δικαστήριο
Ο κατηγορούμενος φέρεται, ειδικότερα, πως ενώ γνώριζε ήδη από το 2003 – 2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, δεν  ενημέρωσε την σύντροφό του

Η Ρόδος στο επίκεντρο μετά την απόφαση για 41χρονο φορέα του AIDS. Ο άνδρας κατηγορήθηκε ότι μετέδωσε σκόπιμα τη νόσο στην 50χρονη πρώην φίλη του.

Ο 41χρονος φορέας του AIDS καταδικάστηκε, αφού οι ισχυρισμοί της πρώην συντρόφου του, έγιναν δεκτοί. Τον κατηγορούσε ότι την κόλλησε σκόπιμα, για να την εκδικηθεί. Η γυναίκα είχε περιγράψει στους αστυνομικούς και στο δικαστήριο τα γεγονότα, με την υπόθεση να γίνεται κεντρικό θέμα συζήτησης στη Ρόδο. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Κατόπιν ποινικής διαπραγμάτευσης και επικύρωσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 41χρονο προσωρινά κρατούμενο στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού φορέα του AIDS, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται, ειδικότερα, πως ενώ γνώριζε ήδη από το 2003 – 2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, δεν  ενημέρωσε την σύντροφό του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η 50χρονη κατήγγειλε στις 24 Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι ο 41χρονος της μετέδωσε τη νόσο σκόπιμα. Κατέθεσε, ακόμη, ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός.

Όπως υποστήριξε η 50χρονη, κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους ήθελε να της παρέχει μία ζωή την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά, γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό κατάστημα τον έλεγχο του οποίου ανέλαβε η ίδια.

Όπως είπε, ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία του ανακάλυψε ότι η επιχείρηση είχε χρέη 25.000 ευρώ και από εκείνη την ημέρα άρχισαν και τα προβλήματα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χωρίσουν.

Σύμφωνα πάντα με τη dimokratiki.gr, όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον ανακριτή για μηνύματα που απέστειλε στην πρώην σύντροφό του με τις φράσεις: «Θα πληρώσεις να είσαι σίγουρη», «Καλώς ήλθες στον νέο κόσμο», «Μη με ξαναενοχλήσεις», «Τώρα πόνα και εσύ όπως και εγώ», «Όταν θα καταλάβεις, θα είναι αργά, αλλά θα χαχανίζω εγώ στο τέλος«, «Έχεις μεγάλο Γολγοθά», «Θέλεις δεν θέλεις, τώρα είναι πολύ αργά», παραδέχθηκε ότι τα έστειλε, ισχυριζόμενος ότι το έπραξε πάνω στον πανικό του, αφού χώρισαν.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ