Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

«Η λιτότητα δαγκώνει: Φωνές των παιδιών»


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μάρτιος, 2015 - 14:04 | Στην Κατηγορία:

«Η λιτότητα δαγκώνει: Φωνές των παιδιών»

32 παιδιά και νέοι σε 8 περιοχές της Ευρώπης, έφτιαξαν μικρές ταινίες για το πώς η οικονομική κρίση και η λιτότητα επηρεάζει τη ζωή τους! 20 από αυτές τις ταινίες προβλήθηκαν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού «Η λιτότητα δαγκώνει: φωνές παιδιών», μέσα από δημιουργικά εργαστήρια παιδιά και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους μικρές ταινίες και να εκφράσουν μέσω μουσικής, φωτογραφιών, ήχων, κινουμένων σχεδίων και άλλων τεχνικών, τις απόψεις τους για τις διαφορετικές όψεις των επιπτώσεων της κρίσης στα δικαιώματά τους

Εδώ όλες οι ταινίες και η σύνοψη των ταινιών

Οι επιλογές μας από τις ταινίες που είδαμε:

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 

stonpinaka.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτές είναι οι πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για τον Σεπτέμβριο

Αν και παραδοσιακά ο Σεπτέμβρης δεν είναι ιδιαίτερα "κινηματογραφικός", ωστόσο υπάρχουν κάποιες ταινίες που ενδεχομένως αξίζουν την προσοχή μας για τον επόμενο μήνα

Ανησυχούν οι ειδικοί: Αυξάνεται η προώθηση του αλκοόλ σε ταινίες κατάλληλες και για παιδιά

Συγκεκριμένες μάρκες προωθούνται τεχνηέντως σχεδόν στις μισές ταινίες

Γιατί οι κακοί του Χόλιγουντ έχουν δερματολογικά προβλήματα

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το Χόλιγουντ έχει την τάση να συσχετίζει τις δερματοπάθειες με τους κακούς, πράγμα που έχει επιπτώσεις πέρα από τις αίθουσες των κινηματογράφων. Ιδίως η άδικη στοχοποίηση των δερματολογικών μειονοτήτων μπορεί να συμβάλει στις προκαταλήψεις εναντίον τους μεταξύ του κοινού και στη διευκόλυνση των παρεξηγήσεων για τις συγκεκριμένες παθήσεις»

50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο

Πέντε ταινίες από γυναίκες, αλλά όχι μόνο για γυναίκες