Thumbnail

Πάνω από 8.000 λαού διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24/11/2012 ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και την καταστροφή της Χαλκιδικής από τα αρπαχτικά των πολυεθνικών και των "εθνικών μας" εργολάβων! Χαρακτηριστικά η πορεία κάλυψε όλο το μήκος της παραλίας από το Λευκό Πύργο μέχρι την Αριστοτέλους !

 Φυσικά αυτή η διαδήλωση δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό δημοσιότητας στα δελτία ειδήσεων, ενώ τα θεσμικά sites αναμάσησαν τις εκτιμήσεις της αστυνομίας για ...2.000 διαδηλωτές (!)

 

Η κηδεία του δάσους με 10.000 κόσμο – Θεσσαλονίκη, 24/11/2012

24 November, 2012 by antigoldgreece

Media preview

“Τίνος είναι η κηδεία παιδί μου;” ρώτησε μια ηλικιωμένη κυρία. “Του δάσους, κυρία μου. Του δάσους”.

H κηδεία του δάσους έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τη συνοδεία 8.000-10.000 ανθρώπων σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Η πομπή, από κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θράκης, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε γύρω στις 11:30 από το Δημαρχείο, αφού επέδωσε ψήφισμα στο Δήμαρχο της πόλης.

Μπροστά πήγαιναν τα παληκάρια που κρατούσαν τα φέρετρα με τα δολοφονημένα δέντρα από το δάσος των Σκουριών της Χαλκιδικής. Μετά άλλα παληκάρια, με κλαδιά αντί για στεφάνια. Τυμπανιστές που δίναν το ρυθμό. Κι από πίσω οι φίλοι, πολλές χιλιάδες φίλοι, γιατί όλοι το αγαπούσαν το δάσος. Πολλά τα πανώ, από τις Επιτροπές Αγώνα των διαφόρων περιοχών, από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, από τους μελισσοκόμους, από τους δικηγόρους,  από άλλες ομάδες  αλληλέγγυων. Πολλά και με ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό και τα συνθήματα: “Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό ειναι το κέρδος από το χρυσό”, “Εδώ δεν είναι Καναδάς δεν είναι Ελντοράντο, εδώ είναι ο τόπος μας και κάνουμε κουμάντο”, “Θέλουμε τα δάση τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό”. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η πορεία διέσχισε την οδό Τσιμισκή και όσο προχωρούσε μεγάλωνε. Στην Ίωνος Δραγούμη κλούβες και ΜΑΤ έκλειναν το δρόμο, για να μας εμποδίσουν να πλησιάσουμε το σπίτι του δολοφόνου των δέντρων, το Προξενείο του Καναδά. Σε μια μικρή αντιπροσωπεία επετράπη να περάσει και να πάει να παραδώσει επιστολή στον Πρόξενο. Η επιστολή και το ψήφισμα θα δημοσιευθούν σύντομα.

Media preview

Η πορεία έστριψε από τη Βενιζέλου και κατέβηκε στη Λεωφόρο Νίκης με κατεύθυνση το Λευκό Πύργο. Εκεί φάνηκε το πραγματικό της μέγεθος, αφού όταν η κεφαλή είχε φτάσει στο Λευκό Πύργο, ακόμα κατέβαινε κόσμος από τη Βενιζέλου. Όλη η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης αντηχούσε από συνθήματα κατά των μεταλλείων χρυσού, κατά της καταστροφής της Β. Ελλάδας, υπέρ της φύσης, των νερών, της ζωής. Η πορεία κατέληξε στο πάρκο του Λευκού Πύργου που γέμισε όλο από τους διαδηλωτές

Mετά από τη σημερινή εντυπωσιακά μεγάλη πορεία, μια από τις μεγαλύτερες της φετινής χρονιάς στη συμπρωτεύουσα, κανείς πλέον δεν δικαιούται να μιλάει για “μια χούφτα οικολόγους”. Τις σημερινές εικόνες δεν μπορεί πλέον να τις αγνοήσει κανείς. Κανένα έργο δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει την πλήρη αποδοχή των κατοίκων. Συνιστούμε στην Κυβέρνηση και στους δικαστές του ΣτΕ που τους είπανε ότι αυτοί που αντιδρούν είναι “κάτι λίγοι ψευτο-οικολόγοι” να δουν προσεκτικά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα ακολουθήσουν.

Την ίδια ώρα που στη Θεσσαλονίκη γινόταν η μεγαλειώδης πορεία, στην Αθήνα η Επιπτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική έκανε παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Καναδικής  Eldorado Gold στην Αθήνα. Περισσότερες φωτογραφίες από την παρέμβαση σε επόμενη ανάρτηση.

Άλλη μια συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας είχαμε σήμερα το μεσημέρι στο Κλουζ της Ρουμανίας , από μέλη της καμπάνιας “Σώστε τη Ρόσια Μοντάνα” που επίσης απειλείται από τον Αρμαγεδδώνα των μεταλλείων χρυσού.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σημείωση: Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του οποίο το τηλεγράφημα ήταν μάλλον …από άλλη πορεία αφού  κάνει λόγο για 2.000 άτομα θα αποσταλεί σύντομα το βίντεο της πορείας. Κι ας μετρήσουν τους διαδηλωτές έναν-έναν.

Σχετικά λινκ:

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/11/25/invisible-march/#more-19979

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/11/24/kideia-tou-dasous/

http://stratoniki.wordpress.com/2012/11/24/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-6-000-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84/#

http://www.antarsya.gr/node/877

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!