Thumbnail
Ρητή …απαγόρευση να γραφτούν στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης ή να συμμετάσχουν σε απεργίες, φαίνεται πως ισχύει για τους 137 εργαζόμενους «κοινωφελούς εργασίας» στο δήμο της πόλης μας.

«Όποιος γραφτεί στο σωματείο ή απεργήσει, θα απολύεται»…

Ρητή …απαγόρευση να γραφτούν στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης ή να συμμετάσχουν σε απεργίες, φαίνεται πως ισχύει για τους 137 εργαζόμενους «κοινωφελούς εργασίας» στο δήμο της πόλης μας.

 

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο σε επιστολή - καταγγελία  την οποία απέστειλε στη ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει το εξής περιστατικό:
 
Η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας) έκανε τις προσλήψεις των 137 εργαζόμενων «κοινωφελούς εργασίας», όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, για λογαριασμό του Δήμου Ηλιούπολης).
 
Την προηγούμενη βδομάδα το Σωματείο είχε καλέσει σε συγκέντρωση ενημέρωσης και εγγραφής σε αυτό τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο δήμο. 
 
Η συνάντηση αυτή δεν έγινε γιατί, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι στο σωματείο, αντιδήμαρχοι τους ενημέρωσαν πως όσοι γραφτούν στο σωματείο θα απολυθούν ή όσοι παραβρεθούν στη συγκέντρωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη μετά τη λήξη της βάρδιας, θα τους κοπεί το μεροκάματο. 
 
Επίσης, το Σωματείο καταγγέλλει στην ίδια επιστολή ότι εδώ και μέρες«κυκλοφορεί ευρέως από τη μεριά της διοίκησης ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα απολύσει όποιους κάνουν απεργία ή θα θεωρηθούν αδικαιολογήτως απόντες για εκείνη τη μέρα "όπως λέει η σύμβασή τους και θα απολυθούν"»!
Όπως γίνεται αντιληπτό, η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολη (σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Σωματείου  « ... εάν ήρθαν για να γραφτούν σε σωματεία και να κάνουν απεργία να φύγουν ή να παραιτηθούν ...») όχι μόνο διέψευσε, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των εργαζομένων και του Σωματείου.
 
Η ΓΣΕΒΕΕ από τη μεριά της, απάντησε στο Σωματείο εργαζομένων του Δήμου ότι «ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με απαγόρευση για συμμετοχή εργαζομένων σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ZAXARAKI XALKIDIKI
Στο επίκεντρο η Παιδεία στη Χαλκιδική: Συνάντηση Γ. Γιώργου με Σ. Ζαχαράκη για κρίσιμα ζητήματα του νομού
Αναλυτικό υπόμνημα με αιτήματα για στελέχωση, εξοπλισμό και ενίσχυση σχολικών μονάδων κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής – Ειδική μνεία στις...
Στο επίκεντρο η Παιδεία στη Χαλκιδική: Συνάντηση Γ. Γιώργου με Σ. Ζαχαράκη για κρίσιμα ζητήματα του νομού
ψαρια
Αυτό είναι το Νο1 υγιεινό ψάρι για ισορροπημένη διατροφή και υγεία
Γιατί ξεχωρίζει ως η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και ταυτόχρονα θρεπτικό ψάρι με χαμηλό υδράργυρο, πλούσιο σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνη
Αυτό είναι το Νο1 υγιεινό ψάρι για ισορροπημένη διατροφή και υγεία
ασεπ
Ο νέος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση: «e-Peitharxika», νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στέρηση μισθού και απολύσεις
Κυβέρνηση προς εκπαιδευτικούς: Θα χάνουν αμοιβές όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται τη διαδικασία – Βαρύτερες κυρώσεις για τους υπότροπους
Ο νέος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση: «e-Peitharxika», νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στέρηση μισθού και απολύσεις