Thumbnail

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                     Πειραιάς, 21/11/12

     Αρ. Πρωτ:87

Κολοκοτρώνη 6                                                                                 

Προς: - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ    

                  ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ. – Φαξ : 2104124810

Κολοκοτρώνη 6, Πειραιά                                                                            

e-mail : [email protected]

             ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ:

Α) Στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ  4 Δεκέμβρη ώρα 10:00π.μ στο συγκρότημα  Τζαβέλλα ( η Συνέλευση είναι με άδεια).

Β) Στις ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ  10 Δεκέμβρη από τις  8:00π.μ-8:00μ.μ στο συγκρότημα Τζαβέλα ( Πυθαγόρα και τζαβέλα).

Η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η συγκυβέρνηση  συνεχίζοντας την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική  υλοποιεί νέα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της Λαϊκής οικογένειας.

 

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                           Πειραιάς, 21/11/2012

  Κολοκοτρώνη 6                                                                    Αρ.Πρωτ:88    

  Τηλ. - Φαξ : 2104124810                                       Προς: -Εκπαιδευτικούς των                            e-mail : [email protected]                                           σχολείων του  Πειραιά   

  www.elmepeiraia.gr                                                                                     

   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (Παρασκευή 23/11 ώρα 13:00) ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ( εφόσον δε σταματήσουν οι συμπτύξεις, θ’  ακολουθήσει κινητοποίηση την Τρίτη 27/11) . Να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί για την κινητοποίηση( όπου χρειαστεί οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν χρήση 2ωρης διευκολυντικής στασης εργασίας) .

Την Τετάρτη 21/11 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ( η 4η μέσα σε δέκα μέρες) εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στη Διεύθυνση Δ/θμιας , ενάντια στην πολιτική των συμπτύξεων τμημάτων. Λίγο πριν την κινητοποίηση η Διευθύντρια Δ/θμιας  εκπαίδευσης έστειλε έγγραφο ( τελεσίγραφο)  σε 10 Γυμνάσια  να προχωρήσουν σε συμπτύξεις συνολικά 12 τμημάτων( υπενθυμίζουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της Διοίκησης- Περιφέρειας και Διεύθυνσης- ήταν για 100 τμήματα, αλλά κάτω από την πίεση της μαζικής αντίδρασης υποχώρησε).

 Η Διευθύντρια εκπαίδευσης φρόντισε να απουσιάζει, αν και γνώριζε για την κινητοποίηση. Στην αρχή δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σχολείο και στη συνέχεια ότι έχει συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ. Η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ τελείωσε 45’ λεπτά πριν την έναρξη της κινητοποίησης, αλλά η Διευθύντρια εκπαίδευσης αρνήθηκε να προσέλθει στο Γραφείο της και να συζητήσει με την ΕΛΜΕ,  τους γονείς και τους μαθητές. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όχι μόνο αρνιόταν να προσέλθει, αλλά δήλωσε προκλητικά ότι ετοιμάζει και νέες συμπτύξεις και σε Λύκεια. Καταγγέλλουμε την όλη στάση και συμπεριφορά της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Πειραιά , η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει να καθορίζει η ίδια τη μέρα και την ώρα των κινητοποιήσεων ( δήλωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ « εγώ αποφασίζω ποιόν και τι ώρα θα τον δέχομαι στο γραφείο μου»!), λες και οι αγώνες είναι κοινωνικές επισκέψεις.

 Μετά από συνεννόηση των παρευρισκόμενων φορέων αποφασίστηκε νέα μαζική συγκέντρωση-παράσταση κατά των συμπτύξεων την Παρασκευή  23/11 ΩΡΑ 13:00 ( μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη)  στη Διεύθυνση Δ/θμιας  Εκπαίδευσης (ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35) και, εφόσον δε σταματήσουν οι συμπτύξεις τμημάτων νέα κινητοποίηση την Τρίτη 27/11.

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  καλεί   όλους  να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας:

- να μην καταργηθεί-συμπτυχθεί κανένα τμήμα ή σχολείο-  20 μαθητές ανά τμήμα

- να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Πειραιά δεκάδες κενά εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.. Η πολιτική αυτή είναι απαράδεχτη, αποτελεί πλήγμα για το Δημόσιο Σχολείο, την παιδαγωγική διαδικασία, το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση, και δημιουργεί εργασιακά προβλήματα κι αβεβαιότητα στον εκπαιδευτικό ,που δυσχεραίνουν το έργο του. Η εγκύκλιος για 25+10%, είναι αυθαίρετη ερμηνεία-εφαρμογή του νόμου.

Η Διοίκηση ( Περιφέρεια, Διεύθυνση Δ/βθμιας) συνεχίζουν, στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης- Ε.Ε., την προσπάθεια κατάργησης- συμπτύξεων τμημάτων. Είμαστε αντίθετοι με κάθε συγχώνευση και η θέση της ΕΛΜΕ είναι για έως 20 μαθητές στο τμήμα, και μάλιστα σήμερα που η κατάσταση της λαϊκής οικογένειας χειροτερεύει κι οι μαθητές έρχονται στο σχολείο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Η σύμπτυξη  τμημάτων και η συγχώνευση σχολείων αφορά όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και  εργαζόμενους. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

 

 

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                       Πειραιάς, 19/11/2012

Κολοκοτρώνη 6                                                             Αρ.Πρωτ:83    

Τηλ. - Φαξ : 2104124810                                                     Προς: -Εκπαιδευτικούς των                              e-mail : [email protected]                                                          σχολείων του  Πειραιά   

  www.elmepeiraia.gr                                                                       

                                    

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει την Εγκληματική επίθεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα. Η επίθεση αυτή -που ξεκίνησε με τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς και στρέφεται εναντίον των αμάχων- προοιωνίζεται νέα χερσαία επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη. Εδραιώνεται στο Ιμπεριαλιστικό δόγμα του Τρόμου, το οποίο υπηρετεί πιστά η Ισραηλινή κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης των αναφαίρετων κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών της περιοχής και της δημιουργίας της λεγόμενης «Ευρείας Μέσης Ανατολής».

Είναι προφανές ότι η Ισραηλινή επιθετικότητα, εδραιωμένη στην απροκάλυπτη στήριξη των Αμερικάνων και στη συνενοχή των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της απαίτησης του Ισραήλ να μην αποχωρήσει από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, ενώ παράλληλα απλώνει τις εστίες της Πολεμικής επέμβασης, με στόχο  Συρία και Ιράν.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί σε συνεργασία με την Ισραηλινή κυβέρνηση, βάζοντας πλάτες στην εγκληματική της δράση εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, προσβάλλοντας τα αντιϊμπεριαλιστικά αισθήματα αλληλεγγύης και υποστήριξης του ελληνικού λαού προς τους δοκιμαζόμενους Παλαιστινίους και γενικά σε όλους τους γειτονικούς λαούς.

 -  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.

-  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ.

-  ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

-  ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                       Πειραιάς, 19/11/2012

Κολοκοτρώνη 6                                                             Αρ.Πρωτ:84    

Τηλ. - Φαξ : 2104124810                                                     Προς: -Εκπαιδευτικούς των                              e-mail : [email protected]                                                          σχολείων του  Πειραιά   

  www.elmepeiraia.gr                                                                      

                                    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  για την κυβερνητική βία ενάντια σε εργαζόμενους

Η κυβέρνηση,  παραμονή  της επετείου του Πολυτεχνείου έδειξε για άλλη μια φορά  το αποκρουστικό  πρόσωπο της χρησιμοποιώντας τον κατασταλτικό της μηχανισμό ενάντια  στους εργαζόμενους και σωματεία  που αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ.

Η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβε  έξω από το χώρο εργασία τους:   Τον εκπαιδευτικό  Θανάση  Αγαπητό, μέλος του Δ.Σ  Β΄ Συλλόγου  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης    Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους στην τοπική  αυτοδιοίκηση  Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά  με κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομης βίας, επειδή διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη ΔΕΘ για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Φούχτελ  που συμπεριφερόμενος ως νέος τοποτηρητής στη χώρα μας, καταφέρθηκε υποτιμητικά κατά των Ελλήνων εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «1.000 Γερμανοί δουλεύουν όσο 3.000 Έλληνες».

Και ο μεν Γερμανός «υπεύθυνος για την Ελλάδα» εξυπηρετεί τα συμφέροντα της των επιχειρηματιών χώρας του αλλά η ελληνική κυβέρνηση και τα παρατρεχάμενα Μέσα Ενημέρωσης έχουν την απαίτηση οι εργαζόμενοι να βλέπουν αδιαμαρτύρητα τη ζωή τους να καταστρέφεται , για να μην χαλάνε την εικόνα της χώρας στην Εσπερία.

Η σύλληψη, φυσικά,  δεν είναι τυχαία. Είναι μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι , αν δεν αποδεχθούν την ισοπέδωση που απαιτεί η πολιτική  της συγκυβέρνησης – ΕΕ - πλουτοκρατίας, θα δοκιμάσουν το μακρύ χέρι της εξουσίας.  Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική  απαιτεί τη χρήση φασιστικών και προβοκατόρικων μηχανισμών και κτύπημα κάθε μορφής  αντίστασης.  Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, να καταγγείλουν την κυβερνητική βία και να συμπαρασταθούν  στους εργαζόμενους που οδηγούνται ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου  στο  δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τη φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις και τις περικοπές και γενικότερα από την πολιτική που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, η δίωξη αυτή αποτελεί ύψιστη πρόκληση για κάθε εργαζόμενο. «Παράνομη βία» είναι να μην έχεις δουλειά, μισθό για να ζεις, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλιση, δωρεάν παιδεία και δημοκρατικά δικαιώματα και όχι να διαδηλώνεις για το δίκιο.

 - Η ποινικοποίηση των αγώνων, η καταστολή και η τρομοκράτηση του λαού δεν θα περάσει

 - Δηλώνουμε ότι οι αγώνες του λαού μας για την επιβίωση και την απαλλαγή από τον εφιάλτη των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής τους δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά αντίθετα θα κλιμακωθούν. Οι αγώνες αυτοί δεν ποινικοποιούνται. Το δίκιο είναι με τους εργαζόμενους. Το ξέρουν και δεν τρομοκρατούνται.

 - Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή από τις κατηγορίες των συλληφθέντων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis-mitsotakis
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"
Η εποχή που αντί για δάσκαλους τα παιδιά στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία θα κάνουν ...τηλεμαθήματα μπροστά από μια οθόνη, φαίνεται πως...
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"
εξετασεις
Σήμερα η κλήρωση για τα Πειραματικά - Αύριο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
Πώς θα γίνει η κλήρωση και πως οι εξετάσεις - Τι ισχύει όταν υπάρχουν κενές θέσεις - Ποιες οι προθεσμίες εγγραφής
Σήμερα η κλήρωση για τα Πειραματικά - Αύριο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα