Thumbnail

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΄΄ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ΄΄

                Φτάνει πια με την τραγική κατάσταση στα ΤΕΙ!

Βάζουμε μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα!

12 Δεκέμβρη όλοι στους δρόμους!

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και του προϋπολογισμού έρχεται να ισοπεδώσει ότι είχε μείνει όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα γονατίζουν τις οικογένειές μας, φέρνουν κι άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της αποζημίωσης , δουλειά 13 ώρες τη μέρα μέχρι τα 70, ξεπούλημα όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου, γιγαντώνει η ανεργία ειδικά στους νέους.

Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στους εργάτες και τα παιδιά τους.

    Πλάι σε αυτά η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση τα ΤΕΙ με σκοπό να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας τους, να προσαρμοστούν στις ανάγκες τις καπιταλιστικής οικονομίας που σήμερα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, πράγμα που σημαίνει ακόμα  και να καταργήσουν μια σειρά από τμήματα και σχολές. Τρανή απόδειξη των διαθέσεων τους είναι η σημερινή τραγική κατάσταση:

·                     Mε την συνεχή μείωση των προϋπολογισμών, -53% τα τελευταία 2 χρόνια

·                     Με τα κενά σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, την μείωση του κατά 70% τα τελευταία 2 χρόνια.

·                     Με τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, με τους σπουδαστές να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό.

·                     Με την ανυπαρξία εστιών για τους σπουδαστές των ΤΕΙ, την ίδια ώρα που πάνω από 500 κάνουν αίτηση για στέγαση κάθε χρόνο, ενώ οι ήδη υπάρχουσες εστίες των πανεπιστημίων οδηγούνται στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση όπως έγινε με την εστία της ΑΣΟΕΕ.

·                     Με ένα σημαντικό κομμάτι σπουδαστών ήδη να μην βρίσκει πρακτική άσκηση (κυρίως Έργα Υποδομής-Δομικοί-Τοπογράφοι), και όσοι βρίσκουν είναι κακοπληρωμένη και άσχετη πολλές φορές με το αντικείμενο τους.

Το Νοέμβρη με τα μέτρα που ψήφισαν στη Βουλή οδηγούν την κατάσταση στο απροχώρητο. Αν αυτά εφαρμοστούν χιλιάδες σπουδαστές θα οδηγηθούν να παρατήσουν τις σπουδές τους, εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι. Τα μέτρα φέρνουν :

                   Νέα δραστική μείωση του προυπολογισμού 50%. Δηλαδή πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη των σπουδαστών. Σίτιση τέλος! Συγγράμματα τέλος!

                   Απόλυση του 90% των εκτάκτων καθηγητών! Δηλαδή να σταματήσει να διδάσκεται το 2/3 των μαθημάτων! Τεράστιες λίστες αναμονής σε κάθε εργαστήριο.

                   Με την εφεδρεία και τις απολύσεις, εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΤΕΙ θα πεταχτούν στο δρόμο.

Ένταξη της περιουσίας των ιδρυμάτων στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων με σκοπό  το ξεπούλημα της σε ιδιώτες. Ήδη έχει ανοίξει το θέμα για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι σπουδαστές που μένουν είδη στην εστία να πεταχτούν στο δρόμο.

                   Όλα τα παραπάνω έρχονται να δέσουν με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και στην Αττική. Είδη για την ΑΣΠΑΙΤΕ συζητάνε να γίνουν από 5 τμήματα 3. Δηλαδή εκατοντάδες σπουδαστές και εργαζόμενοι να πεταχτούν έξω.

                   Ισοτίμηση  των πτυχίων των κολεγίων με των ΤΕΙ, που θα σημαίνει ότι οι απόφοιτοι θα γίνουν ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις, τα ΤΕΙ θα μετατραπούν σε ΙΕΚ.

   Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ερώτημα που πρέπει να βάλει στο επίκεντρο  κάθε σπουδαστής, κάθε εργαζόμενος είναι: τι κίνημα χρειάζεται για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική

Δεν έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα γεμάτο θολούρα με απουσία οργάνωσης, συστημικό. Δεν έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα πλήρως προσαρμοσμένο στις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του κεφαλαίου με θεό την ανταγωνιστικότητα, κίνημα που θα παλεύει για την αλλαγή διαχείρισης του συστήματος. Δεν έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που θα τα «διπλώνει». Θέλουμε κίνημα με συνέπεια που θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα παλεύει για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού και των παιδιών του, που θα παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής,  που θα στοχεύει στην κοινή δράση, στη συμμαχία του εργατικού κινήματος με το κίνημα της νεολαίας και των σπουδαστών.

      Οι δυνάμεις του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ στα ΤΕΙ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους σπουδαστές, εργαζόμενους και καθηγητές.

Να γίνει αυτό απαρχή για μια νέα κλιμάκωση των αγώνων. Να γίνει το συλλαλητήριο αφετηρία για να οργανωθούμε καλύτερα σε κάθε χώρο. Να συμβάλει ώστε να μπουν στη άκρη οι συμβιβασμένες ηγεσίες του κινήματος που τόσα χρόνια στήριζαν με χέρια και με πόδια την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα ΤΕΙ. Να προσπεράσουμε όσους μας καλούν σε έναν αγώνα για την κυβερνητική αλλαγή, δηλαδή να επιλέξουμε ανάμεσα στο ποιος θα μας ξεζουμίζει και θα μας εκμεταλλεύεται καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Σταθάκης και ο Θεοτοκάς είναι υποψήφιοι και εκλέγονται στα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων. Μόνο με μια τέτοια κατεύθυνση μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Να είναι καθολική η συμμετοχή. Τα ΤΕΙ να βγουν στους δρόμους. Το ίδιο θα γίνει σε κάθε πόλη της Ελλάδας, όπου υπάρχει ΤΕΙ. Απέναντι στην βαρβαρότητα που μας φέρνουν να αντιτάξουμε την δύναμη του οργανωμένου αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Βρισκόμαστε ήδη σε κατάληψη της Διοίκησης της σχολής από την Παρασκευή 30/12 μέχρι την Παρασκευή  με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης 7/12 όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική συνέλευση.

Καταγγέλλουμε την στάση του προέδρου που με απόφασή του ανέστειλε τη λειτουργία της σχολής. Φαίνεται ότι πάει χέρι χέρι με το υπουργείο υλοποιώντας τις αποφάσεις του. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους φοιτητές ώστε να διαλύσουν την κατάληψη, να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν το ξεπούλημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. που πλήττει το μέλλον μας.

Απαιτούμε:

·                     Καμία περικοπή σε σπουδαστές , καθηγητές , εργαζόμενους από την ΑΣΠΑΙΤΕ.  Όχι στο ξεπούλημα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

·                     Όλοι οι σπουδαστές να πάρουν το πτυχίο της σχολής που έχουν περάσει.

·                     Άμεση επαρκής χρηματοδότηση των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν».

·                     ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ! Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία–αναλώσιμα! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.

·                     Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών.

·                     Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! ΝΑ δοθεί η εστία στο πάρκο Τρίτση στα ΤΕΙ. Να αξιοποιηθεί  το LA MIRAGE χωρίς κανένα ενοίκιο για σπουδαστές των ΤΕΙ.

·                     Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από τα  ΤΕΙ .

·                     Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας

·                     Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του. Κανείς φοιτητής στα συμβούλια διοίκησης.

·                     Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.

·                      Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών.

·                     Πρακτική άσκηση με ευθύνη των ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka_55-353x221_0.jpg
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: «Δεν θα περάσουν η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ο αυταρχισμός»
Στάση εργασίας και συγκέντρωση αύριο (22/05) και ώρα 8:00 έξω από το 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: «Δεν θα περάσουν η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ο αυταρχισμός»