Thumbnail
Στο νέο πακέτο μέτρων επιβεβαιώνεται ότι κανείς δεν θα τη γλιτώσει. Δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς:

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -  «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»                                    
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Ενημερωτικό, αρ. φ. 31, Πειραιάς Παρασκευή 2 - 11 - 2012


'Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
 Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υποθεσή του


 Πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί


 Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί


 Θα μοιραστεί την ήττα .
                        Μπ. Μπρεχτ

ΟΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 - 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Το ρολόι της ζωής μας γυρνάει 100 χρόνια πίσω!
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πρωτοφανής σε σφοδρότητα και αγριότητα.


Η νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) προωθεί τα νέα μέτρα των 13,5 δις (που είναι γνωστά σαν 3ο μνημόνιο), που συντελούν στην ανατροφοδότηση του φαύλου κύκλου μέτρα-δάνεια/δόσεις-νέα αδιέξοδα-μεγαλύτερη ύφεση-νέα μέτρα. Ένας φαύλος κύκλος ταξικά προσδιορισμένος, που οικοδομεί πραγματικά μια αγνώριστη Ελλάδα. Μια Ελλάδα εργασιακή έρημο, κοινωνικά και παραγωγικά κατεστραμμένη, «Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη» όπως απαίτησε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων. Η μεταμόρφωση της Ελλάδας σε παράδεισο για το κεφάλαιο και πρότυπο προς εξαγωγή για την διέξοδο από την κρίση προς όφελος του, με την συντριπτική ήττα των εργαζομένων. Μία νέα Ελλάδα, οδηγό για μια νέα Ευρώπη που θα συναγωνίζεται το κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο της Κίνας, της Ινδίας κοκ. Τα μέτρα δεν είναι ούτε για δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε για την αποπληρωμή του χρέους, αφού όλοι γνωρίζουν οτι δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Τα μνημόνια δημιουργούν το νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, το γκρέμισμα των κατακτήσεων του 20ου αιώνα.
Στο νέο πακέτο μέτρων επιβεβαιώνεται ότι κανείς δεν θα τη γλιτώσει. Δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς:
-             Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου
μισθού,  η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία.
- οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα  από  τη μορφή που θα έχουν, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω  φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς. Οι νέοι εκπαιδευτικοί  ειδικότερα,  με τα 600 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
-           Η αξιολόγηση στοχεύει στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στους δημοσιονομικούς στόχους της λιτότητας, στην πειθάρχηση του κόσμου της εκπαίδευσης και στην ταξική διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων.
 Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα ριζικά νέο τοπίο στην εκπαίδευση : μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, απολύσεις, λειτουργία με βάση τις ανάγκες της αγοράς, υποχρηματοδότηση, πειθαρχία στις κρατικές επιλογές για το σχολείο.
Αναζητείται επειγόντως ελπίδα και προοπτική. Η ιστορία του εργατικού κινήματος και η άνοδος των φασιστικών κινημάτων μέσα στις κρίσεις δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.
Η δικιά μας ελπίδα και προοπτική βασίζεται:
-          Στην συμμετοχή μας στους αγώνες, στην οργάνωσή μας στο σωματείο μας. Να βάλουμε τέλος στην λογική της ανάθεσης!
-          Στην ενότητά μας! Για μια διαφορετική-αντιθετική εναλλακτική απέναντι στον ζουρλομανδύα του χρέους, των μνημονίων, της Ε.Ε. Ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να ζουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια, παιδεία, υγεία, δικαιώματα. Και ότι ένας τέτοιος δρόμος βρίσκεται σε σύγκρουση με το αντιδραστικό μόρφωμα της ΕΕ - ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και το αστικό πολιτικό και οικονομικό προσωπικό που φιγουράρει σε λίστες, ενώ κόπτεται ότι «σώζει την χώρα».
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν θα παίξει αυτόν τον ρόλο. Δεν είναι μόνο η άρνησή τους να κηρύξουν και να οργανώσουν έναν αποφασιστικό αγώνα με ζύμωση στους χώρους δουλειάς, απεργίες με διάρκεια, καταλήψεις Υπουργείων και κυβερνητικών κτιρίων, συλλαλητήρια και περικυκλώσεις. Έναν αγώνα που θα σηματοδοτούσε ότι «πάμε για να μην περάσουν τα μέτρα», «διεκδικούμε την ίδια τη ζωή μας - με δικαιώματα στο εισόδημα, στη στέγαση, στο φαγητό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες».  
Τα ψέματα τέλειωσαν.Τα βήματα σημειωτόν, οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν. Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με πολύμορφο απεργιακό αγώνα διαρκείας, που δε θα σταματήσει την Τετάρτη αλλά θα συνεχιστεί και μετά από αυτήν, μέχρι να πάρουν τα μέτρα πίσω, με μαχητικές συγκεντρώσεις,καταλήψεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μπορούν και πρέπει να γίνουν φραγμός στη γενική και τελική πλέον λεηλασία που μας ετοιμάζουν.
-            Αγώνας η μόνη λύση! Ξεσηκωμός παντού για να μην περάσει το μνημόνιο 3! Ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ!
-            Να φύγει η Τρόικα από την Ελλάδα!
-            ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
-            Προσυγκεντρώσεις Αθήνα: Τρίτη - 11 π.μ. Πολυτεχνείο ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ Πειραιά και Τετάρτη - 5 μ.μ. Ερμού, Σύνταγμα  ΟΛΜΕ- ΕΛΜΕ Πειραιά
 

«Άρον-άρον στις κάλπες» !
Την ώρα που ο κόσμος χάνεται, την ώρα που αφανίζεται η ζωή μας, την ώρα που η σκληρότητα των νέων μέτρων είναι τέτοια που κάνει την άθλια συγκυβέρνηση να παραπαίει και να κρέμεται σε μια κλωστή, την ώρα που, βλέποντας τα χάλια της συγκυβέρνησης, συνδικάτα, σύλλογοι, ομοσπονδίες θα έπρεπε να ασκούν τη μέγιστη δυνατή πίεση, με πρόσχημα τη 48ωρη απεργία 6-7 Νοέμβρη η  αγία τριάδα του κοινοβουλευτισμού ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΠΑΜΕ σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζήτησε αλλαγή και επίσπευση της ημερομηνίας για τις εκλογές των αιρετών. Ο στόχος προφανής: Εκτός από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, να χωνευτεί μέσα στην εκλογική περιδίνηση η απαίτηση για κύκλο Γενικών Συνελεύσεων Δευτέρα-Τρίτη που μπορεί να «βάλει φωτιά» στο στημένο σκηνικό, να φέρει τις ανάγκες της βάσης στο προσκήνιο και τους πραγματικούς αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής στην πρώτη γραμμή!

Κανένα άβατο για το εκπαιδευτικό κίνημα
Με αυτή την κινηματική λογική κατεβαίνουμε τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Πειραιά. Χωρίς καμιά αυταπάτη για το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων, πιστεύοντας αντίθετα στην ανάγκη να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες του κλάδου και ο αγωνιστικός του προσανατολισμός. Στα μουχλιασμένα δωμάτια της συνδιαχείρισης, στην «καμαρίλα» της συνδιαλλαγής επιλέγουμε «οπωσδήποτε παράθυρο», το άπλετο φως, τον αέρα των ανοιχτών δρόμων, το δρόμο του κινήματος.
Κάτω στον Πειραιά ίντριγκες και ρουσφέτια


Το Υπουργείο ...Αμάθειας με τα μέτρα που εφαρμόζει επιδιώκει οι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ευέλικτο προσωπικό που θα μετακινείται ανάλογα με τις βουλές του. Στον Πειραιά η Διοίκηση μέχρι πρόσφατα εφαρμόζει αυτά τα μέτρα με τον πιο αυστηρό τρόπο παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα. Με διαδιακασίες fast - track και αδιαφάνειας που ευνοούν τις ίντριγκες και τη ρουσφετολογία κάλεσαν τα σχολεία να στείλουν κενά μέχρι 5/9και τα σχολεία της Β΄ περιοχής μέχρι τις 4/9 και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δήλωση τοποθέτησης μέχρι τις 4/9 ( χωρίς να γνωρίζουν τα κενά ) σε νησί και όχι σε σχολείο! Δόθηκε μικρή παράταση, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα μετά από παρέμβαση του Δ.Σ,της Ε.Λ.Μ.Ε. Επιπλέον για τις μετεγγραφές των μαθητών αυθαίρετα και παράνομα αφαιρέθηκε από τους διευθυντές σχολείων η δυνατότητα διευθέτησής τους και το θέμα ανέλαβε κεντρικά ο προϊστάμενος Β)θμιας Εκπαίδευσης. Η μαύρη λίστα με τις ίντριγκες και τα ρουσφέτια είναι ατελείωτη και θα παρακολουθήσουμε αν η νέα διευθύντρια Β/θμιας κάνει πράξη τις διακηρύξεις της για διαφάνεια κ.α. Ειδικότερα ο Γραμματέας του ΠΥΣΔΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού θεωρώντας τη διοίκηση κομματικό - παραταξιακό παραμάγαζο. Δίνει εντολές- διαταγές σε διευθυντές και συναδέλφους, παραβιάζει αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, απειλεί συναδέλφους ότι «θα περάσουν από πειθαρχικό» και λειτουργεί ως φεουδάρχης με απόλυτη εξουσία. Είναι αυτός που με τον πιο κυνικό τρόπο δικαιώνει την άποψη που έχουμε για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία το δικαίωμα των συναδέλφων μετατρέπεται σε ρουσφέτι.


Οι επιπτώσεις των αποφάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην καθημερινή ζωή, την οικονομική και υπηρεσιακή εξέλιξη του καθηγητή, απαιτούν από τα Αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων:
. Να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των καθηγητών, χωρίς «εξυπηρετήσεις», κεφαλαιοποίηση στην αγορά των ψήφων και παραγοντισμούς. Να καταργήσουν στην πράξη το απόρρητο των συνεδριάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων.


. Να υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από πολιτικές διοικητικών - υπηρεσιακών παραγόντων και της κυβέρνησης. Να είναι ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, σχολείων και τις αλόγιστες μετακινήσεις συναδέλφων ή υποχρεωτικές μετακινήσεις σε άλλα ΠΥΣΔΕ ή περιοχές ή στην Πρωτοβάθμια.


. Να είναι μακριά από την ιεραρχική διοικητική, αξιολογική και πειθαρχική πυραμίδα, γιατί ο εναγκαλισμός μ' αυτές τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα ανεξάρτητης έκφρασης.


. Να είναι δίπλα στους μαχόμενους καθηγητές, τους συλλόγους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, λειτουργώντας σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου χωρίς να χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για συγκρότηση προσωπικών και παραταξιακών μηχανισμών πελατειακών σχέσεων.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
Πανελλαδικές 2024: Αυτά είναι τα 94 Τμήματα ΑΕΙ που μαζί με το πτυχίο παραχωρούν και μεταπτυχιακό τίτλο!
Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς κατόχους integrated masters
Πανελλαδικές 2024: Αυτά είναι τα 94 Τμήματα ΑΕΙ που μαζί με το πτυχίο παραχωρούν και μεταπτυχιακό τίτλο!
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαία
Η Ευρώπη και οι Ευρωεκλογές με τα μάτια ενός 17χρονου μαθητή
Εμείς, λοιπόν, θα διαλέξουμε : την Ευρώπη της ομορφιάς ή αυτή της καταστροφής; Το τελευταίο, πάντως, δεν θα το αποφύγουμε ποτέ αν προτιμήσουμε να...
Η Ευρώπη και οι Ευρωεκλογές με τα μάτια ενός 17χρονου μαθητή