Thumbnail
Εκπαίδευση. Τι φοβίζει την κυβέρνηση Σαμαρά;

 

85.000 καθηγητές επιστρατευμένοι , μέχρι νεωτέρας διαταγής! Δάσκαλοι των παιδιών μας , μαθητές-υποψήφιοι, όμηροι μιας καταστροφικής πολιτικής για το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. «Ντυμένοι στο χακί» , για τον απλό λόγο του αδικήματος της σκέψης ,!

Της πρόθεσης ν’ αγωνιστούν ενάντια σε μια πολιτική οδοστρωτήρα –που δεκαετίες τώρα ,ιδιαίτερα στα χρόνια της «Μνημονιακής Σωτηρίας»- οδήγησε στη διάλυση της παιδείας , στην οικονομική , εργασιακή , ηθική εξαθλίωση εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους , στην απομόρφωση χιλιάδων μαθητών , λαϊκών οικογενειών.

Από τη μια , γενικευμένη φτώχεια κι εξαθλίωση , τεράστια ανεργία-ιδιαίτερα στους νέους για τους οποίους υποκριτικά κόπτεται η συγκυβέρνηση-,νεκρανάσταση του ναζισμού στη χώρα ,που τον πολέμησε όσο λίγες  , εσχάτως τρομοκράτηση εργατικών και λαϊκών στρωμάτων , εκφασισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Από την άλλη, βέβαια , αμύθητα υπερκέρδη για ντόπιους ολιγάρχες και ξένους διαφεντευτές!

Διώκεται η σκέψη! Αδίκημα «ιδιώνυμο», μας γυρνά δεκαετίες πίσω , όταν κομμουνιστές αντίκριζαν ξερονήσια και φυλακές , με μοναδικό «έγκλημα» την ιδεολογία τους.

Όμως, μια τέτοια εκτροπή δεν περνά απαρατήρητη , χωρίς αντιδράσεις.

Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης , ζωντανεύουν, τους μεγαλύτερους φόβους της συγκυβέρνησης , ό, τι πιθανόν με τις πράξεις της –και με την επιστράτευση –επιδίωξε να αποφύγει.

Μαζικότατες , αγωνιστικές συνελεύσεις των καθηγητών , αποφάσεις με συντριπτική πλειοψηφία για απεργία και αγώνες , ανατροπή της επιστράτευσης , της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής , στοιχειώνουν τις σκέψεις των κυβερνώντων..

Το σπάσιμο στην πράξη της προληπτικής τρομοκράτησης , που πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσει και να στεριώσει , κάνει πραγματικότητα το φόβο της κυβέρνησης απέναντι σ’ έναν ιστορικό κλάδο , που έχει δώσει μάχες , αγώνες μικρούς και μεγάλους , άλλοτε νικηφόρους και πετυχημένους , άλλοτε όχι.

Απέναντι σε εργαζόμενους , με εμπειρία αγώνων , που διαθέτουν στις τάξεις τους το δυναμικό ν’ αντιπαλέψει  τέτοιες πολιτικές ,να εμπνεύσει νέους αγώνες , σήμερα .Σ’ έναν κλάδο με νεκρούς πρόσφατους , όπως ο Νίκος Τεμπονέρας.

 

Όλα τα παραπάνω τα γνώριζε πολύ καλά ο κ. Σαμαράς , η κυβέρνησή του , κι επιδίωξε με τρομοκράτηση εκ των προτέρων να τα ελέγξει , να τα εμποδίσει. Φαίνεται , όμως , να πέφτουν έξω στους καλοσχεδιασμένους υπολογισμούς

τους.

Τους τρομάζει η αριθμητική δύναμη του κλάδου των εκπαιδευτικών-δάσκαλοι & καθηγητές σχεδόν 180χιλιάδες-που είναι ακόμη οργανωμένη, σε μαζικά  και ενεργά σωματεία.

Τους τρομάζει η έμπρακτη στήριξη του αγώνα των καθηγητών , με απεργίες που έχουν προκηρύξει και οι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλαπλασιάζονται οι δυσκολίες , τα αδιέξοδα της κυβέρνησης.

Τους τρομάζει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι , παρ’ όλη τη λάσπη, τις συκοφαντίες πολλών ετών , οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι των εργαζόμενων , που στη συντριπτική του πλειοψηφία , το εκτιμά ο λαός μας , ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες. Μπορούν να μιλήσουν  και με την αγωνιστική στάση , το παράδειγμά τους να καθοδηγήσουν και να εμπνεύσουν.

Αυτά είναι τα όπλα των εκπαιδευτικών. Αυτά φοβάται η κυβέρνηση.

Ας χρησιμοποιηθούν καλά το επόμενο , κρίσιμο διάστημα.

 

Μελιόπουλος Γιάννης , εκπαιδευτικός

μέλος του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ