Thumbnail
Αφήσατε λυτό το τέρας του φόβου...

Μου υπόσχεστε  φράχτη για να μην μπει το κακό στη χώρα μου μα το κακό είναι αυτό που εσείς σχεδιάζετε από την μέσα μεριά του φράχτη.

Λέτε ότι θα μου εξασφαλίσετε την ασφάλεια αλλά στην πραγματικότητα ζητάτε αντάλλαγμα την ελευθερία μου .Θέλετε για λίγη ασφάλεια να συναινέσω στην στέρηση των ατομικών μου ελευθεριών και να δέσω μόνος μου τις αλυσίδες μου.  

Αφήσατε λυτό το τέρας του φόβου αλλά κρατούσα στα χέρια μου όπλα: τον θυμό και το γέλιο . Την Κυριακή αυτή θα αψηφήσω το φόβο και θα ψηφίσω τη ζωή. Ένα τσαντισμένο «γαμώτο» και ένα γελαστό «ώπα» αρκούν για να γίνει ο φόβος καπνός .

Μου υπόσχεστε σταθερότητα μα εγώ λαχταράω για αλλαγές και ξέρω ότι αυτό που έχει σταματήσει να αλλάζει είναι αυτό που έχει ήδη πεθάνει. Γι’ αυτό λέω να στηρίξω αυτό το καινούργιο που έρχεται όχι για αυτό που είναι σήμερα αλλά γι’ αυτό  το οποίο νιώθω ότι μπορεί με την αέναη αλλαγή να γίνει .Λέω να ταξιδέψω με θάλασσα και ας με τρομάζει λίγο παρά να κολλήσω στο βάλτο που μου έχετε ταμένο.

Διαλαλείτε συνεχώς ότι θα βάλετε τάξη αλλά η τάξη σας στρατιωτική μοιάζει να είναι. Και ξεχνάτε ότι ο στρατός σέρνει μαζί του παρελκόμενα  την λούφα , την αγγαρεία ,την ρουφιανιά και την τυφλή υπακοή. Νομίζετε  ότι θα ξεχάσω ποτέ τα προεδρικά διατάγματα με τα οποία κυβερνούσατε , την αξιολόγηση και το ποινικό δίκαιο με τα οποία τρομοκρατούσατε ; Νομίζετε  ότι θα ξεχάσω ποτέ αυτή την αόρατη απειλή που πάνω μου πετούσατε και που κάθε μέρα που περνούσε με έκανε να σκύβω λίγο-λίγο το κεφάλι και να κοιτάω μόνο την δουλειά μου μη τυχόν και μπλέξω; Καιρός λοιπόν να μάθετε ότι υπάρχει κάτι  πιο σημαντικό από την αναπνοή ,η αξιοπρέπεια.

Μου μιλάτε για αλήθεια αλλά το μόνο που κάνετε είναι να μου περιγράφετε την άθλια πραγματικότητα που εσείς δημιουργήσατε για μένα .Αλήθεια αυτή την αλήθεια μου έχετε φυλαγμένη και στο μέλλον ;Αυτή δεν είναι καν αλήθεια ,είναι ωμότητα. Εγώ ονειρεύομαι ακόμα, αλλά ξέρω ξέρω για εσάς όσοι ονειρεύονται είναι ονειροπαρμένοι.

Θα μου εξασφαλίστε  λέτε τα δανεικά του μέλλοντός μας μα εγώ αν είναι κάτι που απεχθάνομαι πιο πολύ αυτό είναι το απλωμένο χέρι .Αναρωτιέμαι γιατί άραγε κομπάζετε για την εξασφάλιση των δανεικών λες και είναι δώρα. Δανεικά είναι που ξεπληρώνονται με ζωές και πατρίδας χώμα. Ονειρεύομαι κάποια μέρα να ζούμε από τα δουλεμένα μας.

Τώρα πλέον να ξέρετε ότι σας βλέπω, δεν με ξεγελάτε πλέον .Σας βλέπω  που με δικαιολογία τη κρίση και το νοικοκύρεμα ,θέλετε θα μας πάρετε την υγεία ,τα σχολεία ,τις δουλειές μας και το νεράκι μας. Και μετά  να μας τα πουλάτε πίσω με κουπόνι. Κάτω τα χέρια  από αυτά που ανήκουν σε όλους μας. 

Σας ακούω να απευθύνεστε στον λαό και να του ζητάτε ενότητα ενώ στην πραγματικότητα τρέμετε το όλον του και δόλια στα κομμάτια του πασχίζετε να τον κρατάτε. Και είστε αξιοθρήνητοι όταν θέλετε να μας περάσετε ότι αυτό που μας ενώνει είναι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και άρα «όλοι μαζί τα χρωστάμε» και ότι το μόνο  κοινό όλων μας είναι ένα καταραμένο χρέος.

Και μου είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απευθύνεστε στο ανθρωπάκι που πιστεύετε ότι κάπου μέσα μου υπάρχει αλλά αυτή την Κυριακή λέω να ακούσω την καρδιά μου. Και η καρδιά μου χτυπάει αριστερά. Δυνατά αυτή την φορά.

Και δεν είναι ότι θέλω την ζωή μου πίσω .Πίσω που αλήθεια ,στην προ κρίσης αφασία ; Θέλω η ζωή μου επιτέλους να αρχίσει. Θέλω να σηκώσω το κεφάλι και να αποφασίζω εγώ για την μοίρα μου. Γι’ αυτό και θα απαιτήσω από αυτούς που θα έλθουν να με ακούνε και να οδεύουν από την εξουσία των προνομιούχων μειοψηφιών προς την δημοκρατία των πολλών. Να ξέρουν ότι τη δύναμη που θα τους δώσω μπορώ να την πάρω πίσω αν τυφλωθούν από την εξουσία και δεν με βλέπουν πια.

Θέλω τα παιδιά μας να μπορούν να ονειρεύονται  και να παθιαστούν  ξανά να αλλάξουν τον κόσμο. Να πιστεύουνε σε κάτι και ας μοιάζει με ουτοπία. Θέλω η εργασία να είναι δικαίωμά τους και όχι πολυτέλεια και το αύριο να είναι γι’ αυτά πρόκληση και όχι αδιέξοδο.

Θέλω να σταματήσουν οι παγανιστικές ανθρωποθυσίες στον βωμό της Θεάς Αγοράς .Θέλω να σας φωνάξω στα μούτρα ότι δεν με αφορούν τα spread σας, τα ομόλογά σας , τα ΔΝΤ σας, οι τρόικες σας .Η ζωή η δική μου θα είναι πραγματική .Θα έχει δουλειές για όλους,  παιδεία για όλους , υγεία για όλους ,στέγη για όλους , ψωμί για όλους .Και ένα τριαντάφυλλο για τον καθένα μας. Και χαρά , πολύ χαρά.

Την Κυριακή αυτή πριν φτάσει το χέρι μου στην κάλπη θα το σφίξω σε γροθιά ,θα το υψώσω στον αέρα ,θα στυλώσω καλά τα πόδια μου και θα πάρω ρεύμα από την γη. Μετά θα γραπώσω το χέρι των διπλανών μου και θα φτιάξω κύκλωμα. Και θα γελάω δυνατά την ώρα που θα καίω την ασφάλειά σας.

Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά