Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE       www.p-e-filis.gr       Άνω Λιόσια 27.4.2015

e-mail:     [email protected]      

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Δ Αττικής,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους  σχολικής και προσχολικής αγωγής της  περιοχής μας.

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα του συλλόγου στην συγκέντρωση εργατικής Πρωτομαγιάς, Μουσείο, 11.00 π.μ.

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες και βάφτηκε με αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν απ το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα ξεθεμελιώνονται. Η  συλλογική μνήμη επιστρέφοντας διεκδικεί ξανά αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, Συλλογικές Συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό.

Ο εορτασμός της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε συνθήκες  καπιταλιστικής κρίσης, να βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας. Το μέλλον που μας εγγυούνται η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, απολύσεις στο δημόσιο, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, για να απαλλαγεί η κοινωνία από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.

Απέναντι στο δίλημμα υποταγή ή σύγκρουση, οι εργαζόμενοι να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα έκβαση αυτού του αγώνα.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

   SITE     www.p-e-filis.gr                      Άνω Λιόσια, 27/4/2015

   e-mail:  [email protected]          

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Δ Αττικής,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους  σχολικής και προσχολικής αγωγής της  περιοχής μας.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου θα πραγματοποιηθεί τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου μας.

Μετά το τέλος της συνέλευσης θα ακολουθήσουν εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων του συλλόγου μας στην Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με το πέρας των εργασιών της συνέλευσης και θα διαρκέσει έως τις 17:00.

Οι παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στην Δινοπούλου Ευαγγελία (9ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων) και στον Μαρούτα Γιάννη (2ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων) το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Επισημαίνουμε ότι η συνδρομή των αναπληρωτών είναι 30€ και σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. αυτή προβλεπόταν να καταβληθεί σε δύο δόσεις: μία των 20€ στις 3/12 και μία των 10€ τον Ιούνιο, κατά τις εκλογές για τη ΔΟΕ. Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος αναπληρωτής δεν έχει καταβάλει τα 20€, καλείται να εξοφλήσει την συνδρομή του στις ερχόμενες εκλογές.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE       www.p-e-filis.gr           Άνω Λιόσια 27.4.2015

e-mail:     [email protected]                                        

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Δ Αττικής,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους  σχολικής και προσχολικής αγωγής της  περιοχής μας.

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του συλλόγου σε συνάντηση

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την Τρίτη 5 Μαΐου στις 14.00 στο 4ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων σε σύσκεψη για την συγκρότηση επιτροπής αναπληρωτών, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της αδιοριστίας, ο τρόπος οργάνωσης και δράσης το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους συναδέλφους για την μαζική και δυναμική παρουσία τους στην συνάντηση!

Συνάδελφοι-σσες, ακόμη ένας χρόνος πέρασε, σχεδόν, με τα προβλήματα στο δημόσιο σχολείο να παραμένουν οξυμένα. Τα σχολεία μας διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές και στο ολοήμερο σχολείο, για να αποσυμφωρηθούν οι σχολικές τάξεις. Γιατί χρειαζόμαστε σχολείο των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών και όχι σχολεία-μαγαζιά όπου τα παιδιά είναι εμπορεύματα, οι γονείς πελάτες, και ο εκπαιδευτικός «επισκέπτης», μεταφορέας αποσπασματικών γνώσεων.

Οι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να δοθεί ένα τέλος στην ελαστική εργασία, την περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία! Κόντρα στις συντεχνιακές λογικές που διασπούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στις παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναμονή και κατανόηση της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, για αποδοχή των θεσμικών αλλαγών που δήθεν βελτιώνουν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, να αντιστρέψουμε την ατζέντα που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, να αλλάξουμε τους όρους της διεκδίκησης. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας δεν μπορούν να μας χωρίζουν αλλά να μας ενώνουν. Η νεολαία του 60% ανεργίας πρέπει να βγει στο προσκήνιο! Οι άνεργοι και εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας!

Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλους τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν την πρωτοβουλία, και να καλέσουν τους συναδέλφους σε συναντήσεις για την οργάνωση επιτροπών αναπληρωτών στα σωματεία τους, οι οποίες θα συντονίζουν την δράση τους με τις υπόλοιπες αλλά και σε κοινό βηματισμό με τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ αλλά και με τις Ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE       www.p-e-filis.gr           Άνω Λιόσια 27.4.2015

e-mail:     [email protected]   

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Δ Αττικής,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους  σχολικής και προσχολικής αγωγής της  περιοχής μας.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης με την ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να μην αλλάζει ουσιαστικά την κατάσταση διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του υπουργείου, αλλά και από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν μια σειρά φορείς, η επόμενη χρονιά θα βρει τα σχολεία με τα ίδια εκρηκτικά προβλήματα και τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές για άλλη μια φορά σε καθεστώς ομηρίας. Συγκεκριμένα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης:

  • Το αίτημα των μαζικών διορισμών εγκαταλείπεται, καθώς οι διορισμοί για την παιδεία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις, περιορίζονται στις 3000 περίπου για όλη την εκπαίδευση. Η αναγνώριση του προϋπολογισμού της προηγούμενης κυβέρνησης για 15.000 διορισμούς μοιράζει τις άμεσες ανάγκες στην υγεία και στην παιδεία, περιλαμβάνοντας σε αυτούς και την επαναπρόσληψη των διαθέσιμων. Η αναγνώριση των δεσμεύσεων του μεσοπρόθεσμου, μεταμφιεσμένων σε «μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού», περικόπτει, με επικείμενη τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον αριθμό των συνολικών διορισμών κατά 3.000 θέσεις.
  • Ο αριθμός των αναπληρωτών φαίνεται να συρρικνώνεται κάτω από το βάρος της αναγνώρισης των δανειακών υποχρεώσεων από τη νέα συγκυβέρνηση, την ίδια στιγμή που το ΕΣΠΑ προβλέπεται να είναι μειωμένο κατά 40%. Άρα για μια ακόμα φορά οι περισσότερες προσλήψεις δεν θα γίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, και ανοίγουν πολλά ερωτήματα για το πού θα βρεθούν τα κονδύλια για να καλυφθούν οι υπόλοιπες, όταν ήδη προσλήφθηκαν με πεντάμηνες συμβάσεις – οι γνωστοί «ωφελούμενοι»- εκπαιδευτικοί στους δήμους.
  • Ο υπολογισμός των πραγματικών κενών φαίνεται να γίνεται με τα κριτήρια του προηγούμενου υπουργείου. Φέτος έγιναν 18.000 περίπου προσλήψεις αναπληρωτών σε όλες τις ειδικότητες και τις βαθμίδες, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα 3.000 κενά, χωρίς να υπολογίζονται τα ολοήμερα, τα συγχωνευμένα τμήματα και οι τεράστιες ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη, άρα ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τα 21.000 κενά. Το υπουργείο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, υπολογίζει ότι για τον επόμενο χρόνο τα κενά θα είναι γύρω στις 21.000, χωρίς να προσμετρά τις πάνω από 6.000 συνταξιοδοτήσεις. Μάλιστα, δεν δεσμεύεται ούτε για την κάλυψη των 21.000, καθώς όπως δηλώνουν, τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν. Θυμίζουμε όμως ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πάνω από 2 δις για την πληρωμή του χρέους σε ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Στις παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναμονή και κατανόηση της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, για αποδοχή των θεσμικών αλλαγών που δήθεν βελτιώνουν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών δηλώνουμε ξεκάθαρα:

Καμία θεσμική αλλαγή δεν αλλάζει το ότι ελαστική εργασία σημαίνει συμβάσεις ορισμένου χρόνου κάποια στιγμή μέσα στη σχολική χρονιά σε κάποιο μέρος της Ελλάδας. Οι αναπληρωτές είναι εκ περιτροπής εργαζόμενοι ανάλογα με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, χωρίς εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς επίδομα ανεργίας για όλους.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, με τη μονιμοποίηση του θεσμού του αναπληρωτή, επισφραγίζουν το μοντέλο του σχολείου της αγοράς, παγιώνοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με ταυτόχρονη απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση κάλυψής τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμος, αποκόπτεται από την ουσία του παιδαγωγικού έργου, γίνεται «επισκέπτης», μεταφορέας αποσπασματικών γνώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και τη σχέση του με τους μαθητές .  

ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΓΑΜΗΝΩΝ

Η ελαστική εργασία, η επισφάλεια και η εκ περιτροπής εργασία είναι οι τρεις πτυχές του νέου εργαζόμενου, ειδικά της νεολαίας, και η μόνη βέβαιη εργασιακή σχέση στην αβεβαιότητα και το φόβο της ανεργίας. Στην εκπαίδευση, συμβάσεις εργασίας πολλαπλών ταχυτήτων -κρατικού προϋπολογισμού, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΑΜΩ, ωρομίσθιοι, κοινωφελή προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ στην Ειδική Αγωγή- διασπούν, ώστε να αποπροσανατολίσουν από το συλλογικό αίτημα για μαζικούς διορισμούς όλων άμεσα. Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες, αδιόριστοι και αδιόριστες, καταλήξαν να διεκδικούν με συντεχνιακές λογικές την κυριαρχία του δίκιου του ενός κόντρα στο δίκιο των άλλων, την κατοχύρωση της αναγκαιότητας κάποιων έναντι των υπολοίπων, την αναζήτηση της καλύτερης λύσης διορισμού του κάποιων και αποκλεισμού κάποιων άλλων. Χρόνια τώρα έρμαια των κάλπικων ελπίδων και των εκβιαστικών διλημμάτων της εκάστοτε εξουσίας.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ! Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε την κουβέντα στη βάση των αναγκών μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν μπορεί να υπόκειται σε δημοσιονομικούς περιορισμούς την ώρα που τα κενά παραμένουν εκρηκτικά, οι συνταξιοδοτήσεις κάθε χρόνο είναι χιλιάδες, οι τάξεις στοιβάζουν 26-27-28 μαθητές, το ολοήμερο και η ενισχυτική διδασκαλία ουσιαστικά καταργούνται, οι υποστηρικτές δομές, τα τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη υποστελεχώνονται. Να αντιστρέψουμε την ατζέντα, να αλλάξουμε τους όρους της διεκδίκησης. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας δεν μπορούν να μας χωρίζουν αλλά να μας ενώνουν. Να βγάλουμε από την κουβέντα το ζήτημα του τρόπου διορισμού. Μόνη προϋπόθεση η εργασιακή εμπειρία και το πτυχίο! Κάλυψη όλων των κενών για να μπορέσουν να εργαστούν και οι νέοι απόφοιτοι. Καμιά διάκριση μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατοχύρωση όλων των διδακτικών αντικειμένων με οργανικές θέσεις.

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Καλούμε όλους τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καλέσουν τους συναδέλφους σε συναντήσεις για την οργάνωση επιτροπών αναπληρωτών στα σωματεία τους, οι οποίες θα συντονίζουν την δράση τους με τις υπόλοιπες αλλά και σε κοινό βηματισμό με τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ αλλά και με τις Ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Να αναλάβουμε δράση στην υιοθέτηση των δίκαιων αιτημάτων μας από κάθε συλλογικό όργανο, να απευθυνθούμε σε κάθε άνεργο συνάδελφο στην προσπάθεια να συγκροτήσουμε εκείνο το δυναμικό που θα παλεύει για:

  •  Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας.
  • Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.
  • Άρση της διετούς τιμωρητικής διαγραφής από τους πίνακες σε περίπτωση άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης. Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης - με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.
  • Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους.
  • Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.
  • Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  • Καμία συζήτηση για ατομικό φάκελο προσόντων. Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου.
  • Κατάργηση της αξιολόγησης – χειραγώγησης - μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης. Ούτε κουβέντα για Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Παιδαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με πλήρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών. Όχι στο «Νέο» Λύκειο της κατάρτισης, της μαθητείας και της εξεταστικής απόρριψης. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  •  Επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ και επαναπρόσληψη όλων των  συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.
  • Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα προγράμματα αυτά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
  • Ίδρυση νέων σχολικών μονάδων (ιδιαίτερα στην περιοχή μας υπάρχει οξυμένο πρόβλημα). Μπλόκο στις καταργήσεις σχολικών μονάδων και συγχωνεύσεις τμημάτων και στο μηχανισμό κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. 15 μαθητές σε νηπιαγωγείο και Α΄-Β΄ τάξη Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα.
  • Ίδρυση τάξεων υποδοχή σε όλα τα σχολεία με Ρομά και εφαρμογή του νόμου για μειωμένο αριθμό μαθητών στις τάξεις με μεγάλο ποσοστό Ρομά.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επαναφορά του στα προηγούμενα επίπεδα των 21 ωρών. Εξίσωση διδακτικού ωραρίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE       www.p-e-filis.gr     Άνω Λιόσια 22.4.2015

e-mail:     [email protected]       

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Δ Αττικής,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους  σχολικής και προσχολικής αγωγής της  περιοχής μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων Δημόσιων Οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει «χέρι» σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υποσχόταν προεκλογικά, αλλά ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύσεις οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση σε κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις συντάξεων, επιδομάτων και παροχών.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α. σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.

  • Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
  • Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
  • Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ.

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους την νέα αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των απωλειών τους.

Απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.

 

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
Η Διεθνής Έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα (25/04) στους χώρους της ΔΕΘ μέχρι και το Σάββατο (27/04) 
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
paidiki_pornografia.jpg
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»
«Σε ένα σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος βιντεοσκόπησε δύο παιδιά να ερωτοτροπούν και το έστειλε σε φίλους του, χωρίς να καταλαβαίνει...
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»