Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ανακοίνωση μελών του ΔΣ της ΠΕΦ


Δημοσιεύτηκε στις: Πέμπτη, 16 Μάιος, 2013 - 21:23 | Στην Κατηγορία:
Κατηγορία: 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ 

ΕΝΩΣΗΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Η προληπτική επιστράτευση  των καθηγητών για το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική  της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζοντας το «Νόμος  και Τάξη», προσπαθεί να καταστείλει το εκπαιδευτικό κίνημα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.  Με αυτή την τακτική σκοπεύει να  επιβάλει όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις-μεταρρυθμίσεις που συναποφασίζονται από την Ε.Ε.   και το   Δ.Ν.Τ., που οδηγούν στη μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση. Παράλληλα επιδιώκεται η παιδαγωγική και ιδεολογική καταστολή με την εφαρμογή του «Νέου Σχολείου» που  ανατρέπει οποιαδήποτε λειτουργία και ισορροπία θα μπορούσε να υπάρχει.

            Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καταδικάζουμε την αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική της Κυβέρνησης. Συμπαραστεκόμαστε  στον αγώνα των εκπαιδευτικών  για καλύτερες συνθήκες εργασίας, βελτίωση των όρων διαβίωσης, για τη μόρφωση  των νέων και την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  Δ. Σ.  ΤΗΣ  Π.Ε.Φ.

ΣΠΥΡΟΣ  ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ   Οργανωτικός. Γραμματέας 

ΜΠΑΜΠΗΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Έφορος  Βιβλιοθήκης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ    Σύμβουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ    ΣΠΥΡΑΛΑΤΟΣ    Σύμβουλος

Tags: 
loading...

Σχετικά Άρθρα

43ο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων

Αθήνα, 10-12 Νοεμβρίου 2016

Ο μικρασιατικός Ελληνισμός από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας: ιστορία και πολιτισμός.

     Από τον 8Ο π.Χ. αιώνα ο Ελληνισμός ανθεί στη Μικρά Ασία, με την ανάπτυξη του εμπορίου, τον αποικισμό και τη συνακόλουθη ίδρυση πολυάριθμων αποικιών στα μικρασιατικά παράλια και στις ακτές του Ευξείνου Πόντου. Παράλληλα, σε διάστημα δύο αιώνων, καλλιεργούνται, με επιφανείς εκπροσώπους, τα γράμματα και οι τέχνες.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ. με τον Υπ. Παιδείας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Φ.

 ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

     Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ. με τον κ. Νίκο Φίλη, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συζήτηση για τα φιλολογικά θέματα της Β/θμιας Εκπ/σης.