Thumbnail
ΕΕΧ

Δελτίο τύπου: Επίθεση σε βάρος της Διοίκησης της ΕΕΧ

Η  ΔΕ της Ε.Ε.Χ. παρακολουθεί κατάπληκτη το παραλήρημα του Αντιπροέδρου της ΕΠΕ κ. Μουμουτζή με το οποίο καταφέρεται εναντίον της, την υβρίζει, την συκοφαντεί με ψεύδη και ανακρίβειες και επιπλέον παραδέχεται, και μάλιστα το θεωρεί επίτευγμα, ότι προσπάθησε εσκεμμένα να παρακάμψει το πρωτόκολλο και τον Υπουργό Παιδείας.

Στο θέμα παρενέβησαν και τα θεσμικά όργανα των άλλων Επιστημονικών Ενώσεων ενισχύοντας την άποψη για την τήρηση του πρωτόκολλου, το οποίο διακαώς επιθυμούσε να παρακάμψει ο κ. Αντιπρόεδρος, εκθέτοντας τόσο τον Επιστημονικό του φορέα, όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τ. Κουράκη.

Η πλήρης ηλεκτρονική αλληλογραφία για το θέμα είναι στη διάθεση της ΕΕΧ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η ΔΕ της Ε.Ε.Χ, παρότι έχει γνώση του υβριστικού κειμένου του κ. Μουμουτζή από την ημέρα της ανάρτησης στο blog του, επέλεξε να μην απαντήσει, κυρίως για να μην εκθέσει τον Επιστημονικό του φορέα.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κ. κ. Μουμουτζής με περισσό θράσος, μετά την ανάρτηση του υβριστικού κειμένου του, έστειλε προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Χ., ζητώντας συνεργασία για έγκριση πρότασης, θεωρώντας προφανώς ότι αυτό δεν εμπίπτει στο γνωστικό αντικείμενο ούτε της επιστήμης Χημείας, ούτε της Πληροφορικής. Είναι προφανές, ότι η Ε.Ε.Χ. δε συνομιλεί με υβριστές με τους οποίους δεν υπάρχει πεδίο συνεργασίας.

Σχετικά με την ουσία της επιστολής :

  1. Προφανώς λόγοι εσωτερικής αντιπαλότητας στον κλάδο της Πληροφορικής ανάγκασαν τον κ. Μουμουτζή να γράψει όσα έγραψε, καθώς η συνεργασία των Επιστημονικών Ενώσεων υπήρξε ιδιαίτερα θερμή και οδήγησε σε προσέγγιση των θέσεων όλων των ενώσεων σε όσα θέματα αναφέρονται στην  κοινή ανακοίνωση μας.

  2. Η ΔΕ ενημερώνει τον αγαπητό συνάδελφο, ότι η Ε.Ε.Χ. ως Ν.Π.Δ.Δ., οφείλει να μην επιλέγει συνομιλητές ανάλογα με τα συμφέροντα της, αλλά να κινείται θεσμικά και όχι με υπόγειες διαδρομές και κρυφές συμφωνίες.

 

 Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του :

Η ΔΕ της Ε.Ε.Χ. καθιστά σαφές ότι το κείμενο ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και της ανοχής του κλάδου των Χημικών και διατηρεί στο ακέραιο κάθε δικαίωμα να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της  με κάθε νόμιμο τρόπο.  Τη ΔΕ απασχόλησε η νομική πλευρά του θέματος, αλλά σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι δεν αρμόζει στο κύρος της Ε.Ε.Χ. να υποθάλπει διενέξεις με άλλους επιστήμονες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν οι προκλήσεις συνεχιστούν δε θα αξιοποιηθούν  τα νόμιμα δικαιώματά μας και η πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που καταδεικνύουν την ασυνέπεια και την πολυγλωσσία του κ. Μουμουτζή.


Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί