Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

[email protected]

[email protected]
http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

04/04/2014

Ανακοίνωση για το έγγραφο σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών

λόγω κατάληψης στα σχολεία της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου απέστειλε έγγραφο (03/04/2014, αρ. πρωτ. Φ22.2./2637) στα σχολεία της Καλύμνου και της Κω, με θέμα την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης. Με το συγκεκριμένο έγγραφο «αποφασίζεται» η αναπλήρωση μαθημάτων στα τρία γυμνάσια και στα δύο λύκεια της Καλύμνου, καθώς και σε γυμνάσιο στην Κω, στις 24 και 25 Απριλίου 2014, ανάλογα με τις μέρες της κατάληψης. Η Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου είχε ήδη στείλει έγγραφα στα σχολεία για το συγκεκριμένο ζήτημα και τώρα έρχεται η συγκεκριμενοποίηση των ημερών.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου έχει ήδη απαντήσει για τα εν λόγω έγγραφα. Το έγγραφο της Περιφέρειας έρχεται να συμπληρώσει από τη μια τις τιμωρητικές αποφάσεις του υπουργείου απέναντι στους μαθητές και από την άλλη τις αυταρχικές αποφάσεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Από την αρχή του σχολικού έτους τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές σε όλη τη χώρα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι στο νόμο για το Νέο Λύκειο, που θα δώσει το ολοκληρωτικό χτύπημα στο δημόσιο σχολείο, θα το μετατρέψει σε εξεταστικό κάτεργο, θα προκαλέσει μαθητική διαρροή και θα οδηγήσει τους μαθητές στην κατάρτιση και στη φτηνή εργασία. Οι μαθητές λοιπόν που αγωνίζονται, πρέπει να τιμωρηθούν και να κάνουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Αυτό είναι το μήνυμα τους σε όποιον διαφωνεί και αντιστέκεται.

Δεν είδαμε τον ίδιο ζήλο, όταν χάνονται ώρες μαθημάτων λόγω των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα μαθήματα με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που καλύπτονται – όχι πάντα – κοντά στα Χριστούγεννα ή και πολλές φορές πολύ αργότερα. Ειδικά τη φετινή χρονιά δεν έγιναν διορισμοί εκπαιδευτικών, καταργήθηκαν τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης και καθηγητές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα και φέτος είναι χιλιάδες κενά, με αποτέλεσμα μαθητές της γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης να χάνουν ώρες μαθημάτων, ακόμα και των πανελλαδικά εξεταζόμενων. Επίσης δεν είδαμε την ίδια ευαισθητοποίηση, όταν συγχωνεύονται ή καταργούνται τμήματα και σχολεία και οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα των 30 ατόμων. Τέλος δεν είδαμε τον ίδιο προβληματισμό, όταν τέθηκε η ιδέα για τη λευκή εβδομάδα των διακοπών μέσα στο χειμώνα. Η ουσία της γνώσης, της μόρφωσης βρίσκεται στην ποσότητα ή στην ποιότητα τελικά;

Η πολιτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι αυτή της επιστράτευσης, του εντέλλεσθε, του αποφασίζουμε και διατάζουμε. Οι εκπαιδευτικοί όμως όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονται για να διατηρήσουν το δημόσιο σχολείο. Δεν χρειάζονται εντολές! Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη φροντίσει για την κάλυψη των διδακτικών ωρών. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα λειτουργήσουν τιμωρητικά απέναντι στους μαθητές τους.

Ο σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι αρμόδιος να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την κάλυψη των ωρών, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και η σχετική νομοθεσία.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να σταθούν έμπρακτα δίπλα στα παιδιά τους και να τα προστατέψουν από τιμωρητικές οδηγίες.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου μαζί με την ΟΛΜΕ θα λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η τιμωρητική απόφαση.
        

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή     

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή