ΚΝΕ: Νόμπελ ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς
Τα λόγια του Τσε φωτίζουν τον δρόμο...

Η Κούβα των 11 εκατομμύριων κατοίκων, αποκλεισμένη για πάνω από 60 χρόνια από το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και στόχος πολύμορφων επεμβάσεων της ΕΕ, στέλνει για άλλη μια φορά ένα πανίσχυρο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

Στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του σε όλο τον κόσμο για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, έχουν “πέσει” ήδη 900.000 άνθρωποι. Σε αυτό τον πόλεμο η Κούβα παρατάσσει εξειδικευμένες δυνάμεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού υγείας. Οι 3.772 ήρωες της Διεθνούς Δύναμης ενάντια σε Φυσικές Καταστροφές “Χένρι Ριβ” έχουν περιθάλψει μέχρι στιγμής περισσότερους από 250.000 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό σε 38 χώρες, έχοντας σώσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πάνω από 8.000.

Τα λόγια του Τσε φωτίζουν τον δρόμο...

«Το καθήκον του νέου κομμουνιστή είναι: να είναι ουσιαστικά ανθρώπινος, τόσο ανθρώπινος που να προσεγγίζει την καλύτερη ουσία του ανθρώπου, κι αυτό να το κάνει με την εργασία, με τη μελέτη, με τη διατήρηση της σταθερής αλληλεγγύης με το λαό και τους λαούς όλου του κόσμου. Να αναπτύξει την ευαισθησία του σε σημείο που να νιώθει αγωνία όταν δολοφονείται ένας άνθρωπος κάπου στον κόσμο και να ενθουσιάζεται όταν ανυψώνεται κάπου μια καινούργια σημαία της λευτεριάς».

Με αυτά τα λόγια, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μεγάλος επαναστάτης, γιατρός, απευθυνόταν στους νέους της σοσιαλιστικής Κούβας με ομιλία του σε τελετή για τη 2η επέτειο της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, το 1962. Δεκαετίες αργότερα, το 2005, στη χώρα που ο λαός, με την καθοδήγηση του Τσε και του Φιντέλ, πήρε τη ζωή στα χέρια του, συστάθηκε για πρώτα φορά η ομάδα των γιατρών “Χένρι Ριβ” για να προσφέρει τότε βοήθεια στον λαό των ΗΠΑ, δύο μόλις μέρες μετά το χτύπημα του καταστροφικού τυφώνα Κατρίνα. Από τότε, αυτήν την πράξη αλληλεγγύης ακολούθησαν πολλές άλλες ακόμα...

 

Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή!

Η αποτυχία των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι εκατόμβες νεκρών φανερώνουν ότι το πρόβλημα οφείλεται συνολικά στην αντιμετώπιση της υγείας ως εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται, στην ίδια τη βαρβαρότητα του συστήματος. Μόνο ο αγώνας, στη χώρα μας και διεθνώς, για τη σοσιαλιστική κοινωνία, όπου η υγεία και συνολικά οι ανάγκες του λαού δεν μπαίνουν στο “ζύγι” του κέρδους, αλλά καθορίζουν τις προτεραιότητες και τις επιλογές του κεντρικού σχεδιασμού, μπορεί να δώσει “πνοή” στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της νεολαίας.

Στηρίζουμε το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία “Χένρι Ριβ”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης.

 

Αθήνα, 15/9/2020                                                 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

skilaki
Μήπως ήρθε η ώρα να πάψετε να συμπεριφέρεστε στον σκύλο σας σαν να είναι παιδί σας; - Δείτε τους λόγους
Δείτε τους λόγους που πρέπει να πάψετε να συμπεριφέρεστε στον σκύλο σας σαν να είναι παιδί σας
Μήπως ήρθε η ώρα να πάψετε να συμπεριφέρεστε στον σκύλο σας σαν να είναι παιδί σας; - Δείτε τους λόγους
αγχος εξετάσεων
Οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Σίγουρα τα θέματα των Πανελλαδικών είναι δύσκολα, διότι πρόκειται για διαγωνισμό συμπλήρωσης θέσεων και πρέπει να ξεχωρίσουν οι άριστοι από τους πολύ...
Οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
mathimatika_epal
Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Πρόβλημα στο Θέμα Γ - Τι προτείνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Προτείνεται να ληφθεί ως σωστή οποιαδήποτε από τις δύο προσεγγίσεις, για να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι
Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Πρόβλημα στο Θέμα Γ - Τι προτείνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία