Thumbnail
Μετεγγραφές

«Ζητάτε από την κυβέρνηση να παρανομήσει», ήταν η απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου, υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, προς την αντιπροσωπεία των πρωτοετών μετεγγραφέντων φοιτητών Αρχιτεκτονικής, όταν απαίτησαν να γίνουν οι μετεγγραφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απρίλη, το ΣτΕ, έκανε δεκτή προσφυγή που έκαναν η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του τότε υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου, όσο και ο σχετικός νόμος (4264/2014), που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών, προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος.

Χτες, η Επιτροπή Πρωτοετών Φοιτητών Αρχιτεκτονικής και η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ πραγματοποίησαν άλλη μια παράσταση διαμαρτυρίας με προορισμό αρχικά προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κλείσει το δρόμο δεν επέτρεψαν να γίνει εκεί η διαμαρτυρία. Οι φοιτητές κατέληξαν στη Βουλή, όπου συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικά ήταν όσα τους απάντησε και στα υπόλοιπα δίκαια αιτήματά τους για ανέγερση νέων εστιών, νέων εστιατορίων, προκειμένου να έχουν οι φοιτητές δωρεάν στέγαση και σίτιση καθώς και την επιστροφή των αποθεματικών των πανεπιστημίων. Τα παραπάνω αιτήματα, ο Δ. Τζανακόπουλος θεώρησε ότι «συνιστούν χρεοκοπία της χώρας»(!), ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δε γνωρίζει το θέμα που έχει προκύψει με τις μετεγγραφές στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ...

Τη συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των μετεγγραφέντων φοιτητών εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συνάντησε τους φοιτητές έξω από τη Βουλή και έκανε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν οι πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να λυθεί το ζήτημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού