Κέρκυρα επίθεση
Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά μεταξύ άλλων επικίνδυνο σπρώξιμο και πτώση από σκαλί ύψους ενός παιδιού, άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών γυναικών, χειροδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και τους μαχαιρωμένους έφηβους να περιμένουν την άφιξη του ΕΚΑΒ

Τρεις τραυματίες από μαχαίρι, οι δυο εκ των οποίων 14 και 17 ετών , είναι ο απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ ανήλικων μαθητών στις 2μ.μ, δίπλα σε στάση λεωφορείων στην πλατεία Σαρόκο στην πόλη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας 17χρονος διαπληκτίστηκε με έναν 14χρονο, ο οποίος ήταν μαζί με την αδελφή του και έναν φίλο του. Μετά από έντονη λογομαχία, ο 17χρονος έβγαλε μαχαίρι και ακολούθησε η συμπλοκή. Ένας 49χρονος Ιταλός που βρέθηκε στο σημείο προσπάθησε να τους χωρίσει και τραυματίστηκε .

Σε ερωτικά κίνητρα αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο καβγάς ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν στο Νοσοκομείο τον 14χρονο μαθητή γυμνασίου που δέχθηκε την επίθεση και τραυματίστηκε στο πόδι, τον 17χρονο φίλο του και τον Ιταλό, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε.

Ο 17χρονος που επιτέθηκε με το μαχαίρι τράπηκε σε φυγή, όμως μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη , ενώ μαζί του είχε και το μαχαίρι της επίθεσης.

Από το βίντεο του corfupress, αποδεικνύεται ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ πολλών νεαρών και παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, με ξύλο, σπρωξίματα, φωνές και εμπλοκή τουλάχιστον 10 – 15 νεαρών.

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά μεταξύ άλλων επικίνδυνο σπρώξιμο και πτώση από σκαλί ύψους ενός παιδιού, άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών γυναικών, χειροδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και τους μαχαιρωμένους έφηβους να περιμένουν την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, στα επεισόδια συμμετέχουν πολύ περισσότεροι από τον ανήλικο δράστη του μαχαιρώματος και τους δύο έφηβους που δέχθηκαν τα χτυπήματα, καθώς και το ότι την ώρα εκείνη η πλατεία Σαρόκου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως παιδιά.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το kerkyrasimera.gr, φαίνεται με πόσο βίαιο τρόπο οι μαθητές έρχονται στα χέρια και πέφτουν στο έδαφος ενώ δεκάδες άτομα γύρω τους παρακολουθούν τον άγριο τσακωμό τους.

Σύμφωνα με το corfupress, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα