Thumbnail
Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ της ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πανεπιστημιούπολη Θεολογική Σχολή 15784 Ιλίσια

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Καθώς πλέον ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιοποιήσει την αγωνία του για τις σοβαρές εκκρεμότητες σε αντίστοιχες διαδικασίες στη Θεολογική Σχολή. Ενώ η εκλογή Πρύτανη ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η εκλογή Κοσμήτορα για τη Θεολογική Σχολή χρονίζει κατά τρόπο ανεξήγητο, δημιουργώντας ανησυχία για τη χάραξη στρατηγικής, τόσο για το μέλλον της Σχολής, όσο και για το ρόλο που αυτή καλείται να έχει στην ελληνική κοινωνία. Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός προκαλεί και μάλιστα δυσάρεστα.

Οι δυσκολίες μεγεθύνονται και από μια σειρά άλλων προβλημάτων, που τους τελευταίους μήνες σωρεύονται με ρυθμό καταιγιστικό και μας αναγκάζουν να θέσουμε και τα παρακάτω αιτήματα:

·               Μετά τη συρρίκνωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων και σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις Προγραμμάτων Σπουδών, Μεταπτυχιακών, εξελίξεων μελών ΔΕΠ, επιβάλλεται η τοποθέτηση, τουλάχιστον πτυχιούχου, έμπειρου Γραμματέα στα Τμήματά μας, καθώς και ανάλογου προσωπικού.

·               Στην Κεντρική μας Βιβλιοθήκη επίσης (μετά τη συνένωση τεσσάρων Σπουδαστηρίων), κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση τεσσάρων τουλάχιστον, πτυχιούχων βιβλιοθηκονομίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ, ο ΕΥΔΟΞΟΣ, αλλά και οι δύο βάρδιες (πρωινή – απογευματινή).

·               Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί τα κρούσματα κλοπών, εξαιτίας της πλημμελούς φύλαξης της Σχολής μας.

·               Και αν οι κλοπές είναι φαινόμενα εγκληματικά, το Σύλλογό μας απασχολεί ακόμη το γεγονός, ότι τα απολεσθέντα μηχανήματα και υλικά είναι αδύνατο να αντικατασταθούν εξαιτίας της ανυπαρξίας χρηματοδότησης εκ μέρους του Πανεπιστημίου.

·               Το κτήριο της Σχολής μας είναι το παλαιότερο της Πανεπιστημιούπολης. Παρόλη την παλαιότητά του όμως, όλες οι Κοσμητείες φρόντισαν για τις ανάγκες του. Ακόμη και πρόσφατα, μετά από έκκληση του κοσμητεύοντος καθ. Μ. Μπέγζου, αποκαταστάθηκε ο κλιματισμός και εκμαιεύθηκαν υποσχέσεις, εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων, από τους εισβολείς, θυρών των γραφείων. Ο Σύλλογός μας όμως, αδυνατεί να κατανοήσει πώς η Τεχνική Υπηρεσία αρνείται ή/και κωλυσιεργεί προκειμένου να καλύψει τη δαπάνη 100 Ευρώ για την αντικατάσταση υαλοπίνακα στη Βιβλιοθήκη της Σχολής, όπως και της κεντρικής θύρας, που κατέστρεψαν οι εισβολείς και έκτοτε είναι καλυμμένος με χαρτόνι. Αδυνατεί επίσης να αποδεχθεί την έλλειψη θέρμανσης το χειμώνα εξαιτίας του προβληματικού καυστήρα, την απαξιωμένη μόνωση των αμφιθεάτρων, που γίνονται λίμνες σε κάθε βροχόπτωση, τη διαρροή υδάτων στα βιβλιοστάσια, τις κατεστραμμένες αλουμινοκατασκευές (παράθυρα, πόρτες), οι οποίες δεν παρέχουν καμμία ασφάλεια στις καιρικές συνθήκες και τις ληστείες, όπως και τα γυμνά καλώδια του ηλεκτρικού, αναμένοντας το επόμενο θύμα.

·               Άλλες Σχολές έχουν ήδη τοποθετηθεί στην ανάγκη αποπληρωμής των ευπρεπιστριών και στο αίτημα αυτό ο Σύλλογός μας είναι αλληλέγγυος, προσθέτοντας ότι η χρονίζουσα κατάσταση, ήδη εγκυμονεί κινδύνους μολυσματικών ασθενειών.

Ουδείς δύναται να αποδεχθεί ότι η παραπάνω (υπάρχουν και άλλα πολλά παρόμοια παραδείγματα) μπορεί να είναι εικόνα πανεπιστημιακής Σχολής, στην Αθήνα του 21ου αιώνα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογός μας φέρνει όλους ενώπιον των σοβαρότατων ευθυνών που αναλογούν στον καθένα. Κάνει δε έκκληση σε όλες τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία εκλογής Κοσμήτορα, για την αρχαιότερη Σχολή του Πανεπιστημίου μας. Ταυτόχρονα καλεί τις αρμόδιες αρχές, να έλθουν αρωγοί στους ανθρώπους των διοικητικών υπηρεσιών, ώστε να αποδοθούν άμεσα τα αναλογούντα και από καιρό πρέποντα στη Θεολογική Σχολή. Θεωρούμε ότι σε συνδυασμό με τα παραπάνω κακώς κείμενα, οι απαιτήσεις για υπερ-απόδοση των διδασκόντων και για υψηλής ποιότητας Παιδεία εκπίπτουν μάλλον σε νοσηρό αστεϊσμό.

Για το ΔΣ

Δημήτριος Ν. Μόσχος, Επίκουρος Καθηγητής, Πρόεδρος

Σωτήριος Δεσπότης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Γραμματέας

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;