Thumbnail
Πρόσκληση ενότητας για τις εκλογές των ΔΣ των ΕΛΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Δ.ΓΛΗΝΟΣ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων  που ψηφίστηκε από τους 153 «σωτήρες» της πατρίδας, μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο», «βιάζουν» τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό. Μας οδηγούν πολλές δεκαετίες πίσω, χωρίς φάρμακα και δημόσια περίθαλψη, χωρίς σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς μέλλον, με ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτόχειρων και απελπισμένων. Τα μέτρα των 11,5 δις του προϋπολογισμού του 2013 και το συνολικό «πακέτο» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2013-2016, ύψους 18,9 δις ευρώ «στάζουν αίμα»: ακρωτηριάζουν μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα, κατεδαφίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και κορυφώνουν την κοινωνικά βάρβαρη φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού, φθάνοντας στο σημείο να θεωρεί τεκμήρια τα παιδιά σε μια οικογένεια!

Στους καιρούς των μνημονίων η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο αφού θεωρείται «βαρίδι» για την οικονομία. Έτσι προωθούνται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, επανέρχονται τα 30άρια τμήματα, την ώρα που ψηφίστηκαν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους σε περιπλανώμενους Ιουδαίους, διαλύοντας οικογένειες και εργασιακές σχέσεις! Παράλληλα επιδιώκονται μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο με στόχο 2000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2012. Μάλιστα η συμμετοχή υπαλλήλου σε ΕΔΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα αποτελεί αιτία απόλυσης! Οι συνάδελφοι συνεπώς που κατηγορούνται για «σοβαρή απείθεια» ή «ανάρμοστη συμπεριφορά» ή και «έλλειψη αφοσίωσης προς της πατρίδα» και παραπέμπονται σε ΕΔΕ τίθενται αυτομάτως σε αργία!!!

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοέμβρη έστειλαν δύο ξεκάθαρα μηνύματα:

  • Η μεγάλη πλειονότητα των καθηγητών/-τριών καταψήφισε τις πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ, που διαλύουν τη ζωή μας, όπως και του συνόλου των εργαζόμενων, και αποδοκίμασε αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
  • Παράλληλα καταδείχτηκε η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με στόχο την ανατροπή των νεοφιλευλεύθερων πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.

Στις 13 Δεκέμβρη θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη νέων ΔΣ των ΕΛΜΕ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα τη νέα χρονιά. Ο συνδικαλισμός που ζήσαμε μέχρι σήμερα, έχοντας κυριαρχηθεί για χρόνια από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, οδήγησε σε μαρασμό τα σωματεία, απομαζικοποίησε τις γενικές συνελεύσεις, αδρανοποίησε τους συλλόγους διδασκόντων, αντικατέστησε τελικά την συλλογική διεκδίκηση με την λογική της πελατειακής εξυπηρέτησης  και της ανάθεσης και οδήγησε τον κλάδο στην έως τώρα αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της περιόδου. Αυτή η κατάσταση άρχισε να αναστρέφεται με την αλλαγή στους συσχετισμούς στα ΔΣ των ΕΛΜΕ το τελευταίο διάστημα και με την ανάδειξη αριστερών αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όμως, το μέγεθος της επίθεσης και η ανάγκη να την αποκρούσουμε πρέπει να μας οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια. Κανένα κομμάτι της αριστεράς δε μπορεί μόνο του να οργανώσει την αντίσταση στην επίθεση. Όλοι όμως μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Οι κατακερματισμένες δυνάμεις της αριστεράς απαιτείται να πορευτούν ενωτικά. Μπορούμε και πρέπει με την οργάνωση, συσπείρωση, ενότητα και κινητοποίηση των εργαζόμενων να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Μπορούμε και πρέπει μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων να διαμορφώσουμε ένα διακριτό αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ταξική κατεύθυνση.

Η ανάγκη για ενότητα της αριστεράς προφανώς δεν προϋποθέτει την απόλυτη συμφωνία σε κάθε ιδεολογικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά στο κίνημα. Σε τούτη τη φάση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας μοναδική απάντηση είναι τα ενωτικά αριστερά σχήματα.

Η κοινή κάθοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Κοινωνικής Εκπαιδευτικής Αριστεράς, με όλα τα ρεύματα ιδεών (Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις, Αγωνιστικές Κινήσεις, ΠΑΜΕ Εκπ/κών, Συνεργαζομενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών) αλλά και όλοι οι ανένταχτοι, ανεξάρτητοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες αλλά και κάθε κινηματική δύναμη, είναι η μόνη απάντηση του κινήματος τόσο στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, όσο και στην αναξιοπιστία του συναινετικού συνδικαλισμού. Όπου έχει επιχειρηθεί τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους πρωτεργάτες της. Στο πλαίσιο αυτής της ενωτικής προσπάθειας που στοχεύει σε μια νέα μορφή συνδικαλισμού της πράξης και της ανατροπής, είναι αυτονόητη η πολιτική και συνδικαλιστική αυτονομία κάθε οργανωμένης συλλογικότητας.

Όλοι μαζί, η Εκπαιδευτική Αριστερά, με την κοινή συλλογική μας δράση μέσα από τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τις συλλογικότητες μπορούμε να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπεια μας, τη ζωή μας.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!

Εμπρός για μια νέα συλλογική διεργασία στους συλλόγους!

Ας ανοίξουμε το διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης!

Εμπρός για την πλήρη ανατροπή των συσχετισμών στις ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ ένα απαραίτητο βήμα για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και το δημόσιο σχολείο. Πρώτο σταθμό για την αλλαγή και της ηγεσίας της ΟΛΜΕ!

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, μπροστά στις κρίσιμες αυτές εξελίξεις καλούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας και θεωρούν ότι η μοιρολατρία δεν τους ταιριάζει σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 21.11.2012 στις 19:00, στη ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα