Thumbnail
ΠΥΣΠΕ Β Αθήνας

11 – 4 – 2014

Απάντηση στην επιστολή των συναδέλφων Νηπιαγωγών

Λαγουδάκη Άννας (16ο Νηπ/γείο Ν.Ιωνίας) & Λιάκου Ντιάνας (2ο Νηπ/γείο Μεταμόρφωσης) μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» και μελών του ΠΑΜΕ

Αναφορικά με την επιστολή που έστειλαν οι συναδέλφισσες σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας της 10 – 4 – 2014 στο οποίο δεν παραβρέθηκα, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ώστε να αποφύγει τη συνάντηση – παράσταση διαμαρτυρίας των υπό παραίτηση συναδέλφων Νηπιαγωγών – μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», έχω να καταθέσω τα εξής:

  1. Το θρίλερ που περιγράφουν οι συναδέλφισσες ξεκίνησε την Τετάρτη 9 – 4 – 2014 το απόγευμα όταν σε ημέρα Γενικής Απεργίας το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» διοργάνωσε συνάντηση για τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του, χωρίς να προσκαλέσει τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας σ’ αυτήν, σε μια προσπάθεια να προβεί σε αντίστοιχες συνδικαλιστικές ενέργειες που είχαν προηγηθεί από τα Δ. Σ. των όμορων Συλλόγων και τους αιρετούς. Αναρωτιέμαι αλήθεια, γιατί οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες,  προϊστάμενες Νηπιαγωγείων, δεν προσήλθαν στη σύσκεψη – συνάντηση Δ/ντών, Δ/ντριών & Προϊστάμενων Νηπιαγωγείων που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και «Ο Περικλής» και από τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου στις 28 – 3 – 2014, όπου είχαν κληθεί όλοι οι Δ/ντές & Δ/ντριες και οι Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων της Β΄ Αθήνας και την οποία συνάντηση αρνήθηκε να διοργανώσει από κοινού με τους όμορους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας,  το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», στέλνοντας όμως αντιπροσωπεία του στη συνάντηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δ. Σ. του; Εάν λοιπόν οι συναδέλφισσες ήθελαν τόσο πολύ να δουν την όψη και τη σκιά μου και να καταθέσουν και τις απόψεις τους για το πώς από κοινού προχωράμε στον αγώνα για την ανατροπή της «αξιολόγησης» είχαν  την ευκαιρία να το κάνουν προσερχόμενες σε αυτή και σε πολλές άλλες συνδικαλιστικού χαρακτήρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργίες – διαδηλώσεις στις οποίες μάλλον δε συμπίπτουμε, διότι εκείνες προφανώς ακολουθούν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και μόνο του ΠΑΜΕ, ενώ στις υπόλοιπες δεν προσέρχονται.

  2. Οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων διορίζονται από τη διοίκηση και εκτελούν χρέη στελεχών εκπ/σης (μάλιστα στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που ανατέθηκε υποχρεωτικά η θέση της Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος).

  3. Κατανοώ απόλυτα το πόσο «δύσκολη» είναι η απόφαση για μια Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου να αποφασίσει να παραιτηθεί από τη θέση της ορθώνοντας το ανάστημα της ενάντια σε κάθε εξουσία που καραδοκεί για να επιβάλλει «τον αντεργατικό νόμο» και «την τάξη», απειλώντας με πειθαρχικές ή άλλες κυρώσεις, όμως για το πότε και αν θα γίνει δεκτή η κάθε παραίτηση που έχει υποβληθεί δεν αποφασίζουν σε καμία περίπτωση τα αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ, αλλά οι διορισμένες από το ΥΠΑΙΘ πλειοψηφίες τους και αυτό το γνωρίζουν όλοι και όλες οι συνάδελφοι.

  4. Όποιες  για οποιουσδήποτε παραταξιακούς ή μικροκομματικούς λόγους συμφέροντος θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να προβούν σε ανέξοδες και ανώφελες κινήσεις εντυπωσιασμού και σε γκεμπελικού απαράδεκτου χαρακτήρα προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως κάνει η  συγκεκριμένη επιστολή των συναδελφισσών Νηπιαγωγών, δείχνει με αυτό τον τρόπο το ήθος του, το πολιτικό του ανάστημα και τη συνδικαλιστική και αγωνιστική του ανυπαρξία.

  5. Αφού οι μοναδικές ανησυχίες και οι μοναδικοί  στόχοι των συναδελφισσών είναι οι καθημερινοί  αγώνες μέσα και έξω από τα Νηπ/γεία τους μαζί με τις/τους συναδέλφους τους και τους γονείς των μαθητών τους, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι στημένοι διαχωρισμοί και οι αντιπαραθέσεις τέτοιου χαρακτήρα που εκείνες επιλέγουν ευνοούν όχι την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού – λαϊκού κινήματος και τη νίκη του, αλλά τη νίκη της κυβερνητικής πολιτικής και των στρατηγικών της στόχων.

Τέλος γνωρίζω καλά ότι το άγχος του ΠΑΜΕ στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας είναι να καταφέρει να εκλέξει αιρετό μέλος στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού ελέγχει συνδικαλιστικά και με αυξημένη πλειοψηφία μόνο τον έναν από τους τρεις Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας (το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης»), ενώ στους άλλους δύο Συλλόγους («Αμαρουσίου» και «Ο Περικλής» έχει ελάχιστες δυνάμεις. Οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος μου από μέλη του ΠΑΜΕ στερούνται κάθε βάσης και  γίνονται για λόγους πολιτικής τακτικής με στόχο την ενίσχυση του ΠΑΜΕ εκλογικά και πολιτικά. Αν οι συνάδελφοι έχουν επιλέξει αυτόν τον ολισθηρό και πολιτικά ανερμάτιστο δρόμο είναι δικό τους θέμα και δεν με ενοχλεί καθόλου, ας γνωρίζουν όμως ότι το ψέμα και η διαβολή έχουν «κοντά ποδάρια» και συνήθως στρέφονται ενάντια σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν. 

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  [email protected]

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται