Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Ριζοσπάστης Προκαλεί την ιστορική μνήμη και τον ελληνικό λαό η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να αμαυρώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, να διαστρεβλώσει τα μηνύματα των λαϊκών αγώνων ενάντια στη χούντα 1967-'74 και τα προτάγματά τους.

 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλεί την ιστορική μνήμη και τον ελληνικό λαό η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να αμαυρώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, να διαστρεβλώσει τα μηνύματα των λαϊκών αγώνων ενάντια στη χούντα 1967-'74 και τα προτάγματά τους. Γνήσιο δεκανίκι του συστήματος, συκοφαντεί κάθε τι που αντιτάσσεται σε μονοπώλια και ιμπεριαλισμό, ό,τι ακριβώς υπερασπίζεται η οργάνωση. Με προπαγάνδα κατ' ευθείαν από τα υπόγεια της CIA πρωτοστατεί στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, τις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ προσφέροντας υπηρεσίες στα αφεντικά της, το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής Επικρατείας της οργάνωσης, σε ομιλία του προς λοιπά φασιστοειδή είπε για το Πολυτεχνείο: «Σε λίγες μέρες θα έχουμε όλοι τη χαρά να απολαύσουμε τις κωμικές ιστορίες του περίφημου μύθου του Πολυτεχνείου. Ολοι ξέρουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν ένας μοχλός πίεσης των αμερικανοσιωνιστών για να δημιουργήσουν μια κατάσταση κρίσης στην Ελλάδα, δεν ήταν μία αυθόρμητη φοιτητική εξέγερση όπως θέλουν να λένε... όλοι λοιπόν θα απολαύσουμε αυτές τις ιστορίες, όλοι ξέρουμε το τι ακριβώς έγινε στο Πολυτεχνείο»...

Ο ίδιος σε συνέντευξή του σε φασιστικό ιστότοπο μεταξύ άλλων είπε: «Ο πατέρας μου, ένας μαχητής του Συμμοριτοπολέμου, ένας άψογος αξιωματικός του Πυροβολικού, με παλαιά και στενή φιλία με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (...)». Υπερασπίστηκε το ναζιστικό χαιρετισμό που κάνουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής προσθέτοντας: «Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί χαιρετούν με τη γροθιά υψωμένη, έτοιμη να καταστρέψει με μίσος οτιδήποτε βρει μπροστά της». Παρακάτω αναφέρθηκε στην «προδοτική πολιτική των κομμουνιστών» το 1946-1949, αλλά και «στην Αριστερά των αρνητών της Πατρίδας».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, έτερος νεοναζί βουλευτής, ο Αντώνης Γρέγος, είπε στη Βουλή απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση, ζητώντας μέτρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές που αποκαλύπτουν το ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης: «(...) επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη (...) να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και δασκάλων να παταχθούν. Ο ρόλος του μαθητή και δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για μας πέραν της εκπαίδευσης θα πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο των ελληνικών ιδανικών "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια"».

 

Ριζοσπάστης, 9/11/2012

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις