Thumbnail
Τα σχολεία υπολειτουργούν

Πειραιάς  6-10-2013 

Αριθ. Πρωτ.: 32

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

“Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ   Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 210 4613836 - ΚΙΝ.: 6972210342-637114 024

 FAX.: 210 4613836 - 210 4615409

www.e-proodos.gr

[email protected]  

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στην  Περιφέρεια Πειραιά  η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα. Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει αποκλειστικά το υπουργείο παιδείας.

·                     Δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού.

·                     Προσέλαβε ελάχιστους αναπληρωτές από τον τακτικό προϋπολογισμό και επιχειρεί κάθε πρόσληψη αναπληρωτή να γίνεται μέσω των χρονοβόρων και αντεργατικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οι προσλήψεις συναδέλφων αναπληρωτών (εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική, παράλληλη στήριξη) μέσω ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκαν την  1η Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

·                     Καθυστέρησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς (την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο τελευταίος, ως αυτή τη στιγμή, γύρος αποσπάσεων, ενώ και οι πρώτες ανακοινώθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς).

·                     Εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις για νέες αποσπάσεις (ή μετατάξεις;) συναδέλφων (Αγγλικά, Γυμναστική κλπ) από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

·                     Η πολιτική της λιτότητας και των μηδενικών διορισμών έχει οδηγήσει σε διάλυση και τις διοικητικές υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Ως  αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις των  συναδέλφων εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγής και παράλληλης στήριξης δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης μέσα από το survey ελέγχουν εξονυχιστικά τα ωράρια των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια πολλά σχολεία  δέχονται τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις τους για τις καταγραφές του συστήματος.  Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις το ύφος του ελέγχου ξεπερνάει τα όρια του επιτακτικού. Για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, τριμελής αντιπροσωπεία ελεγκτών επισκέφτηκε, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Έλεγξε ωρολόγια προγράμματα, άνοιξε φακέλους εκπαιδευτικών και αποχώρησε για να συντάξει  το πόρισμά της.

Θεωρούμε πρόκληση τη στιγμή που τα σχολεία υπολειτουργούν και τα πραγματικά ωρολόγια  προγράμματα συντάσσονται όπως - όπως με όσους εκπαιδευτικούς υπάρχουν - και όχι με όσους χρειάζονται -,  η κυβέρνηση να στρέφει το ενδιαφέρον της στον έλεγχο, λες και τα σχολεία κινδυνεύουν από τους εκπαιδευτικούς και όχι από τη λιτότητα και την κυβερνητική ολιγωρία, αν  όχι αδιαφορία.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης.    Η ευθύνη για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου βαραίνει  την ίδια. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;