Thumbnail
Σήμερα Δευτέρα η συνεδρίαση των πρυτάνεων για μνημόνιο, διαθεσιμότητα και σχέδιο «Αθηνά»

 

 

Συνεδριάζουν σήμερα Δευτέρα οι πρυτάνεις για τα προβλήματα που προέκυψαν με την ψήφιση του μνημονίου 3, τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και για το σχέδιο «Αθηνά».
 
Τα προβλήματα των Ιδρυμάτων είναι πολλά και αναμένεται οι πρυτάνεις  να μελετήσουν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται και μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 αλλά και του προϋπολογισμού.
 
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, απευθύνει με επιστολή του έκκληση στους συναδέλφους του, να είναι όλοι παρόντες στην έκτακτη συνεδρίασή τους. «Είναι επιτακτικό και επείγον να συνέλθουμε σε έκτακτη Σύνοδο» αναφέρει ο πρύτανης, προκειμένου, όπως λέει, να εξεταστούν όλες οι θεσμικές ή πολιτικές κινήσεις στήριξης των υπαλλήλων που απολύονται με το νέο νόμο που ψηφίστηκε τις τελευταίες ημέρες από τη Βουλή».
 
Εξάλλου, σε δυσχερή κατάσταση βρίσκονται και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. «Τα προβλήματα» σημειώνει η τριμελής Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ με επιστολή της προς τους προέδρους των ιδρυμάτων, «είναι πλέον ασφυκτικά και για πολλούς απαγορευτικά για τη λειτουργία των ιδρυμάτων».
 
Η Γραμματεία καλεί τους προέδρους των ΤΕΙ να συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση μεθαύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 10 το πρωί, ενώ θα προσκληθούν να παραστούν τόσο ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθαν. Κυριαζής, που και οι δύο είναι και καθηγητές Πανεπιστημίου.
 
Από τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα -όπως και τα Πανεπιστήμια άλλωστε- είναι « η αφαίρεση πολλών μελών του ήδη ανεπαρκούς Διοικητικού Προσωπικού των ΤΕΙ».
 
Επίσης θα συζητηθεί το σχέδιο «Αθηνά», δηλ. συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, σχολών κλπ., όπως επίσης και οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων.
 
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκπόνηση τριών μελετών για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, την αποτύπωση όλων των στοιχείων των κτιριακών υποδομών που χρησιμοποιούν τα ΑΕΙ και την καταγραφή των οικονομικών τους στοιχείων .
 
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παλαιστινη
Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! - Κινητοποιήσεις στην Αθήνα
Παρεμβάσεις: Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος! - Δείτε τον προγραμματισμό για τις κινητοποιήσεις
Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! - Κινητοποιήσεις στην Αθήνα
διστομο
Έλληνες μαθητές από Γερμανικό Λύκειο για Δίστομο: «Μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου»...
Η φετινή επίσκεψη έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Εγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που έκαναν τα γερμανικά...
Έλληνες μαθητές από Γερμανικό Λύκειο για Δίστομο: «Μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου»...