Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΤΑ ΝΕΑ

Η Τράπεζα Θεμάτων της Α’ Λυκείου πάει για αναβολή - Δεν θα ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία - Δεν θα περικοπούν αργίες

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος ενώ προσέρχεται στο υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αργότερα σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν όπως πέρσι ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες μεταθέσεων και αποσπάσεων δασκάλων και καθηγητών

Επανεξετάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων της Α' Λυκείου. Σε περίπτωση που αποφασίσει τη μη εφαρμογή της, προκύπτει ζήτημα για τους εφετινούς μαθητές που ήδη εξετάσθηκαν με θέματα κατά 50% από την Τράπεζα. Ενδεχόμενη λύση, πάντως, θα ήταν να μη συνυπολογισθεί ο βαθμός τους στην Α' Τάξη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Επίσης ο νέος υπουργός Παιδείας δεν σκοπεύει να υιοθετήσει την απόφαση του προκατόχου του να ξεκινήσει νωρίτερα η ερχόμενη σχολική χρονιά (τα σχολεία θα άνοιγαν στις 8 αντί στις 11 Σεπτεμβρίου) και μάλλον δεν θα περικοπούν ούτε αργίες. Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις του μετά το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, στην κατεύθυνση - όπως ο ίδιος το έθεσε - να υπάρξει «ηρεμία στον χώρο».
Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο Α. Λοβέρδος απάντησε: «Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών». Για την Τράπεζα Θεμάτων έδωσε επίσης στίγμα αλλαγής: «Είχα καταιγισμό μηνυμάτων γι' αυτό το θέμα πριν καν αναλάβουμε το υπουργείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει ταχύτατα να το καταλάβουμε και εγώ και ο αρμόδιος υφυπουργός, ο κ. Δερμετζόπουλος, για να δούμε τι θα κάνουμε».

ΚΑΛΟΠΙΑΣΜΑΤΑ. Ο Κων. Αρβανιτόπουλος όμως είχε επιμείνει στην κανονική εφαρμογή από εφέτος της Τράπεζας Θεμάτων της Α' Λυκείου ακόμη και όταν ο υφυπουργός του Συμεών Κεδίκογλου είχε δηλώσει ότι θα εφαρμοζόταν πιλοτικά. Επίσης έχει υπογράψει την έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα και περικοπές αργιών. Πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος έλεγαν χθες ότι ο διάδοχός του κινείται με τρόπο που δείχνει ότι προσπαθεί να «καλοπιάσει» τους εκπαιδευτικούς ώστε να μην αντιδράσουν στην εντατικοποίηση της εργασίας τους, που συνεπαγόταν τόσο η αύξηση του σχολικού χρόνου όσο και η Τράπεζα Θεμάτων που τους υποχρέωνε να διδάξουν όλη την ύλη. Και υποστήριζαν ότι τα περί καθυστέρησης μεταθέσεων κ.λπ. δεν ισχύουν καθώς, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των αναγκών, η προηγούμενη ηγεσία θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις 10 Ιουλίου.
Πάντως ο Α. Λοβέρδος επαναλαμβάνει σε κάθε του τοποθέτηση ότι δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές για να αφήσει το όνομά του. «Θα κάνω αυτά που απαιτείται να γίνουν. Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξει ηρεμία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Χωρίς ηρεμία δεν μπορεί να γίνει τίποτα» δήλωσε.

 

Πηγή: tanea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα