Thumbnail

Η γνωστή ηθοποιός Lucy Lawless  καταδικάστηκε σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας ως τιμωρία για την συμμετοχή της σε διαμαρτυρία εναντίον της εταιρείας πετρελαίου Shell σε πλοίο γεωτρήσεων στη Νέα Ζηλανδία.

Η Lawless και άλλοι έξι ακτιβιστές της Greenpeace  καλέστηκαν να πληρώσουν 651 δολάρια σε εταιρεία λιμανιού της Νέας Ζηλανδίας καθώς και 120 ώρες κοινωφελούς εργασίας αφού νωρίτερα ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στον ακτιβισμό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Lawless και έξι ακόμη ακτιβιστές αναρριχήθηκαν σε έναν πύργο γεώτρησης στην Αρκτική για να διαμαρτυρηθούν για την εξερεύνηση πετρελαίου στην Αρκτική. Η δράση της καθυστέρησε λίγο το ταξίδι του πλοίου Noble Discoverer που είχε αναλάβει την έρευνα.

Η Shell η οποία είχε ναυλώσει το πλοίο ζήτησε αποζημίωση 545 χιλιάδες δολάρια από τους διαδηλωτές.

Οι δικηγόροι των ακτιβιστών ισχυρίστηκαν ότι το ποσό ήταν υπερβολικό αλλά η Shell επέμεινε στην αγωγή δηλώνοντας, ότι πάντα θα υποστηρίζει τις προσπάθειες των αρχών ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επανάληψή του γεγονότος  στο μέλλον.

H ηθοποιός γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά "Ζήνα" δήλωσε ότι είναι μεγάλη νίκη  το ότι το δικαστήριο ακύρωσε τις απαιτήσεις της εταιρίας τις οποίες θεωρεί απολύτως  γελοίες.

Επισήμανε ακόμα οτι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθαρίσει τουαλέτες  δρόμους και ότι άλλο απαιτείται για να βοηθήσει  την κοινότητας της καθώς και ότι δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ