Thumbnail

Ανακοίνωση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων, Φορέων και εργαζομένων Δυτ.Αθήνας  για συμπαράσταση

στους Διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Η δικομματική συγκυβέρνηση του μνημονίου υπακούοντας στους δανειστές , το ΔΝΤ και την  τρόικα  προσπαθεί να υποβαθμίσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Κύριος στόχος της είναι αρχικά η συρρίκνωση ,  αποδόμηση , διάλυση, καταστροφή τους και τελικά η ιδιωτικοποίησή τους .

Γι αυτό το λόγο επιχειρεί να απολύσει τους εργαζόμενους σ’ αυτά με τη δικαιολογία της κινητικότητας  και παρόλο που οι αξιολογήσεις δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πλεονάζει προσωπικό αλλά χρειάζεται και άλλο. Για τον ίδιο λόγο μειώνει τον προϋπολογισμό για τη σίτιση και στέγαση  αλλά και για τα συγγράμματα των φοιτητών  προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιβολή διδάκτρων ενώ  παραχωρεί λειτουργίες  των ιδρυμάτων  όπως  βιβλιοθήκες , ηλεκτρονικούς υπολογιστές  φύλαξη  και ασφάλεια σε ιδιωτικές εταιρίες .

Οι εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων αλλά και οι φοιτητές αντέδρασαν στην προσπάθεια αυτή με συνεχείς απεργίες και καταλήψεις. Η μνημονιακή κυβέρνηση μπροστά στην αντίδραση αυτή και ενώ βρίσκονταν στην έβδομη βδομάδα κινητοποιήσεων , έθεσε σε εφαρμογή το αντισυνταγματικό και βάρβαρο μέτρο της ηλεκτρονικής απογραφής των εργαζομένων στα ιδρύματα.  Ορισμένοι εξ’ αυτών ερχόμενοι μπροστά στο φόβο της απόλυσης, τελικά υπέκυψαν .

Εμείς  ως Επιτροπή Αγώνα της Δυτ. Αθήνας θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση  μας σ’ όλους τους αγωνιζόμενους  συναδέλφους/ισσες, στη δύσκολή  αυτή στιγμή του αγώνα τους  και καλούμε  τους κατοίκους  της περιοχής  μας  να σταθούν στο πλάι τους  για να έχουν και τα παιδιά της περιοχής μας το δικαίωμα  να σπουδάζουν στα δημόσια πανεπιστήμια .

Ο  αγώνας  είναι κοινός. Για  να μη μοιραστούμε τις ήττες  πρέπει τώρα να μοιραστούμε την προσπάθεια να είναι νικηφόρος.

Ανοικτή επιτροπή αγώνα σωματείων  φορέων και εργαζομένων

της Δυτικής Αθήνας

(Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Σύλλογος  Δασκάλων Αιγάλεω, μέλη του συντονιστικού  των εκπ. σε διαθεσιμότητα,  Ένωση γονέων & κηδεμόνων Αιγάλεω, Διοικητικοί ΤΕΙ Αθήνας , επιτρ. Αγώνα Νοσοκ. Βουγιουκλάκειο, ΚΕΕΡΦΑ, Κινηση Απελάστε το ρατσισμό)

(Η επιτροπή αγώνα διέθεσε από το ταμείο αλληλεγγύης των απεργών εκπαιδευτικών το ποσό των 300 ευρώ  σε κουπόνια του απεργιακού ταμείου των Δ.Υ.ΕΚΠΑ)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikes_monades.jpg
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
Νέος σχεδιασμός για τις ΣΜΕΑΕ: Ριζικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
τράπεζες
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Νέο μοντέλο με κοινόχρηστα ΑΤΜ εξετάζουν οι τράπεζες, με στόχο την κατάργηση προμηθειών και χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Έβρος
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
Εδώ και εβδομάδες μεταφέρονται καθημερινά νερό και τροφή στη νησίδα των 17.000 στρεμμάτων (video)
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
ιεπ
Ασυλία υπό όρους για τους αξιολογητές σχολικών βιβλίων: Ποιοι απαλλάσσονται από ευθύνη στο ΙΕΠ
Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας θωρακίζει τους αξιολογητές σχολικών βιβλίων του ΙΕΠ από προσωπική ευθύνη, με σαφείς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις
Ασυλία υπό όρους για τους αξιολογητές σχολικών βιβλίων: Ποιοι απαλλάσσονται από ευθύνη στο ΙΕΠ