές διατάξεις.
 
Ως εκ τούτου, επειδή η εν λόγω δικαστική απόφαση συνιστά δεδικασμένο.
 Καλούμε
 για μία ακόμη φορά τους συναδέλφους μας των προϋπαρχουσών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
να σταματήσουν να αναμασούν την αβάσιμη επιχειρηματολογία ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις έγιναν κατά παράβαση του Π.Δ/τος 50/1996, και
 να παύσουν να διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση ως προς την πλήρωση ΤΩΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ οργανικών κενών - θέσεων.
Αντιθέτως κρίνουμε απαραίτητο να τονίσουμε για μία ακόμη φορά  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ  να συμπορευτούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μεταταχθέντες, μετατιθέμενοι, ευρισκόμενοι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ) στον αγώνα μας για τη σύσταση οργανικών θέσεων σε όλα τα λειτουργικά κενά των ΕΑΕΠ, δεδομένου ότι  η αντιπαράθεση και η αντιδικία έως τώρα το μόνο που επέφεραν ήταν η καθυστέρηση των μεταθέσεων και των οριστικών τοποθετήσεων ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δύο λέξεις μόνο ζημία !
 
Η Συντονιστική Επιτροπή των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013
 
Υ.Γ.   Σ’ αυτούς τους ελάχιστους συναδέλφους,  θέλουμε να πιστεύουμε, που επιμένουν διχαστικά και διασπαστικά ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ, σύμφωνα με την πάγια θέση μας, ΕΝΩΤΙΚΑ με τον επίλογο από τα προαναφερόμενα  «ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ  να συμπορευτούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μεταταχθέντες, μετατιθέμενοι, ευρισκόμενοι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ) στον αγώνα μας για τη σύσταση οργανικών θέσεων σε όλα τα λειτουργικά κενά των ΕΑΕΠ, δεδομένου ότι  η αντιπαράθεση και η αντιδικία έως τώρα το μόνο που επέφεραν ήταν η καθυστέρηση των μεταθέσεων και των οριστικών τοποθετήσεων ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δύο λέξεις μόνο ζημία !».
 
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ        ΔΕΝ        ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ        ΚΑΝΕΙΣ !
 
Η Συντονιστική Επιτροπή των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...