Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Κ-Ι: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της πολιτικής των μνημονίων, όπως η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό. Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση! Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας θα αποτύχει, γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική των δανειστών και των κερδοσκόπων, εκτός από άδικη, είναι και αδιέξοδη. Απώτερος στόχος της επίταξης είναι οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο φόβο της απόλυσης για να γίνουν «παράδειγμα» προς αποφυγή σε όσους θέλουν να αντισταθούν στην πολιτική, που θέλει τους εργαζομένους με μισθούς ψίχουλα και χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και στις συγκοινωνίες γιατί είναι αγώνας ενάντια στις μειώσεις μισθών, τη λιτότητα και τη φτώχεια, αγώνας για την εξασφάλιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών, αλλά και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που διαρκώς εμπορευματοποιούνται. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους στο Μετρό, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης πρέπει να είναι η κλιμάκωση και γενίκευση των απεργιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τελικό στόχο την ανατροπή των μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει ολόκληρη την κοινωνία. Δεν περιμένουμε να έρθει η σειρά μας! Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζομένους για αποφασιστικούς αγώνες ανατροπής.  

        Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜΜ αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Από το Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απίστευτο το μένος του 50χρονου - Τη μαχαίρωσε 17 φορές
Μενίδι: Σήμερα στον εισαγγελέα ο γυναικοκτόνος - Δηλώνει αμετανόητος
Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απίστευτο το μένος του 50χρονου - Τη μαχαίρωσε 17 φορές