Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ανακοίνωση μελών του ΔΣ της ΠΕΦ


Δημοσιεύτηκε στις: Πέμπτη, 16 Μάιος, 2013 - 21:23 | Στην Κατηγορία:
Κατηγορία: 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ 

ΕΝΩΣΗΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Η προληπτική επιστράτευση  των καθηγητών για το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική  της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζοντας το «Νόμος  και Τάξη», προσπαθεί να καταστείλει το εκπαιδευτικό κίνημα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.  Με αυτή την τακτική σκοπεύει να  επιβάλει όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις-μεταρρυθμίσεις που συναποφασίζονται από την Ε.Ε.   και το   Δ.Ν.Τ., που οδηγούν στη μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση. Παράλληλα επιδιώκεται η παιδαγωγική και ιδεολογική καταστολή με την εφαρμογή του «Νέου Σχολείου» που  ανατρέπει οποιαδήποτε λειτουργία και ισορροπία θα μπορούσε να υπάρχει.

            Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καταδικάζουμε την αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική της Κυβέρνησης. Συμπαραστεκόμαστε  στον αγώνα των εκπαιδευτικών  για καλύτερες συνθήκες εργασίας, βελτίωση των όρων διαβίωσης, για τη μόρφωση  των νέων και την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  Δ. Σ.  ΤΗΣ  Π.Ε.Φ.

ΣΠΥΡΟΣ  ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ   Οργανωτικός. Γραμματέας 

ΜΠΑΜΠΗΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Έφορος  Βιβλιοθήκης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ    Σύμβουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ    ΣΠΥΡΑΛΑΤΟΣ    Σύμβουλος

Tags: 
loading...

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: Ούτε η Χούντα δεν κατάργησε την Αντιγόνη από τα σχολεία

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων τονίζει σε ανακοίνωσή της πως "Η διδασκαλία της Αντιγόνης δεν καταργήθηκε ούτε κατά την  επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτέλεσε διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει  την πολιτισμένη ανθρωπότητα".

Η Ένωση διατυπώνει την ανησυχία της, σχετικά με την επιχειρούμενη σύμφωνα με πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κατάργηση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα γενικής παιδείας  της Β΄ Λυκείου.