kairos
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Βάφτηκε στα πορτοκαλί ο ουρανός σε όλη τη χώρα - Αυξημένη προσέλευση στα επείγοντα

Ενώ τα πυκνά σύννεφα σκόνης που κάλυπταν τον ουρανό ήταν ορατά από το πρωί της Τρίτης (23/4), όσο περνούσαν οι ώρες, οι εικόνες γίνονταν όλο και πιο απόκοσμες με τη μία περιοχή μετά την άλλη να βάφονται στα πορτοκαλί της αφρικανικής σκόνης.

kairos

Η ιδιαίτερα αποπνικτική ατμόσφαιρα, τα αυτοκίνητα που είχαν καλυφθεί από στρώματα σκόνης δημιουργούσαν ένα απίστευτο συνδυασμό εικόνων.

Και ενώ το μεσημέρι ήταν η Μεσσηνία που έκανε τρομερή εντύπωση από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, το απόγευμα ακολούθησε και η Αττική που... ντύθηκε από την σκόνη που μεταφέρθηκε από τη Σαχάρα.

kairos

Οι εικόνες από όλο το λεκανοπέδιο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με τον Αττικό ουρανό να έχει «βαφτεί» σε μια απόκοσμη σκούρα πορτοκαλί απόχρωση και είναι ενδεικτικό ότι τα προβλήματα στην ορατότητα ήταν τόσο μεγάλα που «εξαφανίστηκε» ακόμη και η Ακρόπολη.

Οι εικόνες ήταν βγαλμένες σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σε πολλές πόλεις η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, η ορατότητα περιορισμένη με το φαινόμενο να κορυφώνεται σήμερα. Εκτός μάλιστα από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές, κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Απόκοσμες ήταν οι εικόνες που ήρθαν και από άλλες πόλεις, καθώς πέρα από την Καλαμάτα, αντίστοιχες εικόνες ήρθαν και από την Πρέβεζας, όπου ο ουρανός έγινε γκρι από την υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Παράλληλα, η Κρήτη... εξαφανίστηκε μέσα σε ένα καφέ πέπλο, εν μέσω θερμοκρασιών κοντά στους 30°C.

Αυξημένη προσέλευση στα επείγοντα

Εν τω μεταξύ, αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία της χώρας, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης.

Τα κυριότερα συμπτώματα που έχουν οι ασθενείς είναι η δύσπνοια, ο βήχας, το θωρακικό άλγος και ο ερεθισμός στα μάτια, σύμφωνα την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας. Τα αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ιδιαίτερα έντονα σε Κρήτη και Καλαμάτα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα